پخش زنده
امروز: -
طرح انبوه سازی شهر آفتاب پس از بیست سال همچنان متوقف مانده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کیش، طرح برجهای مسکونی شهر آفتاب کیش از سال۱۳۷۹ آغاز شد و در سالهای ابتدایی به صورت جسته و گریخته فعالیت و ساخت و ساز کرد، اما چند سالی است که این طرح راکد مانده و صدای انبوه پیش خریدکنندگان را در آورده است.
سرمایه گذار شهر آفتاب آقای واثقی است که در سال۱۳۶۸ شرکت کیش الیت را تاسیس کرد، این شرکت به منظور رونق منطقه آزاد کیش فعالیتهای خود را در زمینههای مختلف از جمله برگزاری تورها، ساخت هتل و جشنواره تابستانی آغاز کرد.
پس از مدتی صاحب کاخ کیش الیت شد و به دنبال آن کاخ کیش الیت را به سازمان منطقه آزاد کیش واگذار و ۱۲۵هزار مترمربع زمین دریافت کرد و ساخت و ساز در این زمینها آغاز شد که اکنون با عنوان شهر آفتاب کیش مشهور است.
اینکه چگونه آقای واثقی صاحب و مالک کاخ کیش الیت شده، اطلاع مورد اطمینانی از آن در دست نیست.
به گفته آقای واثقی این مجموعه در سه مرحله و بیست و یک بلوک با متراژهای مختلف ساخته میشودکه شش بلوک ۹طبقه در فاز یک، و پنج بلوک ۱۷طبقه در فاز دو ساخته شده و یک بلوک نیز نیمه کاره مانده است.
قرار بود این طرح در مدت سه یا چهار سال ساخته و تکمیل شود، اما اکنون با گذشت بیش از بیست سال همچنان معطل مانده است.
بر اساس برنامه ریزیها تعداد واحدهای مسکونی این مجموعه به ۲هزار و ۵۰۰واحد میرسید که این واحدها، یک، دو و یا سه خوابه بودند و تقریبا چشم انداز همهی آنها دریا بود.
قرار بود در این مجموعه یک مجتمع اداری و خدماتی با زیربنای ۱۱۷هزار مترمربع ساخته شود که فعلا از این مجموعهی اداری و خدماتی خبری نیست.
هر چند مالک این مجموعه هدف خود را برآورده کردن نیاز مسکن ساکنان کیش و مسافران و همچنین ورزش و تفریح و سرگرمی عنوان کرده بود، اما این اهداف محقق نشد و سرمایههای مردم نیز بلاتکلیف مانده است.
میگویند در این مجموعه استخر با تراس آفتاب، سونا و جکوزی، سالن بدن سازی، زمینهای تنیس، سالن اسکواش، سالن اجتماعات، رستوران ساخته میشود.
کم نیستند افرادی که به واسطهی رانتهای دولتی در سالهای گذشته زمینهای بزرگی را در کیش تصاحب کرده اند و سالهاست که هیچ فعالیتی در این زمینها نشده است.
یکی از این نمونهها طرح گل شرق است که در زمان مدیریتهای قبلی حدود دو میلیون مترمربع از زمینهای کیش به برادران الم بیگی واگذار شده و از سال۸۱ تا کنون، فقط چند چاله در این زمین کنده شده است.
جالب اینجاست که این زمین با قیمت هر مترمربع ۱۲هزار تومان فروخته شده که بر اساس قرارداد، پس از تکمیل ساخت آن، پول زمین به صورت قسطی پرداخت میشود که پس از بیست سال هنوز هیچ اقدام و ساخت و سازی نشده است.
طرح بیمارستان فوق تخصصی کیش، طرح شهرک دانشگاهی و دهها طرح دیگر نیز همین گونه است، افرادی، زمینهای مرغوب کیش را تصاحب کرده اند تا قیمت آن افزایش پیدا کند و به آنچه میخواهند برسند.
ظاهرا مالک شهر آفتاب هیچ آوردهی نقدی نداشته و میخواسته با تسهیلات بانکی و پیش فروش کردن واحدهای مسکونی، هزینهها را تامین کند که این طرح نیز با شکست رو به رو شده است.
حدود پانصد نفر از مردم کشورمان، واحدهای شهر آفتاب را از ده تا پانزده سال قبل، پیش خرید کرده اند، اما هنوز واحد مسکونی به آنها تحویل داده نشده است.
