پخش زنده
امروز: -
سرپرست سابق مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: صرف هر ریال هزینه برای صدور کارت هوشمند نظام پزشکی، صرفاً اسراف و هدر رفت منابع کشور است.
علی شریفی زارچی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: کشور آمریکا از قدیم کارتهای بانکی شدن هم قطعه مغناطیسی داشت و هم رمز ۴رقمی، اما در ادامه کار، اروپا برای اینکه امنیت کار را بالا ببرد، از کارت هوشمند دارای چیپ بر روی کارتهای بانکی استفاده کرد.
وی ادامه داد: حدود ۱۵سال پیش بانکها همانند اروپا چیپ را به کارتهای بانکی با هدف بالا بردن امنیت اضافه کردند.
شریفی ادامه داد:، اما این موضوع بلا استفاده ماند و این کارتهای چیپ دار به مرور حذف شدند در نتیجه استفاده از چیپ یک هزینه اضافی و بلا استفاده روی دست کشور به جا گذاشت.
وی با بیان اینکه در کشور کارت هوشمند ملی هم تجربه تازهای است که هزینه بالایی روی دست مردم گذاشت و افزود: اینها تجربیات ناموفقی است که هزینههای چند ده میلیاردی روی دست مردم و کشور گذاشت.
شریفی گفت: در نظام پزشکی هم اصرار بر امضای الکترونیک در طرح نسخه الکترونیک از همین دست تجربه هاست و قرار دادن چیپ روی کارت شناسایی پزشکان به این معنا است اگر قرار است نسخه بیمار را امضا کند باید این کارت همواره در جیب پزشک باشد و اگر نباشد هیچ نسخهای را نمیتواند امضا کند.
سرپرست سابق مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد:یک پزشک ممکن است از روی تبلتش بخواهد نسخه را بنویسد یا از روی کامپیوتر و عملا این به این معناست هر وسیلهای که پزشک بخواهد با آن نسخه الکترونیک بیمار را بنویسد حتما باید به یک کارت خوان وصل باشد.
شریفی افزود:این کارت خوانها امکان اتصال به خیلی از سخت افزارها را ندارد و کار سخت و پیچیدهای است و تا به حال صدها میلیارد تومان صرف هزینه کارت الکترونیک پزشکان شده است و باید دهها میلیارد هم صرف این کارت خوانها شود و عملا پزشکان خواهند دید اصلا نیاز به این کارت نبوده است.
شریفی گفت: الان پرداختها با موبایل با یک کیو آر کد انجام میشود و کلید خصوصی پزشک برای صدور نسخه میتواند نشان تایید و امنیت نسخه نیز باشد وی افزود: صرف هر ریال هزینه برای صدور کارت هوشمند نظام پزشکی، صرفاً اسراف و هدررفت منابع کشور است.
شریفی با اشاره به تجربه استفاده QR-Code گفت: چرا ما همچنان اصرار به پیمودن راه نادرست و تحمیل هزینه گزاف داریم در حالیکه امضای الکترونیک به سادگی بر بستر موبایل قابل اجرا است.