جمعآوری نیمی از گاراژهای بازیافت غیرقانونی پسماند در تهران
معاون خدمات شهری شهرداری تهران استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و استانداردهای فعلی صنایع پسماند را از چالشهای مدیریت پسماند دانست و گفت: نیمی از گاراژهای بازیافت غیر قانونی پسماند در تهران جمع آوری شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، جلال بهرامی با اشاره به اینکه موضوع پسماند در دولت جدید برحسته شده است و ما هم از این مساله استقبال میکنیم، گفت: در کمیسیون ملی پسماند، چالشهای این حوزه را با سازمان محیط زیست به عنوان ناظر این حوزه مطرح کردیم و معاونان خدمات شهری کلانشهرها باید در این زمینه هم اندیشی کنند.
وی ادامه داد: یکی از موضوعهای چالش برانگیز پسماند مربوط به تعیین تکلیف پسماند عادی است و بحث ما این است که قانون استقرار صنایع در حاشیه شهرها را تعیین تکلیف کنیم و همچنین سازمان استاندارد باید متناسب با توان فنی موجود در کشور قانون را تغییر دهد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه قانون ممنوعیت استقرار صنایع را از فاصله ۱۲۰ کیلومتری در تهران تعیین کرده است که شدنی نیست، گفت: پسماند باید در کمترین فاصله زمانی از مبدا حمل شود و به کارخانه پسماند برسد و اگر قرار باشد این فاصله را رعایت کنیم این اصل مهم زیر سوال میرود.
وی افزود: به جای قانون استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهر باید ظرفیت رعایت ضوابط زیست محیطی را بالا ببریم، چون پسماند باید درون محلات فراوری شود.
بهرامی با بیان اینکه طبق تحقیقات صورت گرفته اکثر کشورها درخود محل به تفکیک و پسماند و پردازش آن میپردازند، ابراز داشت: حمل و نقل به فواصل دورتر مشکل محیط زیستی و تفکیک را به وجود میآورد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران، با اشاره به اینکه طبق قانون، مالک پسماند؛ شهرداری است و برخی آن را تفسیر میکنند، ابراز داشت: پشت این تفاسیر سوء استفاده خوابیده است وطبق ماده ۷ و ۹ قانون جامع پسماند کشور، تصریح شده که شهرداری مالک پسماند است و به تعیین مصوبه جدیدی در این زمینه نیازی نیست.
بهرامی، مدیریت پسماند را یک موضوع خدماتی دانست و گفت: مراجع قضایی وقتی تکلیف ورود دارند که در این زمینه تخلفی صورت گرفته باشد.
وی ادامه داد: در تهران ۵۰۰ مرکز بازیافت غیرقانونی وجود دارد که با دستگاه قضایی و پلیس نیمی از آنها تعطیل شده است و به گفته مسئولان انتظامی منطقه، این گاراژها علاوه بر معضل تفکیک پسماند غیرقانونی، معضل اجتماعی هم داشته است.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: اقتصاد پسماند برای شهرداری اهمیتی ندارد و به دنبال این هستیم که تمرکز محیط زیستی و بهداشتی صحیحی روی آن انجام گیرد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۳۰تن پسماند بیمارستانی روزانه جمع آوری میشود و کمترین هزینه را شهرداری تهران از آنها میگیرد.
بهرامی گفت: صنعتی کردن بازیافت پسماند مساله شهرداری است و این صنعت تنها با حضور بخش خصوصی ساماندهی میشود.