تعیین حداقل دستمزد کارگران به صورت ملی
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال هم حداقل مزد کارگران برای سال آینده به صورت کشوری و یکسان تعیین میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «علی حسین رعیتیفرد» در نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای ۱۸۰ روزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق تقویم امیدواریم ۲۱ اسفند امسال در آخرین نشست شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران در سال آینده تعیین شود.
وی گفت: امسال از آبان ماه کمیتههای تخصصی دستمزد تشکیل شده و تاکنون یک نشست شورای عالی کار هم برگزار شده است؛ نرخ تورم منتهی به بهمن امسال ۴۱.۴ درصد اعلام و سبد معیشت یک خانوار میانگین کارگری ۸.۹ میلیون تومان تعیین شده است.
رعیتیفرد تأکید کرد: در نشستهای شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان در مورد تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده رایزنی میشود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که حداقل مزد کارگران به صورت منطقهای تعیین میشود یا ملی؟ اظهار داشت: بحث مزد منطقهای در دستور کار مرکز پژوهشهای کار و تأمین اجتماعی قرار دارد، اما برای سال آینده تعیین حداقل دستمزد کارگران به صورت ملی و یکسان خواهد بود.
رعیتیفرد همچنین در مورد اینکه حداقل دستمزد چه میزان است و چه میزان سبد معیشت خانوار را پوشش میدهد؟، گفت: به خاطر نرخ تورم حقوق کارگران دچار کاهش ارزش شده و به ویژه در شرایط جنگ اقتصادی که دشمن ایجاد کرده و همچنین شرایط کرونایی که به کارگاههای تولیدی آسیب زده و بر کاهش رشد اقتصادی اثر گذاشته است باید کمک بیشتری به جامعه کارگری داشته باشیم.
وی همچنین در مورد بنگاههایی که با رفع مشکلات به چرخه تولید برگشتهاند، افزود: در سال جاری ۱۰۴۴ بنگاه مشکلدار بود که با کمک دولت تلاش کردیم اشتغال در آنها حفظ شود و تعداد این بنگاهها به ۹۵۳ بنگاه کاهش یافته (معادل ۸.۶ درصد) است.
معاون روابط کار وزارت مردم توضیح داد: همچنین تعداد کارگران دچار مشکل ۱۲۷ هزار نفر بود که به ۱۱۵ هزار نفر رسیده و مشکل ۱۲ هزار کارگر در بنگاههای مشکلدار حل شده است.
وی گفت: تعداد کارگران مقرریبگیر بیمه بیکاری هم در این مدت به میزان ۳۳ درصد کاهش یافته و در حالی که پیش از این ۳۳۷ هزار مستمریبگیر بیمه بیکاری بودند الان این رقم به ۲۲۴ هزار نفر کاهش یافته است.
رعیتیفرد همچنین در مورد تعداد کارگران بیمه شده گفت: ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر بیمه شده اصلی تأمین اجتماعی در کشور وجود دارد.
وی همچنین در مورد مشکل مهارت کارگران گفت: عمده این مشکل به خاطر نبود ارتباط بین صنعت و دانشگاه است که فارغالتحصیلان این دانشگاهها بیشتر اطلاعات تئوری دارند و به کار عملی مسلط نیستند. در این زمینه سازمان فنی و حرفهای آموزشگاههای جوار کارگاهی تاسیس کرده است تا افراد بتوانند آموزشهای مهارتی نیز در کنار آموزش تئوری ببینند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد سامانه جامع روابط کار گفت: در این سامانه ۵۳ فرایند تعریف شده است که تاکنون ارائه خدمات برای ۱۱ فرآیند به صورت کاملاً الکترونیک و در بستر وب انجام میشود و امیدواریم در سال آینده سامانه جامع روابط کار تکمیل شود و خدمات بیشتر و شفافتری به کارگران و کارفرمایان ارائه کند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد اجرای طرح طبقهبندی مشاغل گفت: طبق ماده ۴۹ قانون کار کارگاههایی که بیش از ۵۰ نفر نیرو دارند باید طرح طبقهبندی مشاغل را اجرا کنند و اگر کسی آن را اجرا نکند تخلف محسوب میشود.
پوشش خدمات بیمه ای ۳۰۰ هزار نفر از شاغلان فصلی بدون پوشش بیمه تامین اجتماعی
در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای ۶ ماهه وزارت مردم، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان وعشایر و اتحادیه تعاونیهای تامین نیاز صنفی، استاد کاران کارگران ساختماتی و شاغلان فصلی کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
آیین رونمایی و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایرواتحادیه شاغلین فصلی کشور در نمایشگاه دستاورهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور «ولی اسماعیلی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و «مهدی عیسی زاده» عضو کمیسیون اجتماعی، دکتر ضرغام صادقی معاونت حقوقی و امورمجلس، خانی نوذری معاونت اقتصادی وزارت مردم، موتورچی رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برقراری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و دیوسالار رییس اتحادیه تعاونیهای استادکاران و مشاغل فصلی کشور برگزار شد.
براساس این تفاهم نامه ۳۰۰ هزار نفر از شاغلین فصلی بدون پوشش بیمه تامین اجتماعی کشور با اجرای این تفاهم نامه میتوانند تحت پوشش خدمات بیمهای این صندوق قرار گیرند.