پخش زنده
امروز: -
عباس باقرزاده گفت: از ۹۶ هزار هکتار زمین کشاورزی استان بوشهر با داشتن شرایط آبیاری تحت فشار، نزدیک به ۵۰ درصد به این روش آبیاری میشوند.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر و مسئول آبیاری تحت فشار استان در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: در آبیاری سنتی و غرقآبی آب فراوانی مصرف میشود و هدررفت آن بسیار بالا است.
عباس باقرزاده افزود: در پژوهشی که انجام شده، روشن شد که اگر راندمان آبیاری در کشور ۲ درصد افزایش داده شود، به اندازه یکونیم برابر حجم مفید سد زایندهرود در مصرف آب کشاورزی صرفهجویی خواهد شد که میزان بسیار بالایی است.
او با اشاره به اینکه سیاست دولت این است که آبیاری تحت فشار در استان رواج داده شود، اضافه کرد: دولت به کشاورزانی که بخواهند این روش را اجرا کنند برای هر هکتار ۴۰ میلیون تومان یارانه و کمک بلاعوض میدهد.
مسئول آبیاری تحت فشار استان بوشهر درباره سودهای این روش گفت: آبیاری تحت فشار بازده و بهرهوری آبیاری را از ۳۵ درصد به ۹۰ درصد میرساند؛ علف هرز کمتری روییده میشود؛ آفات گیاهی کمتر به محصولات میزند. همچنین آبیاری تحت فشار در هر زمینی و هر شیبی قابل اجرا است، در حالی که در روش غرقآبی باید زمین تسطیح و هموارسازی شود.
باقرزاده ادامه داد: بیشتر کشاورزان به این روش آشنا هستند و میدانند که هزینه کارگری بسیار پایین میآید؛ زیرا در کنار پیشگیری از هدررفت آب، در روش آبیاری قطرهای یک کارگر میتواند تا هزار هکتار را آبیاری کند، درحالیکه در روش سنتی شاید بتواند تنها ۱۰ هکتار را آبیاری کند.
معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه روش آبیاری تحت فشار از سال ۷۱ در کشور آغاز شده، ولی در سالهای آغازین استقبال کمی از آن شده، افزود: این روش هماکنون رشد بیشتری داشته و از ۹۶ هزار هکتاری زمین کشاورزی در استان بوشهرکه قابل آبیاری تحت فشار است، ۴۰ هزار هکتار آن با این روش آبیاری میشوند که نزدیک به ۵۰ درصد است.
او گفت: با توجه اینکه استان ما در منطقه خشک است و در این سالها بارندگی کم بوده، با حمایتی که دولت از آبیاری تحت فشار دارد، این روش میتواند رواج بیشتری پیدا کند.
معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر و مسئول آبیاری تحت فشار استان گفت: برنامه داریم که هر سال ۲ تا ۳ هزار هکتار از چاههای غرقآبی را به روش آبیاری تحت فشار تغییر دهیم که البته اگر کشاورزان بیشتری درخواست دهند دولت بدون محدودیت آماده پرداخت اعتبار آن است.