پخش زنده
امروز: -
رئیسجمهور برای سفری دو روزه و بهمنظور حضور در اجلاس سران مجمع تولیدکنندگان گاز، دقایقی قبل تهران را به مقصد دوحه ترک کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی بهمنظور حضور در اجلاس مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز، دقایقی قبل به قطر، سفر کرد.
رئیس جمهور در رأس هیأتی عالیرتبه عازم قطر شد. این سفر دو روزه به دعوت رسمی امیر قطر «تمیم بن حمد آلثانی » صورت گرفته است.
توسعه همکاریهای مشترک ایران و قطر در حوزه اقتصادی، انرژی، سیاسی و همکاریهای مشترک دو کشور در قالب مجمع کشورهای صادرکننده گاز و حضور در ششمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز از اهداف سفر رئیس جمهور و هیأت همراه به دوحه است.
در این سفر، وزرای خارجه ، صمت ، نیرو ، نفت و راه، رئیس جمهور را همراهی می کنند.
دیدار و گفتگو با امیر قطر، مذاکرات هیئتهای عالی رتبه ایران و قطر و امضای چند قرارداد و تفاهمنامه از برنامههای روز نخست سفر آقای رئیسی به قطر است.
آقای رئیسی در دومین روز سفر به دوحه، در ششمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت و سخنرانی خواهد کرد. این اجلاس با حضور سران و مقامات ارشد کشورهای ابرصادرکننده گاز برگزار می شود و تعدادی از آنها در حاشیه نشست با رئیسجمهور کشورمان دیدار و گفتگو خواهند کرد.
حضور در جمع ایرانیان مقیم قطر و نشست با تجار ایرانی و قطری از دیگر برنامه های چهارمین سفر خارجی رئیس جمهور است.
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و هیأت عالیرتبه همراه در جریان سفر رسمی هفته آینده به قطر، علاوه بر دیدار و و ملاقاتهای دوجانبه، در نشست مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز نیز شرکت خواهند کرد.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ۶۷ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، ۱۱ عضو اصلی جیئیسیاف هستند و هلند، نروژ، عراق، عمان، پرو، جمهوری آذربایجان و امارات بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز یا اوپک گازی که به اختصار (GECF) نامیده میشود، سازمان تازهبنیانی است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشورهای صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تأسیس کردند. ایده اولیه تأسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود. دبیر کل مجمع از کشور روسیه انتخاب شده و دبیرخانه آن نیز در دوحه قطر مستقر است.
طرح تأسیس اوپک گازی در ۱۰ بهمن سال ۱۳۸۵ از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد. ایشان با اشاره به وجود نزدیک به نیمی از ذخایر گاز جهان در ایران و روسیه پیشنهاد کردند که این دو کشور با کمک یکدیگر میتوانند بنای یک سازمان مربوط به همکاریهای گازی را همچون اوپک پایهگذاری کنند که بعدها در سفر مقامهای روسیه به قطر، یکی دیگر از کشورهای دارنده ذخایر بزرگ گازی، این پیشنهاد به آن کشور نیز ارائه شد و مورد موافقت دوحه قرار گرفت.