پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید از نگاه جزیرهای در پژوهش دوری کرد و به جامعنگری و مسئله محور بودن پژوهش توجه ویژه شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی در نشستی که در حاشیه بازدید از پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن قدردانی از عملکرد این پژوهشکده و زحمات رئیس آن که در راستای حل مشکل جامعه در حوزه گوارش از تشخیص تا درمان وارد عمل شدهاند، افزود: در بازدید انجام شده شاهد بودیم که همه رشتههای مختلف حوزه گوارش در این پژوهشکده فعال هستند و دانش را به صورت کامل در جهت رفع نیازهای جامعه به کار گرفتهاند.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم با یاری خداوند مدلی را که در پژوهشکده گوارش و کبد از نظر کادر سازی نیروی انسانی متخصص، به کارگیری دانشجویان، توجه به همه رشتههای مرتبط با تخصص پژوهشکده و ... پیاده سازی کردید در دیگر دانشگاهها نیز اجرا شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: از نکات قابل توجه، جامع نگری در علم است که نتیجه حاصل از آن در جامعه قابل رؤیت خواهد بود.
دکتر پناهی افزود: در این پژوهشکده به سادهترین سطوح تا پیچیدهترین بیماریهای حوزه گوارش و کبد توجه شده است، ضمن اینکه به سمت مصرف منطقی دارو حرکت کردید که جای قدردانی دارد.
وی با اشاره به مسئله مقاومت به داروهای بیولوژیکی ادامه داد: این مسأله هزینههای بسیاری را به کشور تحمیل میکند و توجه این پژوهشکده برای پیدا کردن راهکارهای جایگزین از چشم اندازهایی است که از همه پژوهشکدهها انتظار میرود به آن توجه کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از نگاه جزیرهای در پژوهش دوری کرد و به جامعنگری و مسأله محور بودن پژوهش توجه ویژه شود، گفت: دنیا به سمت سیستم بیولوژی یعنی نگرش بالا به پایین و کلی نگری در حال حرکت است تا قلب و چشم پزشکی را دور از هم ندانیم، همه، بخشی از یک سیستم هستند و باید بدن انسان را به صورت کامل و جامع در نظر گرفت، این مشابه نگاه حکیم است که در گذشته وجود داشته است.
دکتر پناهی افزود: تأکید مقام عالی وزارت بر عدالت است و ما نیز به این مسأله باور داریم که برغم منابع محدود باید در پژوهش عدالت را برقرار کنیم.
دکتر شقایق حق جوی رئیس مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده گفت: در پژوهشکده گوارش و کبد به مسائل و مشکلات مردم کم بضاعت تا موضوعات پیچیده علمی توجه شده است و دانش و فناوری را اینجا در مرز دانش شاهد هستیم.
دکتر محمدرضا زالی رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سیستم گوارش ۶۰ درصد عملکرد بدن انسان را در برمیگیرد، گفت: همین مسأله موجب گستردگی نگاه ما در این پژوهشکده شده است.
وی افزود: یکی از نگرانیهای ما حذف ردیفهای بودجهای پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی است، پژوهش باید مستقل باشد و نباید به این حوزه حساس ضربهای وارد شود.
دکتر زالی ادامه داد: پژوهش منشاء نوآوری و فناوری سلامت کشور است، هر چقدر در پژوهش سرمایهگذاری شود در نهایت جایگاه علمی کشور در دنیا ارتقا پیدا میکند. حمایت از نخبگان، دانشجویان و استادان علاقهمند سبب میشود خود آنان پژوهش را به پیش برانند.
این نشست با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شقایق حقجوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر محمدرضا زالی رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و مدیران مراکز تحقیقاتی وابسته برگزار شد.