پخش زنده
امروز: -
عضو شورای عالی سیاسی یمن: تحریم تسلیحاتی یمن موضوع تازهای نیست، همه میدانند که حتی ما را از خریدن سوخت و مواد غذایی هم منع کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، به دنبال اقدامهای تلافی جویانهی ارتش یمن و حملات هوایی که به تازگی ضد عربستان و امارات به اجرا گذاشت، شورای امنیت سازمان ملل، تحریم تسلیحاتی همه جانبهای ضد جنبش مردمی انصارالله در یمن تحمیل کرد.
این اقدام شورای امنیت به پیشنهاد امارات و با هدف کاستن از توانمندیهای ارتش یمن در دستور کار قرار گرفت.
سلطان السامعی، عضو شورای عالی سیاسی یمن در واکنش به اقدام شورای امنیت گفت: تحریم تسلیحاتی یمن موضوع تازهای نیست، همه میدانند که حتی ما را از خریدن سوخت و مواد غذایی هم منع کرده اند. امروز یمنیها دارند از بحران کمبود بسیار شدید سوخت رنج میبرند و علت آن هم توقیف کشتیهای سوخت رسان به یمن به دست ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی است.
وی افزود: ارتش یمن تنها به صنایع نظامی داخلی متکی است و پیشرفت رو به رشد توانمندیهای نظامی یمن برای جهان به اثبات رسیده است. این قطعنامه نمیتواند حملات موشکی ارتش یمن را متوقف سازد بلکه ارتش را بر آن خواهد داشت که به حملات تلافی جویانه خود ضد ائتلاف متجاوزان شدت بخشد.
محمد علی الحوثی، عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن نیز در پیامی توئیتری از اقدام شورای امنیت در تصویب قطعنامهی ضد یمنی انتقاد کرد و گفت که این شورا جنایتهای جنگی ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی را نادیده میگیرد. وی خاطر نشان کرد: هر گونه تحریم تسلیحاتی که ضد ائتلاف تحت حمایت غرب به کار گرفته نشود بی ارزش است.
طارق الشامی، تحلیلگر سیاسی یمن هم گفت: قطعنامهی شورای امنیت هیچ گونه تاثیری در رویارویی و (مقاومت ارتش) یمن در برابر جنگ به سرکردگی عربستان سعودی بر جا نخواهد گذاشت. ارتش یمن به پیشرویهای خود در همهی میدانهای نبرد ادامه خواهد داد.
وی افزود: اقدام شورای امنیت تنها برای خرسند سازی عربستان و هم پیمانانش کاربرد دارد. این قطعنامه همچنین با هدف طولانی ساختن جنگ ضد یمن و متوقف ساختن هر گونه گام به سوی برقراری صلح طراحی و اجرا شده است. ما، ملت یمن در محاصره قرار داریم؛ فرودگاهها و بنادرمان تعطیل است و همچون دیگر کشورها نمیتوانیم تسلیحات بخریم. از این رو اقدام شورای امنیت هیچ تاثیری (بر ملت یمن) نخواهد داشت.
ایران هم از اقدام شورای امنیت سازمان ملل در تصویب قطعنامهی پیشنهادی امارات برای تمدید تحریم تسلیحاتی جنبش مردمی انصارالله یمن انتقاد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، سعید خطیب زاده گفت، تصویب این قطعنامه پیامدهای منفی در مسیر دستیابی به صلح بر جا خواهد گذاشت و سبب خواهد شد مواضع طرفهای درگیر (در یمن) بیش از پیش از یکدیگر فاصله بگیرد.
پانزده کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه قطعنامهی پیشنهادی امارات را به رای گذاشتند. این قطعنامه در نهایت با ۱۱ رای مثبت کشورهای عضو و چهار رای ممتنع به تصویب رسید.
خطیب زاده گفت: تصویب این قطعنامه، اقدامی سیاسی است و به علت رایزنی و لابی گری کشورهای متجاوز (به خاک یمن) به تصویب رسیده است. او غیر مستقیم به کشورهای عضو ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی اشاره داشت که جنگ ضد یمن را در سال ۲۰۱۵ آغاز کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجهی ایران گفت: این قطعنامه مانع از تلاشهایی خواهد شد که با هدف از سرگیری فرایند سیاسی در جریان است و طولانیتر شدن فاجعهی انسانی را در یمن در پی خواهد داشت.
عربستان سعودی و هم پیمانانش در ماه مارس سال ۲۰۱۵ به یمن یورش بردند و در این ۷ سالی که از جنگ به سرکردگی سعودیها میگذرد، صدها هزار تن از مردم این کشور که بیشترشان زن و کودک بوده اند در این جنگ نابرابر جان باخته اند.
کشور یمن از همان ابتدا در محاصره کامل ارتش متجاوز و هم پیمانانش به ویژه آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار گرفته و ارتش یمن تنها با اتکا به توانمندی داخلی، به اقدامهای تلافی جویانه ضد ائتلاف متجاوزان به یمن شدت بخشیده است.