پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون کشور گفت: شاخص اهدای خون در کشور به ازای هر یک هزار نفر جمعیت ۲۵ نفر است و در استان مرکزی این عدد ۲۸ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انتقال خون استان مرکزی؛ دکتر بشیر حاجی بیگی در آیین تکریم و معارفه مدیران انتقال خون استان مرکزی افزود: شاخص اهدای خون در استان مرکزی بالاتر از شاخص کشوری است و اکنون ۲ درصد خون کشور در استان مرکزی اهدا میشود که در ۱۱ ماهه امسال شاخص اهدای خون استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ و نیم درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون ایران، خون و فراوردههای خونی یک هزار بیمارستان و مراکز درمانی را در کشور تأمین میکند.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه سازمان انتقال خون سازمانی فرهنگی اجتماعی است و در حوزه پدافند غیر عامل نقش حیاتی در سلامت کشور دارد، گفت: ۲۰۳ مرکز اهدای خون در سراسر کشور وجود دارد که ۶۳ هزار بیمار خاص در کشور و از این تعداد ۸۰۰ بیمار خاص در استان مرکزی خدمات خود را از سازمان انتقال خون دریافت میکنند.
حاجی بیگی افزود: سازمان انتقال خون ایران تأییدیه بین المللی و استاندارد کنترل کیفی اتحادیه اروپا را دارد و از سال ۲۰۱۳ همکار WHO (سازمان جهانی بهداشت) در منطقه مدیترانه شرقی در زمینه آموزش اهدای خون است.
وی ادامه داد: ایران تنها کشور مسلمان عضو انجمن بینالمللی خونهای نادر با ۲۳ عضو است، ۵۵ کشور جهان همانند ایران در امر پالایش قراردادی پلاسما فعالیت میکنند و از این پلاسما در تولید ۴ داروی پلاسمایی شامل آلبومین، فاکتور ۸، فاکتور ۹ و IVIg استفاده میشود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی رتبه اول را از نظر اهدای خون دارد، گفت: از ۱۰ میلیون اهدای خون در منطقه، ۲ میلیون آن مختص اهدای خون مردم ایران است، سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به مراکز و پایگاههای انتقال خون در سراسر کشور مراجعه میکنند که نزدیک به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون اهدا میشود.
حاجی بیگی افزود: شاخص اهدای خون در کشور به ازای هر یک هزار نفر جمعیت ۲۵ نفر است و در استان مرکزی این عدد ۲۸ است که بالاتر از شاخص کشوری است و در حال حاضر ۲ درصد خون کشور در استان مرکزی اهدا میشود که در ۱۱ ماهه امسال شاخص اهدای خون استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۵ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت در شیوع کرونا، کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی اهدای خون را پیش بینی کرده است که با همت مردم و پویشهای انجام شده در کشور شاخص کاهش اهدا در ایران فقط ۷ درصد شد.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون کشور گفت: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۰، دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد خون اهدا شد و در استان مرکزی چهل و یک هزار نفر به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد سی و چهار هزار واحد خون اهدا شد.
حاجی بیگی افزود: شاخص اهدای خون مستمر در استان مرکزی ۵۴ و نیم درصد است که رتبه ۱۸ کشور را دارد.
وی ادامه داد: میزان اهدای خون بانوان در کشور زیاد نیست و در ایران زیر ۱۰ درصد است و این شاخص در استان مرکزی ۶ و ۳ دهم درصد است و استان مرکزی رتبه ۸ کشور را کسب کرده است.
مجتبی آل یاسین معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه سازمان انتقال خون سازمانی فرهنگی اجتماعی مرتبط با آحاد مردم است، گفت: اهدای خون، اهدای زندگی است که با جان و زندگی مردم ارتباط دارد و از این حیث سازمان مقدسی است که مردم به علت اعتمادی که به این سازمان دارند داوطلبانه خون اهدا میکنند.
دکتر مهدویانی مدیرکل سابق انتقال خون نیز با ارائه گزارشی از عملکرد ۸ ساله خود گفت: موفقیت در بازرسیهای خارجی و تمدید ارسال پلاسما جهت تهیه داروهای مشتق از پلاسما، استاندارد سازی، تجهیز و توسعه فضاهای انتقال خون و کسب رتبه اول در اخذ تعرفه حاصل از خون و فراوردههای خونی در کشور طبق معیارهای سازمان انتقال خون از موارد مطرح شده در گزارش بود.
دکتر ریتا ظهیری سرپرست اداره کل انتقال خون استان مرکزی گفت: منابع فیزیکی و تجهیزات اداری برای ارتقای عملکرد و بهبود شرایط نیازمند بازنگری و ارتقا است و با توجه به اینکه در آینده نزدیک با افزایش تختهای بیمارستانی بیمارستان آیتالله خوانساری و بیمارستان ولی عصر، نیاز به خون و فراوردههای خونی افزایش مییابد و شرایط سنگینتر خواهد بود و امیدوارم مسئولان ذیربط و خیران ما را در تامین خون و فراوردههای آن حمایت کنند.
در این مراسم از زحمات ۸ ساله دکتر فاطمه سادات مهدویانی قدردانی و دکتر ریتا ظهیری به عنوان سرپرست اداره کل انتقال خون استان مرکزی معرفی شد.