پخش زنده
امروز: -
سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: میزان متوسط بارشهای کشور در ۵ ماه سال آبی (از ابتدای مهر تا پایان ۳۰ بهمن) به حدود ۱۱۴ میلیمتر رسید که ۱۴ درصد کمتر از دوره بلندمدت ۳۰ سال گذشته (نرمال) است، اما در مقایسه با سال قبل وضع بهتری دارد.
آقای احد وظیفه مدیرکل امور پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: میزان متوسط بارشهای دوره بلندمدت تاکنون حدود ۱۳۲ میلیمتر بوده که بارشهای امسال ۱۸ میلیمتر کمتر از آن است.
وی افزود: بارشهای ۵ تا ۶ استان کشور در حد نرمال و یا بیشتر از آن است و مابقی استانها بارشهای کمتری داشته اند.
مدیرکل امور پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: بارشهای استانهایی مانند ایلام، کرمانشاه و همدان بین ۵۰ تا ۵۸ درصد کمتر بوده است، اما استانهایی مثل هرمزگان حدود ۷۰ درصد بیشتر از دوره بلندمدت بارش دریافت کرده اند.
آقای وظیفه افزود: استان کرمانشاه که سالانه ۴۹۰ میلیمتر بارش داشته؛ امسال تاکنون بیش از ۵۰ درصد بارشهای خود را دریافت نکرده است.
مدیرکل امور پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: شمالغرب و جنوب کشور بارشهای بهتری داشته و در فلات مرکزی هم در حد نرمال است.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون استانهای گیلان و مازندران پربارشترین و استانهای یزد، قم و اصفهان کم بارشترین استانهای کشور بوده اند.
مدیرکل امور پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: امسال از لحاظ دمایی در حد نرمال هستیم، اما با توجه به کمی بارشها، وضع ذخیره و انباشت برف در مناطق کوهستانی رشته کوه البرز و بخش میانی رشته کوه زاگرس خیلی از کمتر از نرمال است.
وی همچنین افزود: براساس بررسی شاخصها و پیش بینیها اسفند امسال بارشهای زیادی نخواهیم داشت؛ اما وضع نیمه دوم بهتر از نیمه نخست اسفند خواهد بود.
آقای وظیفه گفت: در فروردین سال بعد احتمالا وضع بارشها به شرایط نرمال میرسد؛ اما با توجه به گذشت بیش از ۵ ماه از سال آبی، احتمالا بارشهای ماههای بعد جبران کمبود بارندگیها را نکند و در تابستان در برخی از مناطق کشور شاهد تنش آبی خواهیم بود که باید مصرف بهینه آب در دستور همگان قرار گیرد.