ایران میزبان مسابقات بین المللی قرآن کریم؛ ۹ تا ۱۴ اسفند
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از سی و هشتمین مسابقات بین المللی قرآن کریم در تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مجیدی مهر در گفتگوی قرآنی ساعت ۱۰ شبکه قرآن سیما با اشاره به اینکه از دوشنبه ۹ اسفند تا ۱۴ اسفند رویداد قرآنی میزبان سی و هشتمین مسابقات بین المللی قرآن کریم به میزبانی کشورمان برگزار میشود، گفت: از اوایل تیر ، جلسات کارشناسی برای ارسال دعوت نامه و شیوه نامههای اجرایی برگزاری این مسابقات با حضور کارشناسان از داخل کشور و با سابقه بین المللی برگزار شد.
وی با بیان اینکه مسابقات مختلف بین المللی مثل مسابقات وزارت آموزش و پرورش، مسابقات سازمان بهزیستی با حضور روشندلان جهان اسلام در کشور برگزار میشود، افزود: امسال الحمدالله دعوت نامه به بیش از ۹۰ کشور ارسال و یک پیام واحدی از سوی رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی، سفارتخانهها و نمایندگیهای سیاسی کشورمان به ما واصل شد که این مدل برگزاری به لحاظ اجرایی مورد اقبال این عزیزان است.
مجیدی مهر اضافه کرد در این روش همه تمام تلاش شان را در یک کانال میآورند و به اصطلاح و در یک قالب رایزنی فرهنگی ما یا نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی ایران تکلیف را میداند که برای مسابقات جمهوری اسلامی ایران در این رشتهها با این کیفیت افراد را معرفی کند.
وی با اشاره به آشنایی و ارتباط رایزنیهای فرهنگی در خارج از کشور با بسیاری از موسسات و جوامع قرآنی و شناسایی بهترینها و معرفی آنها گفت: بعد از این مرحله ما به عنوان ستاد برگزاری مسابقات، پرونده اولیه تلاوت شرکت کنندگان را دریافت و بررسی میکنیم و در صورت به دست آوردن استانداردهای مسابقات از قاری برای مسابقه دعوت میکنیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به برخی انتقادهای درباره دوره قبل و خسته کنندگی قرائت برخی قراء اشاره کرد و گفت: یکی از این انتقادها همین بود، زیرا ما یک زمانی میآییم یک شرکت کننده از آفریقا یا اروپا را با قاریان ایران مقایسه میکنیم که بحمدالله سطح قاریهای کشور ما به لحاظ کیفی و هم به لحاظ تعداد تلاوت و شرکت در مسابقات مختلف در سطح خیلی خوبی است.
وی گفت: با این حال تلاش میکنیم افرادی با سطح بالاتر بیایند و نتایج در اثر همین اقدام نتایج مرحله مقدماتی شرکت کنندگان بسیار به هم نزدیک شده و در رشته قرائت به عنوان یکی از رشتههای پرمخاطب اصلی و جذاب این مسابقات، حفظ کل و هم قرائت و مشخصا قرائت، بین نماینده ایران و کشورهای دیگر اختلاف نمرات شان کمتر از ۲۰ صدم است و این نشان میدهد که شرکت کننده خیلی خوبی آمده و نفر بعدی هم اختلاف نمرات شان بیش از یک نمره نیست که در عالم داوری مسابقات این اختلافها یعنی همه خوبند.
مجیدی مهر با بیان اینکه اکثر اختلاف نمرات گاهی در یک شکست صدایی و گاهی در یک گرفتگی صدایی ایجاد میشود، گفت: در انتخاب شرکت کنندگان بیش از ۷۰-۶۰ درصد موفق بودیم.
وی با اشاره به اینکه مرحله مقدماتی مسابقات را با همکاری رایزنیهای فرهنگی، در سفارتخانهها و در موسسات و البته جامعه المصطفی العالمیه به صورت غیر حضوری برگزار کردیم واز مجموع ۹۰ کشور، پرونده تلاوت از ۶۹ کشور رسید، افزود: برای دومین سال رشته ترتیل را هم داریم که در سال گذشته به صورت آزمایشی برگزار شد و در این دوره هم به صورت آزمایشی داریم و اگر بخواهیم مقایسهای انجام دهیم باید یکی دو دوره بگذرد و در این ادوار باید مقایسهای داشته باشیم و تصمیم بگیریم که آیا از رشته ترتیل استقبال شده و آیا استانداردهای فنی رعایت شده است؟
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه قرائت، ترتیل و حفظ کل قرآن کریم در بخش خواهران و برادران را از بخشهای این دوره بر شمرد و گفت: سه بخش مسابقه داریم، سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی جمهوری اسلامی ایران که همان مسابقه اصلی و پایه ماست و شورای سیاست گذاری مسابقات هم بر همین اساس بنا شده است و هفتمین دوره مسابقات دانش آموزان جهان اسلام را داریم و پنجمین دوره مسابقه روشندلان جهان اسلام که در دورههای گذشته هم مردم عزیز با عنوان این دو مسابقه هم آشنا شدند.