افرادی که واحدهای شهر آفتاب را پیش خرید کرده اند در سالهای گذشته چندین بار با تجمع مقابل ساختمان سازمان منطقهی آزاد کیش خواستار پیگیری و رفع مشکل خود شده اند، اما با وجود وعده و وعیدها، تاکنون اتفاق مهمی رخ نداده است.
غلامحسین مظفری، مدیرعامل اسبق سازمان منطقهی آزاد کیش در این زمینه پیشقدم شد تا مشکلات این مجموعه را برطرف کند.
غلامحسین مظفری در جلساتی با سرمایه گذار این طرح، بانکهای آینده و پارسیان برگزار کرد و اختیارات ناصر واثقی (سرمایه گذار) به شرکت سرمایه گذاری و توسعهی کیش واگذار شد به صورتی که واثقی حق برداشت کوچکترین مبلغ و فروش حتی یک متر از پروژه را نداشته باشد.
بانکهای آینده و پارسیان در بخشهایی از این مجموعه شریک هستند.
در دو سال گذشته (سالهای ۹۸و۹۹) غلامحسین مظفری تلاش فراوانی کرد تا هم عملیات اجرایی این طرح دوباره آغاز شود و هم مردم و افرادی که واحدها را پیش خرید کرده بودند از سرگردانی خارج شوند هر چند مظفری قول داد که با تجهیز کارگاه، عملیات اجرایی آن آغاز میشود، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد.
این موضوع را از مدیر حقوقی سازمان منطقه آزاد کیش پیگیری کردیم که آقای افتاده گفت: حدود پانصد نفر از مردم این واحدها را پش خرید کرده اند و فعلا بلاتکلیف هستند و به زودی با امضای قرار داد جدید، عملیات اجرایی آغاز میشود.
آقای افتاده در خصوص معطل ماندن طرح شهر آفتاب گفت: این طرح بدون ضابطه و بدون پروانهی ساخت آغاز شده و سرمایه گذار متعهد شده که مقدمات گرفتن پروانه را به شهرسازی ارائه کند، اما این اتفاق نیفتاده است.
وی اظهار داشت، ارائهی این مقدمات به پرداختن حقوق سازمان منطقهی آزاد کیش و سایر بانکها بستگی دارد که در آن صورت، پروانهی ساخت صادر خواهد شد.
افتاده بیان داشت: سرمایه گذار منابع مالی نداشته و قصد داشته با پیش فروش واحدها، منابع مالی مورد نیاز را تامین کند و متاسفانه سرمایه گذار بدون اینکه ساخت و سازی کرده باشد واحدها را پیش فروش کرده است و نگرانی ما این است که این طرح دوباره فعال شود که پیش خریدکنندگان به حق و حقوق خود برسند.
پورزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقهی آزاد کیش هم گفت: این طرح در گرفتن پروانه و شهرسازی مشکلات مختلفی دارد که کارگروهی در سازمان منطقهی آزاد کیش برای حل کردن این مشکل تشکیل شده است.
ناصر واثقی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: با سازمان منطقهی آزاد کیش و بانکها به توافق رسیده ایم و عملیات اجرایط این مجموعه، مجددا از دو هفتهی دیگر آغاز خواهد شد.
واثقی افزود:در این مجموعه ۲هزار و ۵۰۰واحد مسکونی ساخته خواهد شد و پیش بینی میشود تکمیل این طرح، سه یا چهارسال طول بکشد.
از دو سال گذشته تعدادی از مال باختگان شهرآفتاب مقابل سازمان منطقه آزاد کیش و ساختمان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در تهران حضوریافتند و خواستار رسیدگی به حقوق از دست رفته خود شدند.
نکته اساسی این است که سازمان منطقه آزاد کیش باید نقش نظارتی خود را پُررنگتر کند و علاوه بر بررسی توان مالی سرمایه گذاران برای اجرای طرحهای مختلف، بازه زمانی برای تکمیل طرحها تعیین کند.
اینکه سرمایه گذاری زمین دریافت میکند و سالها اقدام به ساخت و ساز نمیکند و یا برای تامین منابع مالی پیش فروش را در دستور کار خود قرار میدهد روش معقولی نیست و جز خسارت به پیش خریدکنندگان و مخدوش کردن چهره کیش دستاورد دیگری ندارد.
نويسنده: اكبرنظر