ممنوعیت تردد وسایل نقلیه کاربراتوری از ابتدای سال ۱۴۰۱
سازمان محیط زیست اعلام کرد بر اساس قانون هوای پاک تردد وسایل نقلیه اعم از سواری و موتورسیکلت کاربراتوری در محدود LEZ (محدوده آلودگی کم انتشار) در هشت کلان شهر از ابتدای سال ۱۴۰۱ ممنوع است.
داریوش گل علیزاده سر پرست مرکز اقیلم هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با خبرگار محیط زیست صدا وسیما افزود: بیش از دو هزار تاکسی و ۷۵ درصد موتورسیکلتها کاربراتوری است و هرخودرو کاربراتوری ۲۰ برابر یک خودرو انژکتور آلودگی تولید میکند و ۱۰ درصد خودورهای فرسوده ۴۰ درصد از آلودگی منابع متحرک را شامل میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه جایگزین برای نوسازی و حذف وسایل نقیلیه کاربراتوری تداراک دیده شده است؟ افزود: دولت باید تسهیلات ارزان قیمت برای مالکان در نظر بگیرد ضمن اینکه پیش از این هم در قانون پیش بینی شده بود، اما با توجه به شرایط اقتصادی اختصاص پیدا نکرد و قرار است در سال جدید برنامه عملیاتی جدید به دولت ارائه دهیم.
سرپرست مرکز اقیلم هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست درخصوص جریمه تردد این وسایل نقلیه هم گفت: پلیس مکلف شده است از تردد وسایل نقلیه کاربراتوری جلوگیری کند و حتی جریمه هم بگیرد، اما هدف جریمه نیست بلکه به دنبال کاهش آلودگی هوا هستیم.
داریوش گل علیزاده ادامه داد البته در این خصوص، منافع همه ذینفعان تامین نمیشود و برخی ممکن است متضرر شوند؛ اما قانون است و دولت باید ورود و بستر لازم را فراهم کند.
وی با بیان اینکه شهرداریها مکلف به برقی کردن موتورسیکلتها شدند، افزود: باید گواهیهای اسقاط هم قیمت دار شود چرا که قیمت کنونی یک موتورسیکلت فرسوده ۵ تا ۶ میلیون است، اما گواهی اسقاط آن ۲۵۰ هزار تومان است و در این شرایط مالک رقبتی به اسقاط وسیله خود ندارد.