فاطمه هنرور گزارش می کند؛
خطر مواد شوینده قالی شوییها در کمین محیط زیست
نداشتن شبکه تصفیه استاندارد و استقرار قارچ گونه قالی شوییها در جنوب تهران - منطقه کهریزک- سبب شده است پساب این واحدها در اراضی کشاورزی و رودخانهها رها شود.
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری صداوسیما: هرچه به پایان سال نزدیکتر میشویم شاهد ترافیک کاری قالی شوییها و حجم بسیار بالای فاضلاب هستیم و برغم همه اخطارهای محیط زیست تاکنون این مشکل برطرف نشده است.
بسیاری از قالی شوییها به دلیل نداشتن شبکه تصفیه سبب آلوده شدن محیط زیست میشوند به طوری که پساب این واحدها مستقیم وارد زمینهای کشاورزی و رودخانهها میشود و بجز آلودگی چیزی به دنبال ندارد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: قالیشوییها جزو صنایع آب بر هستند و خروجی آنها در صورت تصفیه نشدن هم آلایندگی است.
محیط زیست بر اساس مواد ۱۱ و ۱۲ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست به واحدهای آلاینده اخطار میدهدو آنها را به مراجع قضایی معرفی میکند.
فاضلی افزود: تاکنون ۱۴۰ واحد قالی شویی متخلف شناسایی شده و برای بیش از ۱۲۵ واحد پرونده تشکیل و برای برخی هم حکم حبس و جریمه نقدی صادر شده است.
وی افزود: تاکنون ۱۳ واحد برای نصب شبکه تصفیه فاضلاب اقدام کرده اندو نزدیک به ۵۰ واحد هم بدون داشتن پروانه و فصلی فعالیت میکنند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری با اشاره به بازدارنده نبودن جرایم خاطرنشان کرد: واحدهای زیادی بعد از چندین بار اخطار و مراجعه قضایی مجازات شدند، اما بطور مثال واحدی که روزانه ۵۰۰ قالی میشوید و درآمد خوبی دارد با سابقه تخریب محیط زیست تنها ۲ میلیون تومان جریمه میشود و همچنان به تخلف خود ادامه میدهد.
وی افزود: برخی از صاحبان واحدهای قالی شویی میگویند قیمت بالای این شبکه تصفیه سبب شده است رغتبی برای خرید نداشته باشند چرا که صد میلیون تا یک میلیارد هزینه دارد.
تقریبا در شستشوی هر قالی و قالیچه حدود ۵۰۰ لیتر آب مصرف میشود که در صورت نصب شبکه تصفیه فاضلاب ۸۰ تا ۱۰۰ درصد آن قابل بازچرخانی و استفاده مجدد خواهد بود.