پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد اکنون در نقطهای هستیم که ابهامی وجود ندارد که از خطوط قرمز خود عبور نمیکنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین گفت: اکنون در نقطهای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا وجود ندارد که از خطوط قرمز خود عبور نمیکنیم و طرفهای غربی بیش از این مذاکرات را کش ندهند.
خطيب زاده گفت سفر آقای باقری به تهران همانند بسیاری از سفرهایی که ایشان داشتند برای انجام مشورتهای لازم با تهران بوده است و شورای عالی امنیت ملی، راهبری مذاکرات را برعهده داشته و سفر آقای باقری نيز درباره موضوعات باقیمانده است.
خطیبزاده تصریح کرد: پیش نویسی از توافق تهیه شده است که لازم بود مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: متاسفانه در سه یا چند موضوع اصلی همچنان طرفهای غربی و آمریکا تصمیم سیاسی خود را نگرفتند.
وی افزود: در تمامی تماسها تلاش کردیم خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران و منطق کشورمان برای طرف غربی روشن شود.
خطیبزاده تاکید کرد: الان در نقطهای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا وجود ندارد که از خطوط قرمز خود عبور نمیکنیم و طرفهای غربی بیش از این مذاکرات را کش ندهند.
وی ادامه داد: آقای باقری امروز صبح وارد وین شد برای اینکه مطمئن شود مسائلی که مربوط به رفع تحریمها و ادعاهای سیاسی درباره برنامه هستهای بوده رفع شده است و طی روزهای آتی باید شاهد باشیم طرف مقابل تصمیم خود را گرفته یا نگرفته است.
خطیبزاده تصریح کرد: پیشنویس به صورت مشترک آماده شده است و بیش نویسی است که بالای ۹۷ یا ۹۸ درصد آن به صورت مشترک نگاشته شده است و آنچه که باقی مانده است، مواردی است که باید مرتفع شود.
وی افزود: در خصوص موضوعاتی در حوزه رفع تحریمها، تضامین و برخی ادعاهای سیاسی در حوزه فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران، باید در یک بستر مناسب آماده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در وین نیستیم که توافق جدید کنیم؛ توافق در ۲۰۱۵ انجام شده است.
وی افزود: ما و ۱+۴ در وین حضور داریم که مطمئن شویم اگر آمریکا میخواهد به برجام برگردد که یک روزه نخواهد بود و مسیر راستی آزمایی برای آمریکا است.
خطیبزاده همچنین گفت: کیفیت و میزان غنی سازی به سطح و میزانی است که در برجام توسط ایران تعهد شده است. آنچه در وین در حال گفتگو هستیم توافق احتمالی در حوزه رفع تحریمها و گستره رفع تحریمها خیلی وسیعتر از آن است که آمریکاییها ادعا میکردند.
وی ادامه داد: توافقی قابل اتکا و پایدارتر در حال تدوین است و در موضع دستاوردهای هستهای حفظ، صیانت و توان بازگشت پذیری ایران به عنوان تضمین ذاتی و خط قرمز ما باشد. هر چقدر تضامین عینی توسط آمریکا دقیقتر داده شود در بندهای مقابل هم این نکته رعایت میشود.
خطیبزاده تصریح کرد: آنچه در حال مذاکره در وین است، تلاش شد که یک توافق پایدارتر بر اساس توافق ۲۰۱۵ در اجرا به دست بیاوریم.
وی افزود: هیچ چیزی بیشتر از تعهدات برجامی نپذیرفته و هیچ چیزی کمتر از منافع اقتصادی ملت ایران گفتگو نکردیم و نخواهیم پذیرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: به خاطر بدعهدی و چندین سال خسارت به ملت ایران در مسائل رفع تحریمی پایدارتر مذاکرات را پیش میبریم.
وی ادامه داد: قانون مجلس الزام آور است و اگر توافق انجام شود و اگر به آن نقطه برسیم حتما نمایندگان مجلس متن را میبینند و در خصوص آن میتوانند نظر دهند.
