پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه حفاظت، مرمت و احیای بناها، بافتهای تاریخی محورها و فضاهای واجد ارزش تاریخی و فرهنگی استان یزد با حضور استاندار یزد و مدیرعامل صندوق توسعه و احیا به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، هماهنگی لازم بین دستگاههای اجرایی برای واگذاری حق بهرهبرداری از بناهای تاریخی و واجد ارزش به بخش خصوصی از طرف صندوق، حمایت از سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی، ایجاد شورای راهبری استانی و تشکیل هیئت امنای مدیریت بافت تاریخی بخشی از مفاد این تفاهمنامه است.
در این تفاهمنامه، دفتر نمایندگی صندوق توسعه و احیا در استان یزد ایجاد میشود و شهرداری و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان مجریان تفاهمنامه و استانداری یزد به عنوان ناظر و پشتیبان اقدام خواهد کرد.
استاندار یزد در این مراسم با اشاره به اینکه امروز موضوع میراثفرهنگی، بافتهای تاریخی، گردشگری و صنایعدستی در این استان در راس اولویتها قرار دارد، گفت: هر چند پیش از این کارهای خوبی انجام شده، اما کارهای زیادی بر زمین مانده و تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی در پیش داریم.
مهران فاطمی با تاکید بر اینکه به لحاظ ساختاری، محتوایی و برنامهای، اتفاقات خوبی در حال شکل گیری است، افزود: مهمترین اصلاح ساختاری برای دستیابی به نقطه مطلوب، ایجاد معاونت گردشگری در استانداری یزد است که موافقتهای اولیه آن اخذ شده است.
وی حفاظت و احیای بافتهای تاریخی و میراثفرهنگی را نیازمند مرجع بالادستی دانست و تصریح کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد به تنهایی نمیتواند در این زمینه موفق باشد و با توجه به چند بعدی بودن این حوزه، لازم است تولیت آن در یک معاونت مجزا تعریف شود.
استاندار یزد ایجاد منطقه نمونه گردشگری را همراستا با مدیریت یکپارچه بافت تاریخی و افزایش مشوقها برای احیای بناهای تاریخی عنوان کرد و گفت: در سفر رئیس جمهوری به استان یزد مصوب کردیم افرادی که ملکی تاریخی در بافت دارند از تسهیلات مسکن ملی برای مرمت و احیای آن استفاده کنند.
وی از رویکرد صندوق توسعه و احیا برای باززنده سازی بناهای تاریخی تشکر کرد و اظهار داشت: احیای بافت و بناهای تاریخی به تنهایی از عهده دولت خارج است و باید به سمت بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و بخش خصوصی حرکت کرد.
مهران فاطمی با تاکید بر اینکه الگوی احیای پردیس اردکان که توسط صندوق احیا انجام شد، باید در تمام استان تسری پیدا کند، ادامه داد: مجموعه مدیریت استان یزد و دستگاههای اجرایی با صندوق توسعه و احیاء همکاری کامل خواهند داشت تا این تفاهمنامه با سرعت مضاعف عملیاتی شود.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا هم با اشاره به اینکه با همافزایی بین دستگاهی شاهد مدیریت یکپارچه بافت تاریخی یزد خواهیم بود، گفت: به طور کلی رویکرد حفاظت از مواریث فرهنگی در اولویت استانداران نیست یا در حد یک دغدغه باقی مانده است، اما با حضور استاندار یزد و رویکرد جامعی که نسبت به این حوزه دارند، شاهد پیادهسازی مدیریت یکپارچه بافتها و بناهای تاریخی این استان خواهیم بود.
هادی میرزائی تعارض بین دستگاهی را یکی از عوامل آسیبزا برای احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در استان یزد با امضای این تفاهمنامه که علاوه بر استانداری، سایر سطوح مدیریتی از جمله ادارهکل میراثفرهنگی، سازمان اوقاف و امور خیریه و شهرداری در آن مشارکت دارند، میتوانیم شاهد یک اقدام متمایز در سطح ملی برای مرمت و احیای بافتها و بناهای تاریخی باشیم.