پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم قیمت تمام شده مسکن در طرح نهضت ملی ساخت مسکن را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز قم، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم در جلسه امروز شورای تامین مسکن گفت: قیمت تمام شده مسکن در طرح نهضت ملی ساخت مسکن وهمچنین مسکن ملی ۶/۵ تا ۷ میلیون تومان برای هرمتر مربع است.
وی افزود: تاکنون بیش از ۱۲۳ هزار نفر از قم در این طرح ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۵۰ هزار متقاضی پالایش شدند.
آقای معتمدی گفت: از بین ۵۰ هزار متقاضی پالایش شده ۳۰ هزار متقاضی واجد شرایط وجود دارد که با الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری برای آنها زمین تامین شده است.
وی افزود: براساس پیش بینیهای صورت گرفته ۷۵ تا ۸۰ هزار متقاضی واجد شرایط در این طرح ثبت نام میکنند و عملیات اجرای ساخت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن از آذر سال آینده آغاز میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به کندی روند پالایش متقاضیان مسکن در نهضت ملی ساخت مسکن گفت: استان در پالایش این متقاضیان با تاخیر ۷ ماهه مواجه است و تامین زیرساختهایی همچون آب و فاضلاب، برق گاز و ... تا آذر سال آینده به طول میانجامد.
وی با بیان اینکه تامین زمین برای ساخت ۶۳ هزار واحد مسکونی در دستور کار شورای تامین مسکن استان است خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار و ۵۳۸ واحد از این تعداد در محدوده اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان و مابقی در بافت فرسوده شهرقم احداث میشود.
معتمدی با تاکید بر این که ساخت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن نهایتا ظرف ۴ سال آینده به پایان میرسد خاطرنشان کرد: تمام تلاشها برای به حداقل رساندن هزینهها صورت گرفته تا کمترین فشار برای تامین مسکن به مردم متحمل شود.
تشریح روند بازگرداندن زمینهای هزار هکتاری پردیسان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در ادامه به موضوع زمینهای هزار هکتاری در منطقه پردیسان موسوم به اراضی حبس شده پرداخت و گفت: این اراضی طی ۱۰ سال گذشته به مراکز مختلف دانشگاهی و فرهنگی واگذار شده، اما عملیات ساخت و ساز چندانی در آنها صورت نگرفته است.
آقای معتمدی با اشاره به دستور اکید ریاست جمهوری در سفر اخیر خود به قم برای آزادسازی این زمینها گفت: اداره کل راه و شهرسازی درحال پیگیری این آزادسازی هاست و چون این زمینها طی فرایندهایی قانونی به این موسسات و مراکز علمی واگذار شده از مسیر قانونی درحال بازگرداندن به بیت المال است.
کاهش بافت فرسوده قم
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در ادامه به وجود ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی در شهر قم خبر داد و گفت: این بافت حدود ۲/۴ درصد از کل مساحت شهر قم را دربر میگیرد.
معتمدی گفت: با انجام کار کارشناسی و نقطه یابی مراکز تاریخی در حال حاضر حجم بافت تاریخی استان به ۲۵۰ هکتار کاهش یافته است.
وی با اشاره به زنده بودن و پویایی بافت تاریخی قم گفت: سالانه تنها ۳۰ تا ۳۵ پروانه ساخت بنا در این بافت صادر میشود که حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار متر مربع است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار حفظ و حراست از میراث فرهنگی را اصلی اساسی برای مجموعه مدیریت شهری و همچنین نهادها و دستگاههای اجرایی دانست و افزود: باید اقتصاد بافت تاریخی را فعال کنیم و با ایجاد طرحهای گردشگری در آن به پویایی هرچه بیشتر آن کمک کنیم.
پیشرفت ۶۰ درصدی طرحهای مسکن ملی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان نیز در این جلسه از پیشرفت ۶۰ درصدی طرحهای مسکن ملی به طورمیانگین خبر داد و گفت: در ۳ ماهه نخست سال آینده مجموعه ۱۸۰ واحدی زیتون ۶ به بهره برداری کامل میرسد.
بلدی با بیان اینکه واحدهای طرح ملی مسکن به صورت مشارکتی بر مبنای آورده متقاضیان احداث شده خاطرنشان کرد: واحدهایی که مردم به خوبی همکاری وهمراهی داشتند و آوردهی خود را به موقع پرداخت کرده اند در بازه زمانی کوتاه تری تحویل داده میشود.
ساخت ۲۰ واحد مسکن در شهر کهک
وی همچنین از اجرایی شدن ساخت ۲۰ واحد مسکن در شهر کهک خبر داد و گفت: در صورتی که در باقی شهرهای استان زمین مورد نیاز توسط اداره کل راه و شهرسازی تامین شود امکان ساخت مسکن در این شهرها توسط بنیاد مسکن وجود خواهد داشت.
استاندار قم نیز در این جلسه بر توجه هرچه بیشتر به پیوستهای فرهنگی در واحدها و مجتمعهای درحال ساخت در استان تاکید کرد و گفت: خصوصا در اراضی ۵۶۰ هکتاری باید کلیه پیوستهای فرهنگی از جمله مدرسه، مسجد و... در نظر گرفته شود تا مردم به راحتی بتوانند زندگی کنند.
آقای شاهچراغی تامین مسکن را از جمله مشکلات اساسی مردم عنوان کرد و گفت: ساخت ۶۳ هزار واحد مسکونی در استان طی ۴ سال آینده قطعی است و دستگاههای اجرایی استان موظفند همه مقدمات کار از جمله تامین آب، برق، گاز و ... را فراهم کنند.
اگر ما زمین های کشاورزی( حدود ۵۰ میلیون هکتار ) ، کوه ، دره ، کویر و ....... را کنار بگذاریم ، خیلی خیلی سریع و راحت می توان به هر ایرانی ۵۰۰۰ متر مربع ، زمین رایگان داد...