خطیبزاده تصریح کرد: این حق نمایندگان ملت از هر طیف و هر نگاهی که به مسائل دارند، است و دغدغه واقعی آنها حفظ منافع مردم است؛ آن، نقطه همگرایی دولت و مجلس خواهد بود.
خطیبزاده همچنین در واکنش به بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در خصوص جزایر سه گانه ایران گفت: این بیانیه دخالت آشکار در امور داخلی ایران و تعرض به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران است و از اساس مردود است.
وی افزود: این بیانیه غیر حرفهای و بیمبنا باید اصلاح شود. اتحادیه اروپا جایگاهی ندارد چنین بیانیههای غیرحرفهای صادر کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: جزایر سه گانه جزو لاینفک ایران عزیز است و هیچ اختلافی در این زمینه نیست. اتحادیه اروپا هیچ جایگاهی ندارد که درباره وحدت سرزمینی ایران اظهار نظر کند. از نظر حقوق بینالملل این موضوع مردود و از لحاظ افکار عمومی نیز پذیرفتنی نیست.
خطیبزاده همچنین در واکنش به تعیین ضرب الاجل از طرف غربی برای مذاکرات نیز گفت: در چند ماه گذشته از این تاریخها زیاد شنیدیم و واقعا ملال آور شده است.
وی افزود: آنچه روشن است طرف مقابل باید متعهدانه وارد گفتگو شود و نشان دهد پایبند است. الان چند موضوع بسیار کلیدی و مهم برای انتفاع ایران باقی مانده است. اگر میخواهند توافقی داشته باشیم باید حسن نیت داشته باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی داراییهای ایران در کرهجنوبی و همچنین مذاکرات بین تهران و سئول گفت: گفتگوها در کره براساس خواست طرف کرهای و در دیدار معاون وزیر امور خارجه کره با دکتر باقری صورت گرفت.
وی افزود: تا الان که با شما صحبت میکنم نتیجهای حاصل نشده است و طرف کرهای تلاش میکند به صورت لاکپشتی، کار را جلو ببرد.
خطیبزاده افزود: وقتی که طرف کرهای به تعهداتش عمل کند میتوانیم درباره مسائل دیگر صحبت کنیم؛ تا آن موقع، موضوعی که با کره داریم پرداخت بدهی قطعی آنها به ایران است.
خطیبزاده همچنين در خصوص آخرین وضعیت اتباع ایرانی در اوکراین گفت: نگرانیهای ایرانیان مقیم اوکراین کاملاً قابل درک است، ما تلاشهای مفصلی در سطح وزارت امور خارجه و در سطح سفارتخانههای ما در اوکراین و در کشورهای همجوار مثل مجارستان لهستان و اتریش داشتیم اما حتی اگر چند ده ایرانی نیز در جاهای مختلف دسترسی به آنها نباشد و یا در صفهای طولانی برای ورود به برخی از این کشورها حضور داشته باشند، ناراحت کننده است و باید حتماً در اسرع وقت تلاش کنیم که مشکلاتشان را حل کنیم.
وی افزود: تمهیدات مختلفی از جمله بیانیههایی که صادر کردیم که مقدمهای بود که به ایرانیان بگوییم آنهایی که کار اضطراری ندارند از اوکراین خارج شوند، در نظر گرفتیم. تعداد اندکی از ایرانیان خارج شدند و بعد از آغاز جنگ تلاش گستردهای توسط سفارت در اوکراین انجام شد و تعدادی از ایرانیان نیز خارج شدند.
خطیبزاده تصریح کرد: سه فاز را در نظر گرفتیم که فاز اول آن، انتقال ایرانیان از مناطق جنگی از جمله خارکيف به مناطق امنتر بود که تعداد ۵۰ نفر در خارکيف در روز آغاز جنگ باقی مانده بودند. برخی از اینها از خارکيف خارج و به سمت اسلواکی حرکت کردند و ما تلاش کردیم و آنها را پیدا کنیم.
خطیبزاده همچنین تصریح کرد: متاسفانه شکایت بسیاری از ایرانیان از صفهای چند کیلومتری برای ورود به لهستان است که ما در آنجا ونهایی را با پرچم کشورمان برای تسهیل امور ایرانیان مستقر کردیم.