پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر برنامه ریزی، جذب و نگهداری اهدا کنندگان خون سازمان انتقال خون گفت: برای نخستین بار با تلاش این دفتر شاخص رضایت اهدا کنندگان در برنامههای راهبردی سازمان انتقال خون قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، دکتر بیتا ربانی با اشاره به نقش مهم و حیاتی اهدا کنندگان در تأمین خون سالم و کافی در کشور افزود: بهبود شاخص رضایت مندی اهدا کنندگان، ارتقای سلامت آنان و بهبود شاخصهای رفاهی آنان از شاخصهایی است که در سال ۱۴۰۰ بیش از پیش به آنها توجه شده است.
وی ادامه داد: ضمن توجه به خدمات ارائه شده در مراکز اهدای خون، ارتقای جایگاه ویژه اجتماعی آنان از طریق نام گذاری محلهایی به نام اهدا کنندگان خون و استفاده از تسهیلات پارک ایثارگران برای اهدا کنندگان مستمر و پایش مستمر رضایت مندی آنها از اقداماتی است که در این سال برای این عزیزان پیگیری شده است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی، جذب و نگهداری اهدا کنندگان خون سازمان انتقال خون با اشاره به اهمیت ارتقای شاخص اهدای بانوان گفت: به همین منظور شیوه نامه ترویجی تدوین شد و ضمن هم اندیشی با حوزه علمیه بانوان، ظرفیتهای موجود اجتماعی برای ارتقای سطح مشارکت بانوان در امر اهدای خون در حیطههای مختلف بررسی شد.
دکتر ربانی شاخص کم خونی در میان زنان ایرانی را مشابه زنان کشورهای دیگر دانست و افزود: به صحنه آوردن بانوان در این عرصه میتواند مشکل کمبود خون را تا حد زیادی حل کند.
وی همچنین با اشاره به برنامههای مهم مستمر سازی و جذب اهدا اولیها ادامه داد: با جلب مشارکت جوانان دانشجو حرکت مهمی در فرهنگسازی در میان این قشر شروع شده است و در زمینه مستمر سازی اهدا کنندگان بار اولی تحقیقات زیادی انجام دادهایم.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی، جذب و نگهداری اهدا کنندگان خون سازمان انتقال خون با اشاره به برخی پژوهشها گفت: اگر اهدا کنندهای تا ۱۵ ماه دوباره برای اهدای خون مراجعه نکند، احتمال اینکه دیگر مراجعه نکند بسیار بالا میرود به همین دلیل لازم است ما نهایت تلاش خود را به کار گیریم تا طی این مدت با روشهای مختلف اهدا کننده را به مراجعه بعدی ترغیب کنیم.
دکتر ربانی تداوم پایش سلامت اهدا کنندگان (دونورویژلانس) را در دراز مدت در کنترل عوارض ناشی از اهدای خون موثر دانست.
دکتر محمدمهدی سیفی معاون مدیرکل دفتر برنامهريزی، جذب و فراخوان اهداكنندگان خون سازمان انتقال خون با اشاره به برنامههای آتی دفاتر جذب برای مدیریت هرچه بهتر سه ماهه پیش رو که تعطیلات عید، ماه مبارک رمضان و اوج گیری سویه جدید کرونا (میکرون) را پیش رو داریم، گفت: پویش اهدای خون در اعیاد شعبانیه برگزار میشود که با دعوت از عموم مردم در سراسر کشور، ذخایر خون در پایان سال ۱۴۰۰ تامین شود.
وی افزود: لازم است در همه استانها حد اقل یک مرکز برای خدمت رسانی به اهدا کنندگان فعال باشد و از طریق سایت ادارات کل و رسانههای این مراکز از پیش اعلام شوند.
غلامرضا طارمی مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیتهای استانی گفت: بهره برداری مناسب از سازمانها، ارگانها، کانونهای محلی، ادارات و کارخانهها، بسیج و اصناف میتواند عرصه مناسبی برای افزایش شاخص اهدای خون باشد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت تعامل و همکاری روابط عمومیها و دفاتر جذب افزود: دفاتر روابط عمومی سراسر کشوربرای این منظور کاملا آماده همکاری با دفاتر جذب خواهند بود و در پویش ملی اعیاد شعبانیه که به منظور تامین خون مورد نیاز کشور از ۱۵ تا ۲۷ اسفند برگزار میشود همکاری کامل خواهند داشت.
مدیر روابط عمومی سازمان انتقال ادامه داد: درجلب مشارکت مردم برای اهدای خون دفاتر جذب و روابط عمومی باید همدوش و مکمل هم باشند.
وی تأکید کرد: برای استفاده از ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی این پویش همکاران روابط عمومی در کل کشور ارتباطات و ظرفیتهای خوبی برای انتشار اخبار و اطلاعات دارند که میتوانند به پربار شدن این پویش کمک کنند.