براساس قانون 18 اسفند آخرین ضربالاجل اتصال سازمانها و ارگانهای دولتی به سامانه ملی مجوزهاست، امیر سیاح رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد ضمن دعوت از ارگانها برای پیوستن به این سامانه گفت: متاسفانه برخی ارگان ها برای پیوستن به این درگاه تعلل می کنند، علت آن را می دانم، چرا که اگر این دستگاه ها به درگاه ملی متصل شوند و متقاضیان مجوزها از این طریق احراز هویت می شوند و به این ترتیب مشخص می شود که هر دستگاه چند نفر درخواست صدور مجوز داشته است و چند درصد توانسته اند دریافت کنند و این اعداد و آمار به نهادهای نظارتی اطلاع داده می شود.
حدود سه سال است که کارفرمایان ورزشی برای ورود به دنیای اقتصادی، مجوزهایشان را الکترونیکی دریافت می کنند، پریسا درشگی در این خصوص گفت: در گذشته برای گرفتن مجوز حدود سه الی 4 ماه باید در ادارات کل ورزش استان مربوطه و دیگر نهادهای نظارتی رفت و آمد می کردیم اما چند سالی است که وزارت ورزش و جوانان با راه اندازی سامانه مبین همه مراحل صدور مجوز را الکترنیکی کرده است و به این ترتیب حدود 25 روز برای صدور مجوز زمان نیاز است.
با وجود سامانه مبین و درگاه ملی مجوزها تکلیف متقاضیان ورزشی چیست؟ رئیس مرکز فناوری وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال افزود: سازمان فناوری اطلاعات به نیابت از دولت سامانه G4B را ایجاد کرده است که همه مجوزهایی که از طریق دستگاه های اجرایی صادر می شود داخل آن مجموعه هم قرار دارد، البته خوشه بندی شده که وزارت ورزش در خوشه فرهنگی قراردارد.
امیرحسین مطلبی افزود: هر کسی که برای صدور مجوز به سامانه G4B مراجعه می کند، بعد از احراز هویت به صورت خودکار به سامانه های دستگاه های اجرایی از جمله سامانه مبین که زیر نظر وزارت ورزش است، متصل میشود.
براساس آمار وزارت ورزش و جوانان امسال برای 919 باشگاه مجوز صادر و پروانه فعالیت 839 مجموعه ورزشی از طریق سامانه مبین تمدید شده است.
قرار است؛ وزارت ورزش و جوانان از این پس مجوزها را به صورت اعلانی 7 روزه صادر کند به آن معنا که با همه درخواست ها موافقت اما نظارت بیشتر و دقیقتر تعیین کننده ادامه کار باشگاه داران است.