وی درباره تفکیک جنسیتی خواهر و برادر هم گفت:در جمهوری اسلامی ایران بخشی که مختص خواهران است در بخش حفظ کل قرآن کریم هست و در دیگر بخشها در بخش برادران ما نماینده داریم.
در بخش دانش آموزان هم دانش آموز دختر و هم دانش آموز پسر در هر دو رشته قرائت و حفظ قرآن و در رشته حفظ قرآن کریم روشندلان هم خواهران و برادران هستند.
مجیدی مهر همچنین درباره حضوری برگزار شدن مسابقات گفت: طبق مکاتباتی که با ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شده ۲۵ درصد سالن برگزاری پذیرای مهمان است که در حوزه هنری سازمان تبلیغات در خیابان سمیه برگار میشود.
وی با تشکر از ریاست سازمان صدا و سیما که در پاسخ نامه دکتر خاموشی نماینده، ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف، دستور بسیار خوب و اکیدی به بخشهای مختلف سیما و صدا و شبکههای برون مرزی برای پوشش مسابقات داد، گفت: مانند چند سال اخیر، مسابقات به طور کامل از شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن پوشش داده میشود.
ترویج مسابقات بین المللی قرآن در بستر فضای مجازی
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از بهره گیری فضای مجازی در مسابقات بین المللی قران کریم امسال خبر داد.
حمید مجیدی مهر در ادامه گفتگوی خود با شبکه قران سیما با موضوع سی و هشتمین مسابقات بین المللی قران کریم در تهران با بیان اینکه طبق روال چند سال اخیرمسابقات به طور کامل از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن پوشش زنده دارد ، گفت: امسال
یک تغییر داریم و احتمالاً از حدود 10 شبکه خارجی عرب زبان و شبکه هایی مثل پرس یا العالم و الکوثر بخش های منتخب به صورت مستندهای کوتاه پخش خواهد شد.
وی افزود: همچنین مقام معظم رهبری بارها تاکید بر بهره گیری از فضای مجازی داشته اند و ما در دوره گذشته مسابقات کشوری این افتخار را داشتیم و محتواهایی برای مسابقات تولید شده بود مثل عکس نوشته، اینفوگرافی، موشن گرافی، فیلم، عکس و غیره، که 19 میلیون بازدید نفر را به ثبت رساندیم.
مجیدی مهر گفت: امسال تلاش مان این است که به امید خدا بیش از 20 میلیون نفر بازدید را در مرحله بین المللی 20 به ثبت برسانیم.
وی افزود:فضای مجازی بستر بسیار وسیعی است و خیلی کارهای عمیقی می شود انجام داد که از این بستر بتوانیم ان شاءالله قرآن را بین اقشار مختلف مردم ببریم، یعنی شعار ما در این دوره از مسابقات این است که شما با داشتن یک گوشی همراه ساده هوشمند می توانید به راحتی به محتواهای مربوط به مسابقات دسترسی پیدا کنید.
مجیدی مهر اضافه کرد: تدابیری هم اندیشیده شده است که اینترنت رایگان، پیامک رایگان هم در اختیار مردم قرار گیرد و از طریق آن فضاهایی که در بستر اینترنت است بتوانیم پخش زنده داشته باشیم که بعضی ها از محل کارشان در جاهایی که بعضی ها به تلویزیون یا رادیو دسترسی ندارند به راحتی از طریق فضای مجازی بیایند در کنار ما باشند و ما می خواهیم یک پهنه میلیونی مخاطب را برای خودمان داشته باشیم و ان شاءالله زمینه ساز باشد برای انس بیشتر مردم با کلام الله مجید و مسابقات و محافل همه بهانه است فقط بهانه ای است برای این که ما انس بیشتری پیدا کنیم با کلام الله مجید.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین درباره ترکیب داوران داخلی و خارجی گفت: غیر از داوران ممتاز جمهوری اسلامی ایران از مناطق مختلف کشور داورانی از افغانستان، مغرب، عراق، مصر، اردن، پاکستان، بحرین و کویت و لبنان در این مرحله در دو بخش خانم ها و آقایان هستند.
