نوید احداث باغ پرندگان و دریاچه مصنوعی در استان
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: برنامههایی برای اجرای طرح باغ پرندگان و دریاچه مصنوعی و... دیده شده که تا چند روز دیگر قرارداد ۳۰ ساله با شهرداری بسته میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار کرد: با توجه به آلودگی شهرهای صنعتی استان مرکزی باید در بخش جنگلکاری سرعت بگیریم تا باعث کاهش آلودگی هوا شود.
محمدی افزود: سیستم یگان حفاظت از اراضی ملی در سال جاری به صورت مانیتورینگ است و در بحث آتشسوزی، رصد شرایط موجود و... قابل استفاده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به افتتاح رسمی سامانه کاداستر بیان کرد: از زمان آغاز به کار این سامانه صد درصد اراضی ملی در استان کاداستر شده است.
محمدی ادامه داد: در بحث آبخیزداری هفت پروژه در پنج شهرستان به مبلغ ۵۱ میلیارد تومان در قالب بندخاکی و سنگ و سیمان و... انجام شده است
وی با اشاره به منطقه گردشگری گردو در اراک خاطرنشان کرد: سال گذشته پارک آبخیزداری به صورت رسمی افتتاح و به عنوان برند در سطح کشور معرفی شد و بسیاری از استانهای کشور برای بازدید به این منطقه آمدند و از نزدیک اقدامات انجام شده را مشاهده کردند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به مشکلات کمآبی در اراک گفت: خوشبختانه تنش آبی در منطقه گردو نداشتیم و از روان آبهای همان مکان برای آبیاری نهالها و درختان استفاده کردیم.
محمدی سرانه جنگلکاری در دنیا را ۶۲۰۰ متر است عنوان کرد و ادامه داد: این رقم برای کشور ۱۷۰۰ متر و در استان ۲۶۵ متر است که باید به منظور تضمین سلامت عمومی با برنامهریزیهای بهتر، تأمین و تخصیص اعتبارات این میزان از سرانه درختکاری، جنگلکاری را افزایش دهیم.
وی با اشاره به منطقه گردشگری گردو بیان داشت: اراضی منطقه گردو در کل ۱۵۰۰ هکتار تا اول جاده اتوبان است که ۱۴۰۰ هکتار آن به آبخیزداری تعلق دارد و ۱۰۰ هکتار آن نیز به شهرداری تعلق گرفته تا طرح گردشگری که در حریم شهر است را عملیاتی کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره واگذاری پارک جنگلی شهید باهنر بیان کرد: این پارک در سالهای گذشته فقط در بحث نگهداری مطرح و به شهرداری واگذار شده بود اما جدیداً برنامههایی برای اجرای طرحهای مختلفی از جمله باغ پرندگان، دریاچه مصنوعی و... دیده شده که امیدواریم تا چند روز دیگر قرارداد ۳۰ ساله با شهرداری بسته میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به توزیع رایگان نهال در هفته درختکاری ادامه داد: یکمیلیون و سیصد هزار نهال توزیع در سطح استان توزیع میشود که بیشتر آن نهال صنوبر به منظور زراعت چوب است؛ یکمیلیون نهال از این تعداد بین عموم مردم توزیع و تاکنون نیز به شهرداریهای استان ۷۵ هزار اصله نهال داده شده است.
رضا عظیمی اظهار کرد: فردا مراسم درختکاری در پارک آبخیز دره گردو با حضور مسئولان ارشد استان، نماینده ولی فقیه در استان و مدیران مرتبط با موضوعات منابع طبیعی برگزار میشود.
وی افزود: نهالستان استان از سال گذشته با سیستم مکانیزه قطرهای آبیاری میشود و از پانصد اصل نهال تولیدی به یکمیلیون و پانصد هزار اصله نهال رسیدیم و در صورتی که اعتبار مناسبتری تعلق بگیرد میتوانیم چهار میلیون نهال در سال نیز تولید کنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اضافه کرد: این نهالستان رتبه یک کشوری را به خود اختصاص داده است.
عظیمی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص فرسایش زمین تالاب میقان اراک بیان داشت: فرسایش خاک در تالاب(کویر) میقان در هر هکتار ۳۰ تن بود که موفق شدیم با اقدامات انجام شده به ۱۰ تن در هکتار برسانیم.
وی با اشاره به کشت گیاهان دارویی افزود: در سال ۱۴۰۰ هفتصد هکتار باریجه در شهرستانهای تفرش، خمین، دلیجان و شازند به صورت مشارکتی اجرا شده است.
فرمانده یگان حفاظت از اراضی ملی نیز با اشاره زمینخواری در استان گفت: در استان مرکزی به غیر از دو شهر زرندیه و ساوه، زمینخواری و کوه خواری کمترین میزان را دارد و بیشتر تجاوز به حریم اراضی ملی است که کشاورزان برای کاشت اقدام میکنند.
بهزادنیا بیان کرد: ۳۶۳ فقره احکام قطعی در سال جاری اجرا شده که در این پروندهها ۱۰۳۲ هکتار از اراضی ملی که ۱۹۴ فقره بود آزاد شد.
وی افزود: در ۱۰ ماه ابتدای سال نیز ۱۹۴ مورد تخلف شناسایی شده که در حال طی کردن روند قانونی خود است