پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از کتاب «روابط ایران و واتیکان» با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و کاردینال ساندری رئیس مجمع کلیساهای شرق در قالب وبینار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز قم، به نقل از خبرگزاری رسمی حوزه، مراسم رونمایی از کتاب «روابط ایران و واتیکان» نوشته پروفسور دونته سِه، به همّت سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و دفتر ادیان و مذاهب مرکز ارتباطات و بین الملل حوزههای علمیه با ارتباط مستقیم با واتیکان برگزار شد.
ارسال ۵۰نامه تبریک میلاد حضرت عیسی(ع) برای سران مسیحیت از سوی مدیر حوزههای علمیه
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور با تبریک سالروز بعثت پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه و آله، با اشاره به آغاز سال نوی میلادی و میلاد باسعادت حضرت عیسای مسیح علیه السلام گفت: در آغاز سال نوی میلادی، حدود ۵۰نامه برای سران مسیحیت در کشورهای مختلف و ۱۰نامه برای بزرگان مسیحیت در ایران و هموطنان عزیزمان ارسال شد.
وی افزود: همانطور که این کتاب روابط کهن و ریشه دار بین ایران و واتیکان را نشان میدهد، به فضل الهی امروز هم در ایران شاهد روابط خوب ایرانیان با مسیحیان هستیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور خاطرنشان کرد: در قرآن کریم نام قریب به ۳۰پیامبر الهی آمده است که یکی از پرتکرارترین آنها نام مبارک حضرت عیسی مسیح میباشد.
آیت الله علیرضا اعرافی تاکید کرد: در شرایط امروز بشریت، تشکیل یک جبهه ارزشی متشکّل از ادیان ابراهیمی بهویژه اسلام و مسیحیت میتواند برای جامعه جهانی گره گشا باشد.
این کتاب نمایشگاهی از اخوت بین واتیکان و ایران است
کاردینال ساندری رئیس مجمع کلیساهای شرق هم گفت: مشتاق تداوم روابط خوبی که در گذشته تاکنون داشته ایم از طریق پاپ هستیم؛ این دیدار و ارتباطی که کلیسا دنبال میکند بر پایه اخوت و برادری است که خداوند به همه ما انسانها داده است؛ ما به دنبال گسترش این برادری با همه دنیا هستیم.
وی گفت: کتاب روابط ایران و واتیکان بیانگر وجود رابطه ای ریشه دار و کهن، بین واتیکان و ایران است؛ این کتاب در واقع نمایشگاهی از اخوت و گفت و گو بین واتیکان و ایران است.
لزوم توجه بیشتر به گفت و گوهای بین ادیانی در جهان
حجت الاسلام والمسلمین سید طه هاشمی سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان در ابتدای این وبینار با تبریک عید سعید مبعث با اشاره به مشکل مشترک ادیان در عصر حاضر مبنی فاصله گرفتن بشر از اخلاق و معنویت گفت: در جلسهای به پاپ فرانسیس اعلام کردم که در حال حاضر مسئله مهم این است که چه تعداد خداپرست در دنیا وجود دارد و اینکه چه تعداد مسلمان و چه تعداد مسیحی در دنیا داریم، یک مسئله فرعی است و باید به گفت و گوی بین ادیانی توجه بیشتری بشود.
جمع آوری و ارائه نسخ خطی مربوط به روابط ایران و واتیکان در این کتاب
پروفسور مونته سِه مؤلف کتاب «روابط ایران و واتیکان» هم به تشریح بخشهای مختلف این اثر پرداخت و گفت: در این کتاب برخی نسخههای خطی فارسی را فهرست کردم که تا زمان انتشار آن ناشناخته بودند.
وی مکاتبات تاریخی بین ایران و واتیکان را نشان دهنده سابقه تعاملات دوستانه بین این دو کشور دانست و گفت: این مکاتبات بیانگر رابطه همراه با مودت در ادوار مختلف تاریخ است و هیچ کشور اسلامی در طول تاریخ و در سدههای مختلف به اندازه ایران تعامل، مکاتبات رسمی و ارتباطات دوستانه و صمیمی با واتیکان نداشته است.