پخش زنده
امروز: -
حدود یک هفته از تصمیم جنجالی نخست وزیر انگلیس در لغو همه محدودیت های کرونایی و سپردن مهار آن به مردم این کشور گذشته، اما وی همچنان با انتقادهای فراوان روبروست.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ برخی رسانهها در انگلیس تصمیم دولت در لغو همه محدودیتهای کرونایی را شتابزده ارزیابی کردند، تصمیمی که در جامعه انگلیس نیز واکنش بر انگیز شد.
عدهای به علت تسهیل سفر و کسب و کارها از ان استقبال کردند و عدهای هم دراین شرایط که کووید همچنان شمار زیادی از افراد را راهی بیمارستان میکند یا جان انان را میگیرد درست بودن این تصمیم را زیر سوال بردند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که در مدیریت همه گیری کووید با انتقادهای فراوان روبروست، اما در مجلس از تصمیم خود دفاع کرد و گفت:" بریتانیا نخستین کشور در جهان است که واکسن کرونا را تایید کرد و نخستین کشور اروپایی است که دست کم یک دوز واکسن کرونا به نیمی از جمعیت عرضه کرده است و در حالی که دیگر کشورهای اروپایی، هنوز محدودیتهای کرونایی را ادامه میدهند ما نخستین کشوریم که این محدودیتها را بر میچینیم. "
برخی تحلیلگران در انگلیس معتقدند نخست وزیر این کشور که با بحرانهای گوناگون همچون خروج این کشور از اتحادیه اروپا، زیر پا گذاردن محدودیتهای کرونایی در دفتر نخست وزیری و شمار فراوان ابتلا به کووید و مرگ ناشی از آن روبروست، با برچیدن همه محدودیتهای کرونایی و تسهیل تردد و سفر تلاش میکند به منابع مالی حاصل از ان برای کاهش کسری بودجه و خسارات اقتصادی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ دست یابد و رضایت اعضای حزبش را نیز جلب کند، طرحی که با مخالفت شماری از نمایندگان مجلس روبرو شده است.
کایر استارمر رهبر حزب کارگر انگلیس در واکنش به لغو همه محدودیتهای کرونایی گفت:" نخست وزیر حتی نتوانست وزیر بهداشت خود را قانع کند. حال چگونه میتواند مردم این کشور را قانع سازد؟ آیا نخست وزیر حاضر است، مستندات علمی این تصمیم خود را منتشر کند؟
براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس شمار مبتلایان قطعی به کرونا در این کشور به بیش از ۱۹ میلیون نفر و شمار جان باختگان کرونا نیز به نزدیک ۱۶۲ هزار نفر رسید ه است. انگلیس با جمعیت حدود ۶۷ میلیون نفر، پنجمین کشور دارای بیشترین مبتلایان به کووید و هفتمین کشور دارای بیشترین جان باختگان کرونا در جهان است. بدین ترتیب، چرایی مخالفت نمایندگان مجلس مشخص میشود. "
ایان بلکفورد رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مخالفت با تصمیم دولت گفت: " نخست وزیر انگلیس به گونهای سخن میگوید که گویی اقداماتش افتخارآمیز است. به نظر میرسد این تصمیم خطرناک، کاملا سیاسی است و نخست وزیر، برای رضایت همقطارانش، به این اقدام دست میزند. "
در حالی همه محدودیتهای کرونایی در انگلیس لغو شده که فقط در یک هفته اخیر بنا به آمار وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس بیش از هزار و سیصد بیمار کرونایی در این کشور جان باختند و بیش از ۴۸۰ هزار نفر دیگر هم به طور قطعی به ویروس کرونا آلوده شده اند.