پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حج و زیارت بر ضرورت توجه به امنیت غذایی زائران عتبات عالیات تاکید کرد و بهره گیری از دیدگاههای دانشگاهیان و متخصصان امر را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت؛ سید صادق حسینی در نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و جمعی از مسئولان حج و زیارت به صورت مجازی برگزار شد با تبریک میلاد با سعادت امام حسین(ع) و ایام شعبانیه، موضوع تغذیه و امنیت غذایی در سفرهای زیارتی را ضروری دانست و تصریح کرد: در سفرهای زیارتی حج و عتبات عالیات موضوع تامین امنیت اعزام ها، امنیت حمل و نقل و .... مورد توجه قرار می گیرد که باید تامین امنیت غذایی زائران و حجاج مورد اهتمام جدی واقع شود.
حسینی افزود: موضوع امنیت غذایی و تغذیه امروز در اکثر کشورهای دنیا به عنوان یک دانش مهم برای بهداشت و سلامت مطرح است که ما نیز به عنوان سازمان حج و زیارت که مسئولیت زائران را برعهده داریم الزامی است.
رئیس سازمان حج و زیارت با برشمردن فرایندهای تهیه غذای سالم و بهداشتی برای زائران گفت: تهیه مواد اولیه مناسب و با کیفیت، نگهداری مواد اولیه در شرایط مناسب و بهداشتی ، توجه به شیوه های نوین در طبخ غذا در آشپزخانه های صنعتی و متمرکز، اصلاح فرایند توزیع غذا به هتل ها و سرو غذا به صورت بهداشتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه توجه به صرفه و صلاح و کاهش هزینه های اضافی ضروری است افزود : درعین حال که موضوع صرفه و صلاح مطرح می شود نباید از مواد اولیه فاقد کیفیت استفاده کرد چراکه تغذیه و اهمیت آن در سلامت زائران برای ما که مسئولیت زائران را از اعزام تا بازگشت برعهده داریم، بسیار حائز اهمیت است .
حسینی تاکید کرد: فرایند طبخ و توزیع و سرو باید بگونه ای باشد که به لحاظ علمی و بهداشتی کالری و کیفیت غذابرای زائران عتبات عالیات حفظ شود.
رئیس سازمان حج و زیارت با مهم دانستن موضوع غذایی در کشورهای مختلف دنیا به ویژه در زمان سفر گفت: تغذیه بهداشتی و سالم در همه جای دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین باید در این حوزه از علم و دانش افراد صاحب نظر بهره گرفت.
وی افزود: ما نیز باید از تجربه دانشگاهیان برای تامین امنیت غذایی زائران کشورمان استفاده کنیم و ارتباط مستمری با متخصصان حوزه تغذیه داشته باشیم.
حسینی همچنین به دانش تغذیه متخصصان طب سنتی نیز به عنوان راهبردی برای افزایش کیفیت غذا و سلامت زائران اشاره کرد و گفت: می توان از اقلیم شناسی و طبع شناسی متخصصین طب سنتی و همچنین افراد دارای تجربه طبخ غذا برای زائران و حجاج در منوهای غذایی بهره گرفت و کیفیت خدمت رسانی و سلامت زائران را بیش از پیش تضمین کرد.
وی همچنین به موضوع بررسی نقاط قوت وضعف در سفرهای عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر موضوع عتبات عالیات را به صورت منطقه ای دنبال می کنیم؛ به همین منظور 8 منطقه تقسیم کرده ایم تا همه امور مرتبط به زائران با انسجام بیشتر و با کیفیت بالاتر ارائه شود.
نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی بهن منظور بهره گیری از ظرفیت های پژوهشی و تجربی نخبگان دانشگاهی، کارگزاران زیارتی و صاحبنظران، برای ارتقای کیفیت ارائه خدمات به زائران با حضور مسئولان حوزه حج و زیارت ، مجازی در سازمان حج و زیارت برگزار شد.