مهندسان ایرانی با ترورهای دشمنان هم متوقف نشدند
رئیس شورای شهر تهران گفت: دشمنان ایران با هدف متوقف کردن مهندسان کشور دست به ترور بسیاری از آنها زدند، اما به هیچ عنوان به هدفشان نرسیدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهدی چمران در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران اظهارداشت: دانایی روی دیگر توانایی است، دنیای غرب به برکت دانش بود که توانست قدرت و ثروت بیندوزد و ما هم امروز باید از دانشمان به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: غربیها از دانش خود به خوبی استفاده نکردند و جنگهای جهانی را راه انداختند هنوز هم میبینیم که با همین قدرت نظامی خود چگونه دنیا را به آتش کشیده اند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: ما در بحث علم و فناوری به مراتب بالایی رسیده ایم ان شاء الله به همت همه دانشمندان و مهندسان خود بتوانیم به جایگاههای بالاتری که میبایستی برسیم، دست پیدا کنیم؛ البته هنوز از قافله علم عقبتر هستیم و باید خود را به جایگاههای بالای علم و فناوری برسانیم.
چمران افزود: ایران در فناوری هستهای رشد کرد، اما میبینیم دشمنان با زور و تلاش میخواهند این رشد را بگیرند و ما در چرخه هستهای جزو ۱۳ کشور برتر دنیا هستیم که چرخه سوخت هستهای داریم که در علوم مختلف مهندسی، پزشکی و کشاورزی بسیار موثر است.
وی گفت: مهندسان ایرانی در غنی سازی هم خوب رشد کرده اند و جایگاه بالایی را به دست آوردهاند. در حوزه فناوری نانو در جایگاه بالایی هستیم و برای توقف ما دشمن دست به ترور دانشمندان و مهندسان ایران زدند، ولی بدانند توقف ما ممکن نیست.
چمران افزود: ما در فناوری فضایی در رتبه پنجم فناوری ماهوارهای هستیم در مهندسی رباتیک، ابریارانه در سطوح بالای جهان هستیم. حدود ۹۰ هزار مهندس در کشور داریم و همه اینها به علت "شعار ما میتوانیم" است، ما از قعر علمی جهان به صدر جدول رسیده ایم و این رشد فناوری دنیا را خیره کرده است.
وی گفت: به قدرت همین توان نظامی، موشکی و دفاعی خود توانسته ایم امروز در مقابل ابرقدرتها بایستیم و حتی توانسته ایم ظرفیت مهندسی خود را به دنیا صادر کنیم و باید این مهندسان را حمایت کرد.
رئیس شورای شهر تهران افزود: کشور ما در دوران تحریمها توانست به این مرحله برسد، باید جایگاه مهندسان و شرایط کار برای آنها فراهم شود که مهندس بیکار نداشته باشیم.
وی افزود: باید در همه رشتهها به خوبی نام مهندسان به ویژه مهندسان شهید را دنبال و در دنیای آینده عقب ماندگی را جبران کنیم و حرف اول را در علم و دانش نه فقط در منطقه بلکه در نقاط دیگر دنیا نیز بزنیم و باید بتوانیم هر آنچه که نیاز داریم بسازیم و منتظر دیگران نباشیم.