وی گفت: یکی از تاکیدات ما در چند دوره اخیر این بود که کار قرآنی باید در نظم سرآمد باشد و به همین علت مسابقات با نظم برگزار می شود و رأس ساعت 19 آغاز خواهیم کرد و در 4 روز بعد یعنی در دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم اسفند مسابقات از ساعت 19 تا 22 و 30 دقیقه برگزار می شود که البته فقط شامل مسابقه نیست یعنی در بین آن کارهای تبلیغی و ترویجی و گروه تواشیح و تلاوت های افتخاری و گفتگوهایی بالاخره با موضوعات مختلف است و بعد هم تلاش کردیم که در چیدمان شرکت کنندگان تنوع ایجاد بشود یعنی همه حافظان یک جا نباشند، یک حافظ، یک قاری، یک دانش آموز یک روشندل، و این جذابیت ها هم ایجاد بشود.
مجیدی مهرهمچنین با اشاره به ظرفیت سامانه شاد در فضای مجازی و امکان بهره گیری دانش آموزان از مسابقات در این سامانه گفت: ما در دوره گذشته بیش از 5 میلیون بازدید در سامانه شاد به ثبت رساندیم که احتمالاً 5 میلیون بازدیدی که یکی از اولیاء هم در کنارشان است و این نکته خیلی مهم و امیدوار کننده است و امسال هم خواهیم داشت و چینش تلاوت های دانش آموزان به گونه ای انجام شده که در ابتدای زمان تلاوت انجام بشود و مشکلی در بحث خواب و استراحت و مطالعه دانش آموزان رخ ندهد و روز سیزدهم هم از صبح تا بعد از ظهر در اختیار بانوان عزیزمان است که مسابقات شان برگزار خواهد شد و روز شنبه از ساعت 19 و 30 اختتامیه به مدت دو ساعت برگزار می شود که طی آن برگزیدگان این دوره از مسابقات با تجلیل از نمایندگان احتمالی برگزیده ایران معرفی می شوند.
وی درباره برگزاری اختتامیه در حضور مقام معظم رهبری گفت: به علت وضعیت کرونا دو پیشنهاد دادیم یکی اینکه که در چند دیدار اخیر به صورت غیر حضوری از محل سالن برگزاری و مدل دیگر به صورت محدود با حضور افراد باشد که در چند دیدار اخیر با حضرت آقا انجام دادند و منتظر اعلام دفتر معظم له هستیم.
مجیدی مهر به افزایش 50 درصدی جوایز این دوره و همچنین مشکلات برگزاری غیر حضوری مسابقات اشاره کرد و گفت: باید 69 کشور را در نقاط مختلف دنیا هماهنگ کرد که برخی افق های زمانی شان هم در واقع با ما همخوان نیست که خودش از برگزاری حضوری مسابقات بسیار دشوارتر است.
وی با تشکر از وزارت امور خارجه ، سازمان فرهنگ و ارتباطات، جامعه المصطفی و موسسات بزرگ قرآنی که یار اصلی مسابقات هستند، گفت: اگر زحمات آنها نبود ما در ایران دستمان کوتاه بود از این که بخواهیم کاری در این سطح انجام دهیم و شاید مثل خیلی از مسابقاتی که خودشان را راحت کردند ،الان کشور مالزی با این همه سابقه و با آن همه امکانات وقتی به پرتال سازمان مراجعه می کنید یک پیغام ثابت دارند و دو سال شد که مسابقات شان هنوز معلق است و حتی می شود گفت تعطیل شده است یا بعضی کشورهای دیگر.
این مسئول اجرایی در ادامه گفت: بعضی از کشورهای برگزار کننده مسابقات از ما خواستند که دانش این برگزاری را با آنها به اشتراک بگذاریم که الان نمونه هایشان را می توانیم به کشور الجزایر و عراق اشاره کنیم و همین جا اعلام می کنیم هر دستگاه دیگری چه داخلی چه خارجی می خواهد در زمینه مسابقات فعالیت کند ما در خدمت شان هستیم و تمام اطلاعات و دانش مان را در اختیارشان قرار می دهیم.
وی افزود:در بیانیه گام دوم انقلاب هم مقام معظم رهبری اشاره مستقیم داشتند به ترویج معنویت به ویژه در بین جوانان که این یکی از شعارهای ماست و مسابقات جمهوری اسلامی ایران مسابقات نظام هست، مسابقات مورد تأیید و نظر و تفقد مقام معظم رهبری هست، ما در واقع کمیته ای را تشکیل دادیم و امیدواریم با برنامه ریزی مدون از بستر مسابقات، از بستر محافل، از بستر کرسی های تلاوت و تفسیر که در بقاع و امامزادگان شاخص ما در حال برگزاری است ؛ بقاع متبرکه قطب فرهنگی کشور بشود و در سال آتی گره بزنیم مباحث قرآنی را با بقاع متبرکه امامزادگان و مقام معظم رهبری فرمودند که مسابقات مقدمه است برای انس ولی مقدمه لازم، ان شاءالله.