پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: میزان مصرف آزیترومایسین به طور قابل توجهی افزایش یافته و مصرف آن در بهمن، بیش از سه برابر ماههای قبل بوده که زنگ خطر جدی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و یکمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، با اشاره به گزارش نماینده سازمان غذا و دارو در کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در آخرین شیوه نامه معاونت درمان وزارت بهداشت، برای بیماران سرپایی و افرادی که دارای علائم خفیف و یا بدون علامت هستند یا حتی بیمارانی که بستری میشوند، آزیترومایسین هیچ جایگاهی ندارد مگر در شرایط خاصی که پزشکان درباره بیماران بستری آن هم در شرایط خاص، این دارو را تجویز کند؛ اما در درمان سرپایی، آزیترمایسین هیچ اثری در بهبود شرایط بیماران کرونا ندارد.
وی افزود: در جلسه امروز، گزارشی از وضع اُمیکرون در جهان و ایران در هفته گذشته ارائه و مشخص شد، بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان کاهش، اما مرگ و میر ناشی از کرونا و اُمیکرون افزایش یافته است که البته قابل تصور است، چون بین تعداد مبتلایان و موارد مرگ و میر، تأخیر یکی دو هفتهای وجود دارد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: پیش بینی میشود که میزان مرگ و میر کرونا در کشور تا یکی دو هفته آینده، روند افزایشی داشته باشد و بعد از آن به تدریج از اواسط یا اواخر اسفند، سیر نزولی مرگ و میر روزانه بیماران مبتلا به کرونا را در کشور شاهد باشیم. در سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی، سیر نزولی مبتلایان و موارد مرگ و میر مشاهده شد، چون آنها زودتر از ایران، درگیر اُمیکرون بودند.
دکتر جماعتی با اشاره به انتشار مطالبی در فضای مجازی در خصوص مرخصی ۵ روزه پس از ابتلا به اُمیکرون، گفت: برخی از سازمانهای بین المللی توصیههایی برای مرخصی بر اثر ابتلا به اُمیکرون داشتهاند، اما بر اساس شواهد علمی موجود، اگر افرادی مبتلا به اُمیکرون شدند و بدون علامت یا دارای علائم خفیف باشند، ۵ روز پس از آزمایش PCR اول، میتوانند با ماسک مطمئن و یا دو ماسک استاندارد به محل کار خود بازگردند، زیرا میزان ویروس در بدن آنها به میزان جدی کاهش مییابد و احتمال سرایت زایی خیلی کمی دارند، اما اگر فردی دارای علائم شدید باشد و تب یا علائم ریوی در او ادامه داشته باشد، بنا بر مصوبات میتواند با نظر پزشک معالج میزان مرخصی را افزایش دهد.
وی افزود: در جلسه امروز در خصوص داروهای ضد فیبروز مانند پیرفنیدون (pirfenidone) و افو (Ofev) موضوعهای کارشناسی شد و آیا بیمارانی که دچار تغییرات فیبروتیک در ریه شدهاند، مجاز به استفاده از این داروها هستیم یا خیر؟ تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر استفاده از این دو دارو برای اینگونه بیماران وجود ندارد و کمیته علمی کشوری کرونا نیز با تجویز دو داروی فوق برای این بیماران، موافقت نکرد به ویژه اینکه این داروها، وارداتی هستند و هزینه سنگینی را نیز به بیماران تحمیل میکنند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، هنوز مشخص نشده که این داروهای «پیرفنیدون» و «اوفو»، چه میزان در بهبود شرایط بیماران، اثرگذار است بنابراین در شرایط کنونی توصیهای به استفاده از این داروها از سوی کمیته علمی کشوری کرونا وجود ندارد و مقرر شد که این داروها در صورت اخذ موافقتهای کمیته ملی اخلاق در پژوهش، به صورت کارآزمایی بالینی استفاده شود.
دکتر جماعتی گفت: آزیترومایسین آنتی بیوتیک مناسبی است، اما در صورت مصرف بالا، باعث مقاومت میکروبی و نیز عوارضی مانند عوارض قلبی، عروقی و گوارشی برای بیماران میشود.