پخش زنده
امروز: -
عطوان تاکید کرد رئیس جمهور ترکیه با سیاستهای بی ثباتش و نیز اشغال سوریه و عراق حمایت بسیاری از ملتهای عربی و اسلامی را از دست خواهد داد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز میشود دریادداشت امروز خود نوشت: به نظر میرسد، «سالهای عسل» بین رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و جنبش حماس به پایان خود نزدیک میشود چرا که روند سازش با رژیم اشغالگر سرعت بیشتری به خود گرفته است و صفحهای جدید یا بهتر است بگوییم صفحه قدیمی در روابط دو طرف ترکیه و رژیم صهیونیستی با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه در مارس آینده، باردیگر باز میشود.
روزنامه حریت ترکیه که به حزب حاکم نزدیک است، دیروز در گزارشی تاکید کرد دولت اردوغان از بیش از یک و نیم سال پیش مذاکراتی را با چند کشور منطقه آغاز کرده است تا بتواند خاستگاهی جدید برای جنبش حماس و اعضای آن پیدا کند که در ترکیه حضور دارند. این گزارش اشاره کرده است که این تصمیم به اطلاع حماس رسیده است.
متحد راهبردی جدید یعنی رژیم صهیونیستی شرط کرده است برای عادی سازی کامل روابط باید همه اعضای حماس از ترکیه دور شوند. در همین زمینه، صالح العاروری، معاون رئیس حماس و مسئول عملیات نظامی آن در کرانه باختری آنکارا را ترک کرد و در حال حاضر به صورت محرمانه به تهران، بیروت و دوحه در رفت و آمد است.
ابراهیم کالین، مشاور ارشد اردوغان، دیروز سفر دو روزه خود را به فلسطین اشغالی آغاز کرد. در این سفر سادات اونال، معاون وزیر خارجه ترکیه نیز او را همراهی میکند. کالین در این سفر با برخی سران رژیم صهیونیستی به منظور برنامه ریزی برای سفر هرتزوگ به ترکیه دیدار خواهد کرد. هیئت ترکیه همچنین با هدف گمراه سازی، در رام الله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار خواهد کرد.
اردوغان، که فعالیتهای اخوان المسلمین را در ترکیه متوقف کرد و همه شبکههای تلویزیونی آنها را که مخالف نظام مصر بودند کنترل کرد اکنون میخواهد محدودیتهایی برای حماس و اعضای آن اعمال کند و شاید بعد از رسیدن به این نتیجه که طرح اسلامی سیاسی آن (به جز در سوریه) و احیای خلافت عثمانی شکست خورده است اکنون تصمیم گرفته است در برابر حکومتهایی که مقابل اسلام سیاسی شمشیر میکشیدند یعنی مصر، امارات، رژیم صهیونیستی و به زودی عربستان، دشمن سرسخت این جنبش ها، سیاست گشایش در پیش بگیرد.
عطوان افزود: اگر اسلام سیاسی، یکی از برگههای قوی است که اردوغان ابتدا از آن برای رسیدن خودش و حزبش به قدرت استفاده کرد، در حال حاضر و با قدرتی فزاینده در برابر دشمنان این اسلام در شرق و غرب سیاست گشایش در پیش گرفته است و خروج از بحران اقتصادی کنونی که بر اساس نظرسنجیها به کاهش ۳۰ درصدی محبوبیت خودش و حزبش منجر شده است، هدف اصلی همه رویکردها و ائتلافهای سیاسی کنونی اردوغان است.
حمایت اردوغان از حماس و اخوان المسلین بیشتر زبانی بود تا عملی یعنی بر عکس ایران، حتی یک گلوله یا یک دلار به جنبش حماس نداد و بعد از کشتار کاروان کشتی مرمره که توسط یگانهای صهیونیستی رخ داد و بیش از ۱۲ فعال ترکیهای به شهادت رسیدند، روزانه ۷۰ پرواز از فرودگاه بن گوریون به استانبول صورت میگرفت و در دورهای که به متشنج بودن روابط آنکارا و تل آویو، موسوم است، تبادل تجاری بین دو طرف افزایش یافت.
در ادامه مقاله آمده است: مهمترین صحبتهای اردوغان در سفر به ابوظبی، این بود که به حمایت از امارات متعهد شد و تاکید کرد امنیت آن بخش اساسی از امنیت ملی ترکیه است. اما اینکه با وجود دو هزار و پانصد کیلومتر مسافت چگونه میخواهد از امارات حمایت کند، خودش سوال است و اینکه در برابر کدام طرف از امارات حمایت میکند؟ در برابر رژیم صهیونیستی که توافقهای دفاعی مشترک با آن امضا کرد یا ایران؟ و آیا تجهیزاتی در اختیار دارد که چهار پایگاه آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی، چینی و صهیونیستی به زودی با وجود موشک ها، هواپیماها، رادارها و ماهوارهها در اختیار ندارند؟ سپس چرا از حماس و ساکنان غزه در برابر ۴ تجاوز رژیم صهیونیستی حمایت نکرد؟
در پایان این یادداشت آمده است: این اطمینان تقریبا وجود دارد که اردوغان با سیاستهای بی ثباتش و اشغال اراضی سوریه و عراق، حمایت اکثر ملتهای عربی و اسلامی را از دست خواهد داد و شاید هم در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی سال آینده شکست بخورد و حمایت متحدان خود را در شرق و غرب به دست نخواهد آورد به خصوص روس ها؛ چرا که با مجهز کردن دولت اوکراین به بیش از ۵۰۰ پهپاد «بیرقدار»، از پشت به آنها خنجر زد و در عین حال الحاق کریمه را به روسیه محکوم کرد.