پخش زنده
امروز: -
فناوران حوزه نانو موفق شدند پارچههایی ضد باکتری تولید کنند که حتی کثیف نمیشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از کاربردهای نانوفناوری در صنعت نساجی، تولید پارچههای آنتی باکتریال است.
این پارچهها از رشد و انتقال انواع باکتری ها، قارچ ها، میکروبها و دیگر ذرات بیماری زا جلوگیری می کنند و پس از شستشو نیز خاصیت خود را از دست نمیدهند.
شرکت دانش بنیان تیزتک با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به تولید این پارچههای کاربردی در صنعت نساجی، خودرو، پرده، پتو و ... شده است.
از جمله مزایای این نوع از پارچهها میتوان به «پیشگیری از نفوذ و رشد انواع میکروبها و باکتریها به لباس»، «محافظت از پوست بدن»، «پیشگیری از نفوذ انواع آلودگیها به پوست»، «ضدحساسیت بودن»، «کاهش کثیفی لباس»، «پیشگیری از بروز عفونتها و حساسیتهای پوستی» و ... اشاره کرد. از پارچههای آنتی باکتریال برای تولید مدلهای مختلف پوشاک استفاده میشود. لباسهای زنانه، مردانه، لباس کودک و نوزاد، لباس ورزشی، حوله و حتی لباس زیر از جمله پوشاکی هستند که با استفاده از این نوع پارچهها تولید میشوند.
سطح پوست بدن به طور طبیعی پوشیده از باکتری است. این باکتریها به راحتی به لباس منتقل میشوند و رشد میکنند. به همین دلیل لباسها پس از مدتی استفاده، بوی بدی به خود گرفته و در بعضی موارد تغییر رنگ میدهند؛ اما پارچههای ضدباکتری مانع از بروز این مشکلات در لباس میشوند.
استفاده از فناوری نانو در تولید لباس زیر از اهمیت بیشتری برخوردار است. توجه به جنس و کیفیت لباس زیر بیش از سایر لباسها اهمیت دارد، زیرا استفاده از لباس زیر نامرغوب باعث بروز بیماریهای پوستی، عفونی، خشکی و حساسیت میشود.
به علت رطوبت موجود در لباس زیر، باکتریها و قارچها به راحتی رشد می کنند و مشکلاتی به وجود میآورند، در حالی که لباس زیرهای آنتی باکتریال مانع از رشد باکتری می شوند و از ایجاد بوی بد و لکه نیز جلوگیری میکنند. به همین علت در سالهای اخیر، لباسهای آنتی باکتریال مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفته است.