پخش زنده
امروز: -
در همایش ملی «متاورس؛ دنیایی دیگر» ضمن بررسی مفهوم متاورس، درباره چگونگی ورود به این فناوری و مواجهه با آن، همچنین مزایای این فناوری برای بهرهوری و استفاده در زندگی آینده بشر بحث و گفتگو شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نخستین همایش ملی «متاورس؛ دنیایی دیگر» به همت کمیسیون ظرفیت سازی و نوآوری اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران و با حضور رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
متاورس برای اکثریت مردم در چند سال آینده اهمیت ویژهای خواهد داشت
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در این همایش، گفت: متاورس همچون فناوریهای قدیمی که امروز فراگیر شده اند، به سرعت در حال توسعه و تکامل است و به زودی شاهد این خواهیم بود که این پدیده نوظهور، به عنوان زیربنای تعاملات بین انسانها و ماشینها و به عنوان یکی از زیر سیستمهای انقلاب صنعتی پنجم، ساختار تعاملات بشری را تغییر دهد و تعریف جدیدی از جهان فرازمینی را به وجود بیاورد و در این زمینه همه کشورهای توسعه یافته در تلاش خواهند بود تا به عنوان رهبران این حوزه چارچوبی را برای تعیین الگوریتمها و قوانین مربوط به متاورس تعریف و این قوانین را برای استفاده جمعی در جهانی دیگر، نهادینه کنند.
دکتر داود ادیب افزود: این موضوع که متاورس دارای جنبههای منفی و نامطلوب، از قبیل از دست دادن زمان، ناتوانی در تشخیص جهان مجازی و واقعی، اعتیاد عمومی و مشکلات مرتبط با امنیت اطلاعات کاربران خواهد بود. گر چه در ظاهر میتواند قابل تامل باشد ولیکن این موارد را میتوان به عنوان جنبههای منفی عمومی تمام فناوریهای نو ظهور از قبیل کامپیوتر، اینترنت و تلفنهای هوشمند دانست که در سالهای پیشین همه ما آنها را با یک فرایند زمانی متفاوت تجربه کرده ایم.
وی اضافه کرد: بدیهی است که متاورس برای اکثریت مردم در چند سال آینده اهمیت زیادی خواهد داشت و اگر امروزه شناخت کافی از سودمندی آن پیدا نکنیم در آینده نزدیک این فناوری و استفاده از آن فراگیر میشود و حالت عادی به خود خواهد گرفت، همان طوری که در سالهای اخیر دیدیم که بیشتر فناوریهای پیچیده و جدید همگانی شده اند و حتی کودکان خردسال هم از این فناوریها استفاده میکنند. ما باید بپذیریم که همسویی با فناوریهای پیشرفته لازمه توسعه است.
کنترل متاورس از دست دولت خارج است و حاکمیت خاص خود را دارد
نایب رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، در این مراسم گفت: آواتارها مسیر ما را در حوزه متاورسی بسیار خوب رقم میزنند و این فضا که بر پایه بلاک چین و تفکرات بلاک چین نهادینه شده، حاکمیت گریز است و اگر دولتها وارد نشوند، میتوانند موانعی برای حضور افراد در فضای متاورسی باشند.
مهندس سادینا آبایی، افزود: از آنجا که کشوری با مقررات متفاوتی هستیم، باید سیاستهای حضور در متاورس را تعیین کنیم، زیرا کنترل این فضا از دست دولت خارج است و حاکمیت خاص خود را دارد.
وی تاکید کرد: فناوریهای جدید مانند متاورس، افراد جدید را میطلبد و فهم آن باید برای همه فراهم بشود تا همه با این فضای جدید ارتباط بگیرند.
برای تحقق متاورس، سرمایه گذاری قابل توجه در زیرساختهای مخابراتی ضروری است
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دبیر شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات، هم در این همایش با بیان اینکه متاورس خود یک زیر ساخت است، گفت: متاورس یک دنیای جدید، یک اپلیکیشن بر روی سرویس، یا یک بازی جدید نیست، بلکه نسل بعدی یا نسخه بعدی اینترنت است که تجربه را برای دیوایسهای مختلف time پشتیبانی میکند.
دکتر علی اصغر انصاری افزود: متاورس از دید شرکتهای مخابراتی، جبران کننده سرمایه گذاری مخابرات برای توسعه ۵G است و این شرکتها از واقعیت افزوده و دنیای دیجیتال میتوانند به عنوان ابزارهای کلیدی برای بازگشت سرمایه صرف شده روی شبکههای فوق سریع ۵G استفاده کنند.
وی، ادامه داد: اگر متاورس بخواهد واقعا تحقق پیدا کند، سرمایه گذاریهای قابل توجهی در زیرساختهای مخابراتی لازم دارد.