جمع آوری واحدهای غیرمجاز پسماند
به سختی مخزن زباله را خم میکنند و کیسههای خود را پر میکنند و در پایان بار را به مراکز غیرمجاز پسماند در سطح شهر میبرند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، این حال و روز افرادی است که به صورت غیرمجاز در سطح شهر زبالههای خشک یا همان طلاهای کثیف را جمع آوری و گونیهای ۵۰ تا ۶۰ کیلویی را به دوش کشیده و از این مخزن زباله به مخزن بعدی به دنبال ظروف پلاستیکی و بازیافتی هستند.
میگفتند پاتوقشان هر شب همین محدوده است و زبالهها را کیلویی ۷۰۰ تومان میفروشند، اما در واقعیت کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان است و میگفتند زبالههای جمع آوری شده را به سرکرده میدهند.
همراه با گشت شهرداری برای برخورد با مراکزی که سالهاست همچون قارچ سمی رشد کرده اند رفتیم.
ابتدا برای ورودمان مقابله میکردند، اما بعد از کلی کلنجار درب گاراژ پسماند را باز کردند و هر کدام از کارگران در یک مکان مخفی شدند و زمانی که ما وارد این مرکز شدیم با کوهی از زباله مواجه شدیم، گونیهای بسیار بزرگ که افراد کوله کش زباله آنها را از سطح شهر جمع آوری میکنند و به این مکانها انتقال میدهند.
در این مراکز کامیونتهای بسیاری وجود داشت که خبری از رانندگان آن نبود و زمانی که جویای راننده شدیم وجود راننده را انکار کردند و زمانی که از آنها درخواست مجوز کردیم هیچ مجوزی برای ارایه نداشتند چرا که به صورت غیرمجاز در حال فعالیت هستند.
در زمان خروج از این مراکز به ماشین حمل زبالههای غیرمجاز که به این مراکز مراجعه کرده بودند، برخوردیم که مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران به همراه پلیس دستور توقیف این خودرو را داد و بار آنها زبالههای خشکی بود که به صورت غیرمجاز جمع آوری و به مراکز غیرمجازتر انتقال داده میشد.
طبق بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها اماکنی همچون این مراکز غیرمجاز که برای سلامت شهروندان تهدید محسوب میشود باید پلمپ و با افراد خاطی برخورد شود.
محمدمهدی عزیزی مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران گفت: متاسفانه برخی افراد از طریق سودجویی زباله گردها، زبالههای جمع آوری شده این افراد را با قیمت اندک خریداری و آنها را به کار گرفته و در سطح شهر فعالیت میکنند که در این رابطه تمهیداتی اندیشیده شده تا از مبداء تولید پسماندهای خشک تا مقصد اتفاقات خوبی بیفتد تا دست این افراد که کارگران را به زور به کار گرفته اند قطع شود.
تاکنون ۹۰ مرکز غیرمجاز پسماند خشک در سطح شهر تهران جمع آوری شده است و ناگفته نماند تعداد این مراکز به قدری زیاد است که باید یک به یک به سراغ آنها رفت و جمع آوری کرد.
اما شهرداری برای مقابله با این اماکن چه برنامههایی در نظر گرفته است؟
شادی ملکی معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، گفت: تعداد کارگران مراکز بازیافتی مجاز را افزایش داده ایم و ساعات محل دریافت پسماندهای خشک را نیز افزایش داده و تعداد ماشینهای ملودی سطح شهر را که برای جمع آوری پسماندهای خشک به محلهها و مناطق مراجعه میکنند هم افزایش دادیم و البته زیرساختهای دیگری نیز درنظر گرفته ایم و از شهروندان میخواهیم که پسماندهای خشک خود را به مراکز مجاز تحویل دهند تا جلوی این چرخه نامطلوب گرفته شود.
شهروندان اگر مراکز غیرمجازی در شهر دیدندحتما با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند تا مسئولان ذیربط برای جمع آوری آنان اقدام کنند.