هزینه ۵ برابری امضای الکترونیک برای نظام سلامت
کارشناس فناوری اطلاعات گفت: اعتباری که برای ایجاد امضای الکترونیک در بودجه در نظر گرفته شده ۵ برابر هزینهای است که در سامانههای الکترونیک بیمارستانهای کشور و سامانه تیتک صرف شده است.
حسین بانکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بودجهای که در دولت تصویب میشود بودجه دستگاههای اجرایی است که ذیل دولت تصویب میشود. اینکه ما برای یک نهاد صنفی از بودجه عمومی دولت هزینه کنیم به معنای همراهی با منافع عمومی نیست بلکه یک بدعت جدید در بودجه نویسی است.
وی گفت: تبعات این کار این است که پای دستگاههای غیر دولتی صنفی را به بودجه باز کنیم.
کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید این هزینه به متولی اصلی اجرای طرح نسخه الکترونیک تخصیص یابد، افزود: روشهای احراز هویت در دنیا فرق کرده است و در سیستم بانکی و قوه قضائیه هم که امضای الکترونیک بسیار مهم است، با استفاده از رمز دو مرحلهای این سیستم ها، امنیت اطلاعات خود را سالهاست تضمین کرده اند.
بانکی گفت: تایید هویت دو عاملی از طریق تلفن همراه، احراز هویتهای امین هستند که بنظر میرسد نسخه الکترونیک هم باید از همین مسیر که پیش روی دنیاست استفاده کند، نه اینکه بر امضای الکترونیک اصرار داشته باشیم بعد کارت الکترونیک احراز هویت و کارت خوانهای لازم و پشتیبانی این کارت خوانها را در این طرح داشته باشیم و هزینههای زیادی را به نظام سلامت تحمیل کنیم.
وی گفت: جالب اینکه سوژههای کلانی همچون سامانههای الکترونیک بیمارستانی از جمله سامانه سیب، سامانه اصالت سنجی دارو و تجهیزات که با بسیاری از ارگانهای مهم کشور متصل هستند تنها یک پنجم از این اعتبار ۹۰ میلیاردی که برای امضای الکترونیک در نظر گرفته شده است را به خود اختصاص دادند.