پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی بهشهر از تولید سالیانه ۳هزار تُن گوشت قرمز در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، غلامرضا قنبری با اشاره به اینکه شهرستان بهشهر دارای ۲۹۵هزار و ۲۰۰راس دام سبک و سنگین با ۳هرار و ۵۳۰دامدار است گفت: سالیانه ۳هزار تُن گوشت قرمز در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر افزود:در یک دوره آموزشی مهارتی پرورش گوسفند که با حضور مسوولین و کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی و دامداران دهستان کوهستان در رستمکلا برگزار شد، علیرضا ذبیح اله زاده محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، تصریح کرد: دامداران در زمان انتخاب دام باید به سه مورد سن، جنس و نژاد دام توجه داشته باشند، چراکه دامهای پیر و برههای خیلی جوان مناسب پرواربندی نیستند، همچنین در انتخاب جنس و نژاد دام، برههای نر و نژادهای گوشتی مناسبتر هستند.
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان افزود: برای پرواربندی برههای درشت اندام نسبت به برههای سبک وزن و کوچک اندام با صرفهتر هستند و برههای مورد نظر باید درشت و دارای پاهای بلند و بدن کشیده، شکم جمع و جور و فاقد افتادگی، عدم لنگش و ریختگی مو و فاقد ترشحات بینی و اطراف چشم باشند.
ذبیح اله زاده بهترین سن و وزن برههای مورد نظر را حدود ۴تا۷ ماه و ۳۵تا۲۰ کیلوگرم عنوان کرد و بیان داشت برای جلوگیری از تلفات در زمان حمل و نقل نیز باید به نکاتی از جمله مسافت، تعداد دام، وسیله انتقال، بیماریهای عفونی، وضعیت هوا، بستر مناسب وسیله نقلیه برای حمل و نقل توجه داشته باشیم.
وی درباره جیره بندی دام گفت: یک راس گوسفند در طول پرواربندی به طور میانگین روزانه هزار و ۵۴۰گرم خوراک نیاز دارد و بهترین روش تغذیه سه وعده ساعت شش صبح، یک تا دو ظهر و هفت تا هشت شب است.