پخش زنده
امروز: -
ممنوعیت حجاب در مدارس یکی از ایالتهای جنوبی هند سبب خشم جامعه مسلمانان در سراسر این کشور شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، پس از اجرای ممنوعیت حجاب در مدارس ایالت کارناتاکا در جنوب هند، زنان مسلمان هندی به شدت از این سیاست ابراز نارضایتی کردند.
منور زمان، خبرنگار پرس تی وی از دهلی نو گفت: صدیقه، دانش آموز کلاس دوازدهم در دهلی نو بسیار خشمگین است. او می گوید ممکن است این نخستین بار در تاریخ هند باشد که گروهی در هند به علت آنچه می پوشند، هدف حمله قرار می گیرند.
دانش آموز دختر هندی تاکید کرد: ما هندی هستیم و بسیار به این موضوع افتخار می کنیم. ما فکر می کنیم همه انسان ها حق دارند خودشان انتخاب کنند و تصمیم بگیرند. براساس قانون اساسی، کسی حق مداخله در تصمیمات ما را ندارد.
هفته گذشته، ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در چند ساعت، موجی از احساسات را برانگیخت. دختر دانشجوی جوانِ محجبه در ایالت کارناتاکا در جنوب هند از سوی گروهی از هندوهای تندرو مورد توهین قرار گرفت و دختر هم با شعار "الله اکبر" به آنان پاسخ داد. پس از این اتفاق بسیاری او را تحسین کردند و او را بانوی آهنین خطاب کردند. انتخابات ایالتی هند در حال برگزاری است و کارشناسان معتقدند در چنین روزهایی دو قطبی کردن جامعه اتفاقی معمول است و موضوع دین هم در هند ابزاری آسان برای این کار است.
فعال مدنی زن هندی تاکید کرد: همه تلاش ها برای جلوگیری از حضور زنان مسلمان در اماکن عمومی، اقدامی آپارتایدی علیه مسلمانان است. آنان تلاش می کنند چنین اقداماتی انجام دهند اما کار به آن سادگی ها که فکر می کنند نیست.
یک دانش آموز دختر دیگر نیز که نخواست هویتش فاش شود گفت حزب حاکمِ بهاراتیا جاناتا ممکن است به دنبال بازنویسی قانون اساسی و اعمالِ سراسری چنین سیاست هایی (سیاست های اسلام ستیزانه) باشد.
دانش آموز دختر هندی گفت: این حق شخصی هر فرد است که آزادانه تصمیم بگیرد. براساس قانون اساسی هند، ما حق انتخاب داریم. این بسیار غم انگیز است که گروهی از مردم جامعه هدف حمله قرار گرفته اند.
ممنوعیت حجاب سبب خشم جامعه مسلمانان در هند شده است چرا که می بینند دین آنان که براساس قانون اساسی هند، آزادی آن تضمین شده است، در معرض خطر است. مسلمانان می گویند این اقدامات، تلاشی برای جلوگیری از تحصیل زنان مسلمان و افزایش تنش های قومی در میانه انتخابات است.
تحلیلگران معتقدند اظهارات و اقدامات اسلام ستیزانه از زمان روی کار آمدن حزب بهاراتیا جاناتا در سال 2014 بیشتر شده است. در همه انتخابات ها از سال 2014 تاکنون، انتخابات ها به شدت دو قطبی بوده است. شکاف مذهبی، مهمترین ابزار دولت کنونی است.
براساس گفته فعالان حقوق بشر هند، این حزب حاکم سیاست های زیادی را برای مشروعیت بخشی به خشونت علیه اقلیت های دینی اجرا کرده است. کارشناسان می گویند الویت این حکومت، تبدیل کردن هند به کشوری با حاکمیتِ هندوهای تندرو است. این در حالی است که زنان مسلمان با برگزاری تظاهرات می گویند در قانون اساسی هند، آزادی آنان تضمین شده است.