پخش زنده
امروز: -
نان پراته از قديمي ترين خوراک هاي سنتي جنوب استان سیستان و بلوچستان، بعد ازگذشت سالها، همچنان جايگاه خود را در بين مردم محلي و گردشگران حفظ کرده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، نان «پُراتِه» یا نان «پُراتا»خوشمزه ترین و محبوب ترین نان درشهرستان چابهار است که مصرف آن بعنوان صبحانه در بین مردم این بندر، از اهیمت ویژه ای برخوردار است.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری چابهار گفت: نان پراتا یکی از قدیمی ترین نان های سنتی مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، بویژه بندر چابهار است که بعد ازگذشت سالها، همچنان جایگاه خودش را در بین مردم حفظ کرده است.
بلوچ زاده افزود: در پخت نان پراته ترکیباتی مثل آرد، شکر، تخم مرغ، شیر، و دیگر چاشنی های محلی مخصوص این منطقه، استفاده میشود و برای طبخ آن از یک ظرف آهنی بزرگ بنام "تین" tin استفاده میشود.
وی عنوان کرد: نان پراته همراه با نوشیدنی گرم مثل شیرچای و آش کابِلی استفاده میشود و بخاطر ترکیباتی که دارد یک وعده غذایی کامل ومقوی است.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری چابهار بیان کرد: این نان علاوه بر بندر چابهار و شهرهای جنوبی استان مورد علاقه مردمِ کشور هند و پاکستان وکشورهای حاشیه خلیج فارس است.
بلوچ زاده اظهار کرد: هنوز این نان بسیار خوشمزه، در کشور ما برای گردشگران و مسافران، شناخته شده نیست، و باید ازطریق جشنواره هایی که دربندر چابهار برگزارمیشود، نان پراته را معرفی کرد.