پخش زنده
امروز: -
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل ۶ گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز ها ) می شود.
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی می توان از ابتلای به بیماری ها پیشگیری کرد.
رعایت موارد زیر به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک می کند:
مصرف منابع کافی پروتئین: استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین مثل گوشت، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین و تخم مرغ در غذای روزانه در تقویت سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد. از دیگر منابع پروتئینی، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش است که اگر همراه با غلات مصرف شود، ارزش غذایی معادل گوشت دارد.
میوه و سبزی های رنگارنگ، اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی: ویتامین های C،A آنتی اکسیدان های طبیعی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. میوه هایی مثل انبه، طالبی، خرمالو، زردآلو، آلو، موز، طالبی، گرمک، هلو، ازگیل، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزی هایی مثل هویج، انواع کلم سفید و کلم قرمز، گل کلم، کدو حلوایی، شلغم، لبو، گوجه فرنگی و انواع فلفل دلمه ای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامین ها است.
آهن و روی: منابع غذایی حاوی آهن و روی شامل جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، حبوبات و انواع مغزها لازم است برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه مصرف شود.
مصرف مکمل ویتامین D: با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جامعه و منابع غذایی محدود آن، نیاز است افراد بالای ۱۲ سال ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی مکمل ویتامین D، مصرف کنند. کودکان ۱۲- ۲ ساله نیز هر دو ماه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.
امگا۳ و سلنیوم: ماهی حاوی چربی های امگا۳ و سلنیوم است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. بنابراین توصیه می شود دست کم دو بار در هفته ماهی استفاده شود.
نوشیدن روزانه آب و نوشیدنی های بدون قند: هر فرد در روز باید به طور معمول هشت لیوان آب و مایعات مناسب دریافت کند. در شرایط کنونی آب رسانی مناسب برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است. همچنین مصرف چای کمرنگ و انواع دمنوش های گیاهی در حد متعادل نیز مفید است. اما لازم است به یاد داشته باشیم که مصرف زیاد قند و نمک و چربی، ما را به ابتلا به کرونا نزدیک می کند.
مواد غذای پرنمک، شیرین و چرب، زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پرفشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب می شود و خود این بیماری ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ را افزایش می دهد.