پخش زنده
امروز: -
کاروان ایران با نام «شهید سرلشکر حسین لشکری» در پارالمپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲، شرکت میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ کمیته ملی پارالمپیک ایران همزمان با شهادت سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان علیرضا حنیفه زاد، دو خلبان ارتش جمهوری اسلامی ایران در سانحه اخیر و نیز به منظور پاسداشت رشادتهای جانباز و آزاده شهید سرلشکر حسین لشکری که ۱۸ سال در بند اسارت رژیم بعثی بود و با وجود لطمات جسمی و روحی و جانبازی ۷۰ درصدی، هرگز از مواضع خود که دفاع از وطن و ارزشهای انقلاب بود، دست نکشید؛ نام «جانباز و آزاده شهید سرلشکر حسین لشکری» را برای کاروان پارالمپیک کشورمان در بازیهای زمستانی پکن ۲۰۲۲ انتخاب کرد.
کاروان ایران، پنجم اسفند با ترکیب صدیقه روزبه، الهه قلی فلاح، حسین سولقانی و ابوالفضل خطیبی عازم بازیهای پارالمپیک پکن ۲۰۲۲ خواهد شد.
زندگی نامه شهید لشکری:
حسین لشکری، زاده ۱۳۳۱ - شهادت ۱۹ مرداد ۱۳۸۸، خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که پس از ۱۸ سال اسارت در عراق به ایران بازگشت.
او دارای درجه جانبازی ۷۰٪ بود، و در طول جنگ ایران و عراق تا پیش از اسارت توانست در ۱۲ عملیات هوایی شرکت کند. او دارای لقب «سید الاسرای ایران» بود. با موافقت فرمانده کل قوا در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ درجه نظامی وی به سرلشکری ارتقاء یافت.
وی در سال ۳۱ در شهر ضیاءآباد استان قزوین زاده شد. در سال ۵۱ به نیروی هوایی وارد شد و در سال ۵۶ از دانشگاه خلبانی با درجهٔ ستواندومی فارغالتحصیل شد.
با شروع جنگ ایران و عراق پس از انجام ۱۲ مأموریت، سرانجام مجبور به ترک هواپیمایش که مورد اصابت موشک قرار گرفته بود، شد و در خاک عراق، به اسارت درآمد. دولت عراق مدعی بود هواپیمای وی ۱۹ شهریور سال ۵۹ و قبل از حمله عراق به خاک ایران ساقط شده است؛ لذا وی را بعنوان سند برجستهای که نشانگر آغاز جنگ توسط ایران بود حتی پس از قطعنامه نگه داشت.
استقبال از حسین لشکری در نقطه صفر مرزی ایران و عراق بود و پس از آن در مدت ۸ سال با حدود ۶۰ نفر دیگر از همرزمان در یک سالن عمومی و دور از چشم صلیب سرخ جهانی نگهداری شد. پس از پذیرش قطعنامه وی را از سایر دوستان جدا نمودند و قسمت دوم دوران اسارت ۱۰ سال به طول انجامید. وی پس از ۱۶ سال اسارت به نیروهای صلیب سرخ معرفی شد و دو سال بعد در ۱۷ فروردین ۱۳۷۷ به ایران بازگشت.
او در مصاحبه با رسانههای جمعی در سال ۸۷ (همزمان با سالروز ورود آزادگان به ایران)، گفت: اعتقادات مذهبی و مکتبی سربازان ایرانی مهمترین عامل مقاومت آنها در مقابل فشارهای روحی، روانی و جسمی بعثیها بود. الان هر یک از ما به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در هر جای دنیا که باشیم باید با نوع نگرش و رفتارمان اذهان عمومی را نسبت به مسائل ایدئولوژیکی نظام روشن کنیم؛ لذا وقتی به اسارت دشمن درآمدیم با تأسی به سیره اهل بیت (ع) و به خصوص حضرت موسی بن جعفر (ع)، تمسک به دین و اهداف آن و بررسی و تفکر در آن خود را از گزند ترفندهای دشمن حفظ کردیم.
او در بامداد دوشنبه ۱۳۸۸/۰۵/۱۹ در بیمارستان لاله تهران به لقاالله پیوست و پیکر مطهرش ۲۱ مرداد در ستاد نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسمی تشییع شد.