پخش زنده
امروز: -
آخرین مهلت ثبتنام و تعیین تکلیف دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیک تا پایان بهمنماه است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل امور مالیاتی خوزستان گفت: آخرین مهلت ثبتنام و تعیین تکلیف دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیک تا پایان بهمنماه است و پس از پایان بهمنماه دستگاههای کارتخوان یا درگاههای پرداخت سرگردان که تعیین تکلیف نشدهاند، توسط بانک مرکزی غیرفعال میشوند.
جهانشاه ارزانی بیرگانی افزود : هدف از اجرای این قانون، مالیاتستانی نیست و دولت برای مطالبه مالیات دو قانون شامل مالیات بر ارزش افزوده و مالیات مستقیم را دارد و از طریق این دو قانون مطالبه مالیات را انجام میدهد.
وی گفت : بحث احراز هویت دستگاههای کارتخوان در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان است که برای شفافسازی، مبارزه با اقتصاد زیرزمینی، مبارزه با شرکتهای صوری و مبارزه با فرار مالیاتی است.
ارزانی بیرگانی افزود : هدف از اجرای این طرح، پیداشدن حلقههای مفقوده اقتصادی است و این موضوع نه تنها سازمان امور مالیاتی را درگیر میکند، بلکه بسیاری از دستگاههای دیگر مانند سازمان صنعت، معدن و تجارت که میتواند با استفاده از اجرای این قانون نسبت به شناسایی و گردش کالا در سطح جامعه نظارت کند، را در بر میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان تصریح کرد: تا زمانی که دستگاههای کارتخوان ثبتنام و احراز هویت نشوند، مودیانی که فرار مالیاتی دارند، شناسایی نشوند و قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان راهاندازی نشود، نمیتوان نسبت به تاثیر این موضوع در افزایش یا کاهش میزان مالیات نظر داد؛ ثبتنام دستگاههای کارتخوان بخش کوچکی از اجرای این قانون و اولین گام آن است.
ارزانی بیرگانی با اشاره به سامانه مودیان عنوان کرد: پس از راهاندازی این سامانه، هیچ شرکت یا شخصی صورتحساب صادر نمیکند و تمامی صورتحسابهای مربوط به معاملات افراد از طریق سامانه مؤدیان و به صورت الکترونیک صادر میشود که باعث ایجاد شفافیت در سطح جامعه خواهد شد.
وی در خصوص درگاه ملی خدمات الکترونیک برای ثبت نام دارندگان دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیک اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، بانک مرکزی مکلف شده است که نسبت به ساماندهی پذیرندههای بانکی اقدام کنند.
بانک مرکزی به همین منظور با همکاری مرکز تنظیم مقررات که بخشی از سازمان امور مالیاتی است، اطلاعات مربوط به دستگاههای pos و درگاههای پرداخت الکترونیک را در اختیار مرکز تنظیم مقررات قرار داده و سامانهای تحت عنوان درگاه ملی خدمات الکترونیک را راهاندازی کرده است. این درگاه ملی به گونهای طراحی شده است که هر ایرانی میتواند وارد این سامانه شود و اطلاعات خود را مانند مالیاتهای حقوقی، ابلاغ الکترونیکی، مالیات بر خانههای خالی و ... را مشاهده کند.
بیشتر بخوانید : دامدارکارت، برگه برندهای برای دریافت تسهیلات
وی افزود: تاکنون دو میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه pos به پروندههای مالیاتی متصل شدهاند و حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه pos نیز در سطح کشور قطع شده است. پس از پایان بهمنماه دستگاههای کارتخوان یا درگاههای پرداخت سرگردان که تعیین تکلیف نشدهاند، توسط بانک مرکزی غیرفعال میشوند.