پخش زنده
امروز: -
وزارت خارجه کشورمان به فعالان اقتصادی ایرانی در اروپا هشدار داد درباره افزایش کلاهبرداری هوشیارتر باشند.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ظرفیتهای متنوع ایران و انگیزهها و نیازهای طرفهای خارجی موجب شد حتی در شرایط تحریم هیچ گاه رابطه اقتصادی و بازرگانی ایران با کشورهای مختلف قطع نشود، اما تحریم برخی راههای مبادلات مالی را ناهموار و بعضا نا ایمن کرده است که به گفته مقامات وزارت خارجه کشورمان ضرورت هوشیاری بیشتر فعالان اقتصادی و استفاده از امکانات فراهم شده را میطلبد.
احمد شنوایی کنسول کشورمان در انگلستان در این باره گفت: بخشی با عنوان تایید اسناد در کنسولگریها وجود دارد و بازرگانان و یا فعالان اقتصادی که قصد مراوده با شرکتهای خارجی از جمله انگلیسی را دارند بهتر است پیش از انجام هر گونه معامله، اعتبار و سرمایه شرکتها را بررسی و تضمینهای لازم را دریافت کنند.
وی افزود: شیوه کار بسیار راحت است و شرکت یا فرد ایرانی از شرکت خارجی تضمینهای لازم را مطالبه و از او بخواهد مدارک مربوط را برای تایید به بخش تایید اسناد در کنسولگری ارائه کند و هنگامیکه کنسولگری اسناد مربوط را تایید کند به معنای ان است که این شرکت اولا وجود خارجی دارد و اعتبار آن نیز در کنسولگری پس از بررسی از مسیرهای قانونی که در برگیرنده مهر و امضای نهادها و بالاترین مقامات انگلیس است تایید میشود.
نبود ارتباطات بانکی مراودات مالی را به سوی مجراهای غیر بانکی سوق داده که بعضا افراد سوء استفاده چی با نامها و هویتی به ظاهر قانونی مبادرت به کلاهبرداری کرده اند. تازهترین مورد در دست پیگیری، پرونده کلاهبرداری ۹۵ هزار دلاری است که توسط دستگاههای قضایی و پلیس بین الملل در حال پیگری است.
رضا دهشید کارشناس مالی و بازرگانی نیز با تاکید بر ضرورت هوشیاری بازرگانان گفت: در انگلستان صرافیهای مجاز به آن دسته از صرافیهایی گفته میشود که در پایگاه ثبت این فعالیت با عنوان FCA ثبت شده باشند و مراودات و ایمیلها و مکالمات نیزحتما از راه تلفنها و ایمیلهایی باشد که در این پایگاه ثبت شده است.
این کارشناس ایرانی فعال در انگلستان افزود: عموما افراد تصور میکنند با یک صرافی مجاز در حال مراوده اند، اما از شخص دیگری پول به حسابشان واریز میشود که چه بسا این افراد مشکل داشته باشند و بعضا با ادعاعهایی آن پول را پس گرفتند و با این شیوه کلاهبرداری انجام میشود.
کلاهبرداران در انگلیس با حضور در مناطقی که ایرانیان تجمع بیشتری دارند از جمله در اینجا محله فینچلی لندن و در پوشش فعالیتها و کسب و کارهای مختلف و با شیوههای گوناگون طعمههای خود را به دام میاندازد تا با کلاهبرداری بار خود را ببندند.
رضا دهشید با اشاره به سخت گیریها در انگلستان برای مجرمان اقتصادی گفت: بار کج هیچگاه به منزل نمیرسد و فردی که در مراجع قضایی این کشور به عنوان کلاهبردار شناخته و محکوم شود دیگر هیچ اعتباری در این کشور نخواهد داشت، بانکها به او اعتباری نمیدهند و با توجه به اینکه اطلاعات این افراد در اختیار سایر دستگاهها گذاشته میشود شخص کلاهبردار دیگر حتی نمیتواند جایی برای خود اجاره کند و به طور کلی میتوان گفت زنده بودن یا نبودن او از نظر مالی تفاوتی نخواهد داشت.
در دور جدید همکاریهای انتظامی کشورمان با پلیس بین الملل، کلاهبرداران یکی پس از دیگری دستگیر و به دست عدالت سپرده میشوند.
کنسول ایران در انگلستان در این باره گفت: فرد کلاهبردار در هیچ کجا مورد تایید نیست و هیچ نظام قضایی حاضر نیست فردی را که کار خلاف انجام داده بپذیرد.
وی افزود: به عنوان مثال فردی که کلاهبرداری کرده یا جرم دیگری مرتکب شده ممکن است در کشور دیگری باشد، اما تمام ارگانهای قضایی، رسمی و اینترپول به دنبال این کلاهبردارانند تا هر چه سریعتر آنان را به دست عدالت بسپرند و قطعا سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلستان هم پیگیر اینگونه پرونده هاست و کلاهبرداران باید بدانند اگر چه ممکن است به لحاظ اینکه دو کشور باید موضوع را پیگری کنند و این زمان بر خواهد بود، اما دیر یا زود فرد کلاهبردار دستگیر و به محاکم قضایی سپرده خواهد شد.
تازهترین گزارش پارلمان انگلیس از افزایش ۴۳ درصدی کلاهبرداریهای اقتصادی در انگلیس و درخواستها از دولت برای مبارزه موثر با این پدیده حکایت دارد.