پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان : کاهش ذخایر آب نشان دهنده دورنمای وضعیت بحرانی در سدهای خوزستان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان در نشست شورای کشاورزی گفت : ذخیره آب سد کرخه ۱.۳ میلیارد متر مکعب کمتر از مدت مشابه پارسال، و سد کارون نیز یک میلیارد متر مکعب کاهش ذخیره آب دارد که این آمار نشان دهنده دورنمای وضعیت بحرانی ذخایر آب سدهای خوزستان است.
فرهاد ایزدجو با ارایه وضعیت ذخایر بحرانی ذخایر آب در پشت سدهای خوزستان پیشنهاد کرد با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی، کشت محصولات آب بَر همچون شلتوک و ذرت در تابستان آینده در همه حوضههای آبی خوزستان ممنوع شود و از کشاورزان خوزستان به ویژه حوضه کرخه خواست از اجاره کردن زمین برای کشت محصولات آب بر همچون شلتوک به دلیل امکان نداشتن تامین پایدارآب خودداری کنند.
ایزدجو گفت: کشت خودسرانه محصولات "آب بَر" به ویژه شلتوک در حوضه کرخه وضعیت تامین حقابه تالاب هورالعظیم را بسیار سخت خواهد کرد از این رو کشاورزان استان باید به فکر کشت محصولات جایگزین باشند تا از وضعیت کم آبی و خشکسالی عبور کنیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه شماری از ساکنان روستایی اطراف کرخه که از این رودخانه برای آب آشامیدنی استفاده میکنند از شرکت آب و فاضلاب خوزستان خواست برای تامین پایدار آب آشامیدنی از طریق شبکه، اقدام لازم را انجام دهد، چون احتمال اینکه در تابستان سال آینده رودخانه کرخه در مناطق پایین دست واقع در غرب خوزستان به طور کلی خشک شود وجود دارد.
وی گفت: آب آشامیدنی ۵۲ درصد جمعیت خوزستان از رودخانه کرخه تامین میشود بنابراین تامین پایدار آب آشامیدنی در اولویت نخست و آب کشاورزی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
جایگزینی و تعیین الگوی کشت محصولات کم آب از دیگر پیشنهادهای مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان برای تابستان سال آینده بود.
سال زراعی گذشته با وجود اعلام رسمی ممنوعیت کشت شلتوک در خوزستان، ولی حدود ۸۰هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان به ویژه غرب استان زیرکشت این محصول رفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از تعیین الگوی کشت تابستانه در حوضههای آبی خوزستان منطبق با وضعیت ذخایر آب سدهای استان خبر داد.
خدارحم امیری زاده افزایش سهمیه سوخت بخش کشاورزی را خواستار شد و از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خوزستان خواست سهمیه سوخت کشاورزان استان را دست کم ۲۰ درصد افزایش دهد.
ضرورت تشکیل کارگروه حمل محصولات بهاره همچون گندم، چغندرقند و کلزا و تامین کمباین مورد نیاز برداشت محصولات، از دیگر پیشنهادها و درخواستهای رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان بود.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی خوزستان (اهواز) در پاسخ به درخواست افزایش ۲۰درصدی سهمیه سوخت بخش کشاورزی استان، تحقق این درخواست را با توجه به اینکه نیاز کشاورزی استان در سامانه سوخت شرکت متبوع ثبت شده غیرممکن بیان کرد.
نعمتاله نجفی افزود: پیش از شروع فصل زراعی جاری، سهمیه سوخت منطبق با اعلام سطح زیرکشت محصولات تعیین شده بنابراین هرگونه افزایش سهمیه سوخت منوط به تصمیم وزارت نفت است.
بیشتر بخوانید : ممنوعیت کشت محصولات پرمصرف آب در خوزستان
قرار شد نشست شورای کشاورزی خوزستان تا ۲ هفته آینده با دستورمشخص از جمله بررسی آخرین وضعیت ذخایر آب کشاورزی و تدابیر لازم برای کاهش آثار تنش آبی به ریاست استاندار خوزستان برگزار شود.