پخش زنده
امروز: -
اختلال تفکر ابری یا مه مغزی، از علائم اولیه ابتلا به بیماری کروناست که امکان دارد برای مدتی بسیار طولانی و بعد از بهبودی کامل فرد، باقی بماند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز فارس،تفکر ابری، یک بیماری نیست بلکه اصطلاحی است که برای توصیف گروهی از علائم مانند کمرنگ شدن حافظه، ناتوانی در تمرکز، مشکل در پردازش اطلاعات، خستگی و افکار پراکنده به کار میرود. از زمان آغاز بیماری کرونا اختلال «مه مغزی» از عوارضی است که بیشتر از گذشته با آن برخورد شده و در مورد آن صحبت شده است.
ابتلا به کروناویروس تنها دلیل بروز این اختلالات نیست، بلکه جدا از کووید-۱۹، بسیاری از اختلالات و شرایط دیگر مانند استرس و اضطراب میتوانند باعث ایجاد مه مغزی شوند که پس از مدتی به صورت خود به خود برطرف میشود.
برخی علائم شایع اختلال تفکر ابری
داشتن مشکل در تمرکز، یکی از علائم شایع و رایج در این اختلال به شمار میرود؛ اگرچه این علامت در حدود ۳۰ درصد از مجموع مبتلایان به بیماری کرونا گزارش شده است.
در این شرایط ممکن است فرد برای تمرکز روی سادهترین کارها نیز مشکل داشته باشد. حتی اگر تلاش کنند تا روی کار متمرکز شوند، امکان دارد برای آنان دشوار باشد که افکار خود را متمرکز کرده و کار مورد نظر را با نهایت دقت به پایان برسانند.
کاهش قدرت تفکر، از دیگر علائم رایج تفکر ابری محسوب میشود؛ هنگامی که بافت مغزی تحت تاثیر بیماری کرونا و دیگر بیماریها باشد، کند شدن قدرت تفکر نیز وجود دارد، به طوریکه فرد برای انجام کاری که پیش از این در ۱۰ دقیقه پایان مییافت ۳۰ یا ۴۰ دقیقه زمان صرف کند.
بروز مشکلات گفتاری هم جزو علائم اختلال مه مغزی ست؛ کرونا ممکن است بر مهارت مکالمه و نوشتن فرد تاثیر بگذارد. افرادی که دچار این اختلال میشوند امکان دارد در پیدا کردن کلمه مناسب برای استفاده در یک جمله دچار مشکل شوند.
داشتن مشکل در انجام هم زمان چند کار، یکی از علل اختلال مه مغزی محسوب میشود، نداشتن تمرکز و کاهش قدرت تفکر میتواند انجام چندین کار را به طور همزمان برای فرد دشوار کند. حتی ممکن است فرد بعد از انجام یک کار ساده احساس خستگی کند. همچنین امکان دارد سطح کارآیی و عملکرد فرد کاهش پیدا کند، زیرا تمرکز مغز روی چندین کار به طور همزمان دشوار است.
بیشتر بخوانید: