پخش زنده
امروز: -
معاون دومای روسیه، غرب و آمریکا را به دروغ پردازی و تحریف رویدادهای اوکراین متهم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، معاون دومای روسیه در گفتگوی اختصاصی با شبکه راشا تودی، غرب و آمریکا را به دروغ پردازی و تحریف رویدادهای اوکراین متهم و تاکید کرد روسیه به هیچ روی به دنبال جنگ و حمله به اوکراین نیست، ولی رفتاری که دولت تحت حمایت غربیها با ساکنان شرق اوکراین انجام میدهند چیزی کم از نسل کشی نیست.
ویچسلاو نیکونوف معاون دومای روسیه درباره اینکه چرا روسیه در رزمایشهای اخیر خود رزمایش هستهای نیز انجام داده است گفت: روسیه تقریبا هر روز رزمایش انجام میدهد، وزارت دفاع سالیانه نزدیک دویست رزمایش برگزار میکند که شامل رزمایش همه نیروها و قطعا نیروهای راهبردی نیز میشود؛ چرا که نه؟ این کار نیز این پیام را برای غرب ارسال میکند که ما درباره امنیت جدی هستیم و چیزی هم برای عرضه کردن داریم؛ اینکه روسیه نیز مانند آمریکا ابرقدرت هستهای به شمار میآید و این را باید در محاسبات لحاظ کرد؛ خواستم یادآوری کنیم.
وی درباره حواشی ایجاد شده خبری در هفتههای اخیر درباره اوضاع اوکراین گفت: پاسخ ساده برای این مساله این است که آمریکاییها به سادگی آب خوردن دارند دروغ میبافند، ولی شکی نیست که برای این موضوع, توضیحات گسترده تری نیز میتوان داشت. برخی مواقع آنها تبلیغات خودشان را هم باور میکنند و شاید این را بتوان خطرناکترین توضیح برای انگیزههای آمریکا دانست، زیرا برخی مواقع خود آنها خبرهای جعلی را که تولید میکنند، باور میکنند و این بدان معناست که تصمیم گیری آنها براساس جعلیات است که موضوعی بسیار خطرناک به شمار میآید. توضیح دیگر بی شک وضعیت ژئوپولتیک است که قابل اعتناترین توضیح هم به شمار میآید. توضیح ژئوپولتیک این است که آمریکا از این وضعیت سوء استفاده میکند تا متحدان ناتو را برای گسیل تسلیحات بیشتر به نزدیکی مرزهای روسیه بسیج، اوکراین را مسلح و تحریمهای جدید را علیه روسیه اعمال و از روسیه تصویری اهریمنی ارائه کند که گویی میخواهد از تسلیحات کشتار جمعی و اتمی علیه اروپاییها استفاده کند.
معاون دومای روسیه گفت: به هر حال روسیه هرگز قصدی برای استفاده از سلاح اتمی علیه هیچ کسی ندارد، ولی میدانیم که آمریکا دهها مورد برنامه برای حمله اتمی به شوروی داشت، بخصوص زمانی که آنها برتری نظامی را از آن خود داشتند.
نیکونوف درباره ادعای کشورهای غربی درباره نسل کشی در اوکراین گفت: البته شاید کشورهای غربی بر این باور هستند که کشتار بیش از ده هزار نفر نسل کشی به شمار نمیآید، در واقع این آماری از شهروندان اوکراینی است که رژیم کی یف دست به کشتار آنها زده است و از نظر ما قطعا نسل کشی به شمار میآید. شکی نیست که این موضوع پذیرفته نمیشود، زیرا همه تبلیغات روی مساله تجاوزگری روسیه در شرق اوکراین متمرکز است در حالی که حتی یک سرباز روسی نیز در این منطقه حضور ندارد.
وی درباره گسترش هر چه بیشتر ناتو به سوی مرزهای روسیه گفت: این اتفاقی است که روی میدهد؛ وقتی صحبت از روسیه تجاوزگر میکنند,گسترش ناتو را نادیده میگیرند. در واقع گسترش ناتو به معنی گسترش مناطق آزادی طلب نیست بلکه گسترش مناطق حوزه نفوذ و حضور نظامی آمریکاست و این اتفاقیست که روی میدهد. شکی نیست که پوتین هم به هر کدام از موارد (الحاق کشورها به ناتو) اعتراض میکند، ولی به نظر میرسد همه تصمیم گرفته اند که اصلا روسیه را نادیده بگیرند و در نهایت به خط قرمز رسیده ایم؛ قرار نیست روسیه دیگر قدمی عقب بنشیند و دست کم از طرف مقابل میخواهد که به توافقنامه روسیه با ناتو در ۱۹۹۷ احترام بگذارد که براساس آن نباید هیچ نیرو، تسلیحات هستهای و زیرساختهای اساسی نظامی در اروپای شرقی مستقر شود، چیزی که بارها و بارها نقض شد. حال حرف روسیه این است که اگر قرار باشد کسی عقب بنشیند, این نیروهای آمریکایی هستند. میگویند روسیه نباید به اوکراین حمله کند؛ اصلا کسی قرار نیست به کشور دوست و همسایه خود حمله کند. تنها چیزی که میتواند باعث جنگ شود این است که آمریکاییها به رژیم اوکراین فشار بیاورند تا جنگ علیه روسیه را شروع کند.
نیکونوف گفت: مساله اصلا حق کشورها برای الحاق به ناتو نیست؛ در واقع خود من با گوش هایم شنیدم که در ۱۹۹۱ که جیمز بیکر و داگلاس هرد با حضور گورباچوف این را گفتند که اصلا قرار نیست که ناتو یک اینچ هم از آلمان شرقی به این سوتر گسترش بیابد. مساله اینکه چرا این صحبتها به صورت پیمان و معاهده در نیامد، باید بگویم که من در آن زمان در موضعی نبودم که چنین کاری بکنم و گورباچف نیز این تقصیر را داشت که اصول خود را که کسی در دنیا در آن اشتراک نداشت قربانی کرد و کشور را نیز قربانی این اصول کرد؛ تقصیر یلتسین هم بود و او هم میتوانست این توافق را داشته باشد، ولی صحبت از اروپای تقسیم نشده بود. در واقع صحبت از ساختار جدید اروپا بود که روسیه هم بخشی از آن میشد، ولی حال ناتو ساختار امنیتی اروپا را تعیین میکند و روسیه هم که خارج از این ساختار قرار دارد، دیگر نمیتوان نظامی اینچنینی را تصور کرد.
وی درباره روابط روسیه و چین گفت: چیزی که به خوبی درک نشده است، روابط چین و روسیه است؛ در حال حاضر این رابطه چیزی بیش از یک اتحاد است، رابطهای بسیار نزدیک به شمار میآید و باید به بیانیهای که رئیس جمهور پوتین و شی جینپینگ منتشر کردند مراجعه کرد که در زمان دیدار پوتین از پکن در زمان شروع به کار المپیک زمستانی منتشر شد. این سندی بسیار مهم است و در فصل نخست به مساله مردمسالاری اشاره شده است که میگوید مردمسالاری جایی است که مردم بتوانند اراده خود را پیاده کنند نه اینکه اراده سیا و وزارت خارجه آمریکا پیاده شود؛ با این تعریف، در واقع روسیه و چین به مراتب مردمسالارتر از خیلی از کشورهایی هستند که خود را مردمسالار میخوانند و در تصمیم گیری حاکمیتی از خود ندارند و منافع مردم خود را قربانی تنها ابرقدرت میکنند.
وی با انتقاد از رویکرد دولت آمریکا که به گفته او، تحریمهای این کشور علیه روسیه را به چهل و هشت صفحه رسانده است و مدام هم به آن اضافه میشود و در همه اسناد امنیتی و نظامی و اطلاعاتی آمریکا از روسیه بعنوان دشمن یاد شده است اضافه کرد: در صورتی که تحریمهایی را اعلام کنند، شاید بهای نفت دو برابر این چیزی بشود که در حال حاضر وجود دارد و این نیز به بودجه روسیه افزوده میشود. از سوی دیگر در صورتی که بهای بنزین برای هر گالن در آمریکا به ده دلار برسد, برای بایدن هم مشکل ساز خواهد شد. تحریم همیشه شمشیری دو لبه است, اگر آمریکاییها تحریم کنند، به خود نیز آسیب میزنند. البته شکی نیست که شرکتهای تسلیحاتی در آمریکا نیز با توجه به رویدادهای اخیر سود میبرند. در این میان، تنها کشوری که به معنی واقعی آسیب میبیند اوکراین است، بازار بورس در این کشور از هم پاشیده است، نمیتوانند پول قرض کنند، اقتصادشان روندی نزولی گرفته است و از این رو، مشکل اصلی برای اوکراین است.
