پخش زنده
امروز: -
عدم فرآوری آنغوزه در کشور ارزش افزوده این محصول را عاید سایر کشورها میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان جنوبی ، مسئول بهرهبرداری منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت : ۱۰۰ هزار هکتاراز اراضی خراسان جنوبی زیر کشت آنغوزه است که عمده آن در طبس و بشرویه است.
رمضانی افزود : آنغوزه موجود در خراسانجنوبی از نوع آنغوزه شیرین است که در صنایع غذائی و داروسازی کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه بهطور متوسط سالانه ۴۰ تن آنغوزه ، بسته به شرایط بارندگی در استان برداشت میشود گفت : ۶۵۰ نفر به طور مستقیم و ۳۵۰ نفر غیرمستقیم از برداشت این گیاه بهرهمند میشوند.
مسئول بهرهبرداری منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: مجوز برداشت آنغوزه در سامانه ستاد به مزایده گذاشته میشود تا بهره برداران تحت نظارت شرکتهای منتخب در مزایده، این محصول را برداشت کنند.
رمضانی ارزش هر کیلو شیرابه آنغوزه را حدود ۳ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: اگر اسانس این محصول که دارای ۶۰۰ خواص دارویی است، احصا شود ارزش افزودهی آن ۵۰ برابر میشود.
وی گفت : فرآوری آنغوزه در استان و حتی کشور صورت نمیگیرد و این محصول به صورت خام به کشور هندوستان (بهعنوان ماده غذایی) و افغانستان و از افغانستان به کشورهای اروپایی صادر میشود.
رمضانی افزود : صادرات آنغوزه از گمرک بیرجند انجام نمیشود و از اسکله شهید رجایی بندر عباس به هند و از مرز دوغارون به افغانستان صورت میگیرد.
وی گفت : در دولت جدید دستور ویژهای برای بهرهبرداری و فرآوری آنغوزه خراسان جنوبی و دیگر محصولات از جمله زرشک زعفران و عناب در دستور کار قرار گرفتهاست که امیدواریم هرچه زودتر به سرانجام برسد.