مریم جعفری گزارش می دهد؛
نمایشگاهی با عنوان پسماند و محیط زیست
این روزها نمایشگاه بین المللی تهران میزبان تولیدات و محصولات محیط زیستی و پسماند است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، تولیدکنندگان داخل و میهمانان خارجی در نمایشگاه تجهیزات محیط زیست و پسماند برای انتقال تجربه دورهم جمع شدند.
میهمانان خارجی میگفتند ما چنین محصولاتی در نمایشگاههای بین المللی ندیده ایم و نمایشگاه بسیار خوبی است و ما برای کشورمان در صدد هستیم تا از این نمونهها خریداری نماییم.
تولیدکنندگانی مواد شوینده ارگانیک به نمایشگاه آورده اند که این مواد به هیچ عنوان خطرساز نبوده و هیچ پساب و پسماندی بر محیط زیست باقی نمیگذارد و تجهیزات بروز پسماند و رفت و روب معابر و اماکن عمومی نخستین بار صفر تا صد محصول تولید داخل بوده و به مرحله خودکفایی رسیده است و پیش از این از آلمان و انگلیس این قطعات وارد کشور میشد.
تولیدکنندگانی هم هستند که از باقی مانده نیشکر ورقههای کاغذی تولید میکنند و از آن برای ساخت لیوانهای کاغذی و سفرههای یکبار مصرف استفاده میکنند و این کارشان از قطع درختان جلوگیری میکند.
تولیدکننده دیگری نیز در نمایشگاه حضور داشت که سواحل و دریاهای کشور را با یک پد از وجود مواد نفتی پاکسازی میکند در صورتی که پیش از این برای چنین کاری باید به کشورهای انگلیس و آلمان مراجعه میکردند، اما حالا در این زمینه به خودکفایی رسیده ایم.
محمدمهدی عزیزی مدیرعامل سازمان پسماندشهرداری تهران هم میگوید: دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه پسماند و محیط زیست در این نمایشگاه وجود دارد و با حمایت تولید داخل میتوان در خصوص پسماند و محیط زیست کشور اقدامات خوبی انجام داد.
جلال بهرامی معاون خدمات شهری شهرداری تهران از مشکلات پسماند شهر هم میگوید: طبق قانون پسماند، برای استقرار زباله سوز و مراکز بازیافت باید ۱۲۰ کیلومتر از میدان انقلاب فاصله داشته باشیم که از غرب به قزوین، از جنوب به قم و از شرق به فیروزکوه میرسیم که این موضوع منطقی نبوده و ما قرار است برای حمل زباله با هزینه کمتری این کار را انجام دهیم، اما این کار باعث میشود که شرایط بسیار سختی برای زباله در پایتخت داشته باشیم و البته قرار شد این قانون اصلاح شود.
این نمایشگاهها بهانهای است تا اطلاعات بین تولیدکنندگان داخل انتقال یابد و برای بهبود وضعیت محیط زیست گامهای اساسی برداشته شود.