وی گفت: مساله اینجاست که خیلیها در روسیه اکنون این بحث را طرح میکنند که باید خیلی وقت پیشتر جمهوری دنباس را به رسمیت میشناختیم و همکاریهای نظامی را با آنها شروع میکردیم؛ در صورتی که روسیه در آنجا نیرو پیاده میکرد، اوکراین نمیتوانست سیاستهای نسل کشی خود را دنبال کند.
تحریمهای پیشین همه باعث تقویت اقتصاد روسیه شده است
نیکونوف درباره پیشنهاد مقامات غربی برای اعمال تحریمها علیه مسکو، صرف نظر از اینکه به اوکراین حمله میکند یا نمیکند، و اینکه آیا تحریمها علیه مسکو بر مردم روسیه نیز تاثیر میگذارد یا نه گفت: البته که شکی نیست که همه این چهل و هشت صفحه تحریم بر مردم روسیه تاثیر دارد؛ هر چند که این تحریمها همه بی اساس هستند، ولی شکی نداریم که ادامه خواهند داشت، ولی این را نیز باید بگویم که تحریمهای پیشین همه باعث تقویت اقتصاد روسیه شده است. ما دیگر مانند گذشته به واردات متکی نیستیم، نظام پرداخت ملی خود را به جای سویفت و کارهای بسیار دیگری ایجاد کرده ایم؛ با پول ملی خود با کشورهای دیگر مانند هند و چین و دیگر کشورهای بریکس تجارت میکنیم و به خاطر تحریم ها, خیلی از کالاهایی را که پیشتر میخریدیم, اکنون تولید میکنیم. البته شکی نیست که تحریمهای آمریکا میتواند آسیب برساند, از ارزش روبل کاسته و رشد اقتصادی برای چند سالی کند شد؛ شاید بتوان گفت در سال نخست، کاهش رشد اقتصادی روسیه به دو درصد رسید که زیاد است؛ ولی قطعا روسیه از این تحریمها جان به در میبرد.
وی درباره وضعیت سوریه، پایگاه نظامی روسها در این کشور و حملات مکرر هوایی اسرائیل به سوریه گفت: مساله سوریه بی شک بسیار پیچیده است؛ اصلیترین مشکل در این کشور مشکل اقتصادی است. ما نه تنها کمک نظامی به این کشور میکنیم بلکه کمکهای دیگری نیز به این کشور میکنیم. روسیه برای دور نگهداشتن تروریستها در این کشور حضور دارد، روسیه برای شکست دادن داعش به این کشور رفت, کاری که به شکلی موثر انجام داد و حال به دنبال ثبات نیرو در این منطقه است و از شهرهای سوریه در برابر حملات اسرائیلی حمایت میکند.
وی همچنین با برشمردن برخی مشخصات و اختلافهایی که آلمانها با دیگر کشورهای ناتو از جمله آمریکا دارند تاکید کرد در حال حاضر آنها بعد از مذاکرات طولانی، گاز را از روسیه با یک چهارم قیمت بازار دریافت میکنند و این برای اقتصاد آنها که به دنبال اقتصاد سبز هستند، بسیار اهمیت دارد. از سوی دیگر فعالیتهای گروههای نئونازی در اوکراین که کشورهای غربی چندان علاقهای به بازتاب دادن آن در رسانهها ندارند باعث شده است آلمانها علاقه چندانی به ارسال سلاح به اوکراین ندارند. براساس نظرسنجی ها، فقط بیست درصد از شهروندان آلمانی از ارسال سلاح به اوکراین حمایت کردند و هشتاد درصد مخالف آن بودند؛ همچنین دو سوم مردم این کشور از طرح لوله گاز نورداستریم ۲ حمایت کرده اند و این چیزی نیست که دولت این کشور بتواند آن را نادیده بگیرد.