در دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت
ابداع روش درمانی نوین برای کاهش عوارض عملهای جراحی قلب
با تلاش اعضای هیات علمی توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روش درمانی نوین برای کاهش عوارض عملهای جراحی قلب باز و عمومی ابداع شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، با استفاده از PRP-Fibrin Glue در بیماران شیلوتوراکس، پلورال افیوژن و
پنوموتوراکس روند بهبودی تسریع و احتمال مرگ و میر بیماران کاهش مییابد.
این اقدام نوین درمانی به همت دکتر "داریوش حمیدی علمداری" عضو هیات علمی گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک فرایند ۱۰ ساله و جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه به ثمر نشسته است.
تاکنون ۷۵ بیمار از این روش درمانی بهرهمند شده اند و براساس مکاتبه با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تلاش میشود این روش درمانی برای نجات جان بیماران در سطح کشور به اجرا در آِید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره این روش توضیح داد: شیلوتوراکس و پلورال افیوژن و پنوموتوراکس از عوارض سخت عمل جراحی قلب باز و جراحی عمومی بعد از برداشتن تومورهای مری است که با استفاده از این روش نوین درمانی، نجات جان و روند بهبود بیماران را میتوان سرعت داد.
دکتر داریوش حمیدی علمداری تصریح کرد: این روش درمانی بعد از تصویب پروپوزال تحقیقاتی توسط کمیته اخلاق دانشگاه در طی کارآزماییهای بالینی، انجام و در آن درمان پلورال افیوژن و شیلوتوراکس و پنوموتوراکس با استفاده از فیبرین گلو غنی شده از پلاکتها به عنوان آخرین گزینه درمانی برای بیماران به کار گرفته میشود.
عضو هیات علمی گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز و جراحی عمومی بعد از برداشتن تومورهای مری قرار میگیرند، به شدت در شرایط حساس حیاتی قرارمی گیرند و مداخلههایی که قبلا انجام میشد درمانهای نگهدارنده و یا جراحی سنگین بود و اکثر این بیماران پس از انجام جراحی فوت میکردند.
وی ادامه داد: لیکن با استفاده ازروش PRP-Fibrin Glue نتایج درمانی بسیار خوبی در نجات جان بیماران به دست آمد که ماحصل آن در مجلات معتبر دنیای جراحی آمریکا و مجله اروپایی جراحی توراکس و قلب منتشر شده است.
دکتر حمیدی ادامه داد: در این روش درمانی بدون عمل جراحی، PRP-Fibrin Glue ناحیه Leak را میبندد تا بیمار دوباره تحت عمل جراحی سنگین قرار نگیرد؛ این روش برای بیمار بسیار راحتتر است و ریسک بسیار پایین تری نسبت به عمل جراحی دارد و همچنین باعث کاهش چشمگیر هزینههای درمانی میشود.
این محقق یادآور شد: این روش درمانی برای ۷۵ بیمار در ۲ بخش جراحی قلب باز و جراحی عمومی مورد استفاده قرار گرفت و ۹۵ درصد از بیماران به خصوص کودکان و نوزادان با این روش نجات یافتند که گزارش آنها در مجلات معتبر جراحی قلب و توراکس دنیا چاپ شده است.
عضو مرکز تحقیقات جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار امیدواری کرد: با مکاتبه با وزارت بهداشت تلاش میکنیم این روش کم تهاجمی در کل کشور به عنوان پروتکل درمانی مورد استفاده قرار گیرد و در سطح کشور بتواند بیماران را از شرایط سخت بحرانی رنج بیماری وریسک حیات نجات دهد و دانشجویان در قالب پایان نامه دانشجویی این روش درمانی را آموزش ببینند.