پخش زنده
امروز: -
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد: در دوران همه گیری، هر علائم مشابه به ابتلا به این کرونا را باید به حساب این ویروس گذاشت، اما شرایط مراجعه به مراکز درمانی مختلف است.
دکتر حبیب نیکوکار در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد گفت: قاعده در زمان همه گیری بیماری اینست که هر مورد مشابه با کرونا را به حساب این ویروس قلمداد کنند و بر این اساس در شرایط کنونی که اومیکرون سویه غالب است، حتی سرماخوردگی که علائم آن به اومیکرون شباهت دارد را به حساب کرونا میگذاریم.
وی در پاسخ به این سوال که فرد بیمار چه زمانی به بیمارستان مراجعه کند، اظهار داشت: توصیه اینست که فرد سالم و جوان یا میانسالی که علائم سرماخوردگی یا علائم خفیف کرونا داشته باشند، به خودقرنطینگی پرداخته و در خانه بماند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی افزود: اما بچهها یا افراد کهنسال و کسانی که بیماری زمینهای دارند، بهتر است به پزشک مراجعه کرده یا حداقل به صورت تلفنی با پزشک یا اورژانس تماس بگیرند و وضعیت خود را اطلاع دهند.
نیکوکار به تشریح علائم کرونا پرداخت و تصریح کرد: علائمی نظیر آبریزش بینی، تب مختصر و سرفه برای افراد جوان یا میانسالی که هیچ بیماری و مشکل خاصی نداشته باشند، نیازی به مراجعه به پزشک ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: این افراد در صورتی که با علائمی نظیر تب غیرقابل کنترل و سرفه همراه با تنگ نفس مواجه شده و احساس کنند که تنفس آنان به سختی صورت بگیرد، حتما باید با پزشک تماس گرفته یا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: این مساله درباره کودکان، کهنسالان، بانوان باردار و بیماران زمینهای صدق نمیکند و باید با مشاهده علائم مختصر با پزشک تماس گرفته یا به مراکز درمانی مراجعه کنند و از خوددرمانی پرهیز کنند.
نیکوکار گفت: معمولا وضعیت فرد سرماخورده در چهارمین روز به بهبودی میرود، بنابراین ادامه این وضعیت یا افزایش بیماری به معنای وضعیت خطر است و حتما نیاز به درمان دارد.
وی با اشاره به اهمیت تزریق دوز سوم واکسن کرونا افزود: گرچه تأکید بر واکسیناسیون همگانی است، اما خانمهای باردار، کودکان و افراد دارای بیماریهای زمینهای یا کسانی که داروهای خاصی مصرف میکنند که ایمنی بدن آنان تضعیف میشود، بیش از دیگران باید به این مساله توجه کرده و حتما دوز سوم را دریافت کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره این ادعا که اومیکرون آغاز پایان کروناست، گفت: این مساله هم اکنون به عنوان یک تئوری مطرح شده است، اما هیچگاه نمی توان با قاطعیت درباره آن سخن گفت، بلکه با شک و تردید مطرح می شود. کرونا یک ویروس عجیب است که جهش های مختلفی از خود به نمایش گذاشته و همانگونه که ما برای نابودی آن تلاش می کنیم، ویروس هم برای تداوم زندگی خود تلاش می کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد در ارتباط با اینکه برخی داروخانهها بستههای دارویی باعنوان داروی کرونا به فروش میرسانند، گفت: برای هر ویروسی باید علامت شناسی و طبق علائم به بیمار دارو داده شود و اینکه یک بسته دارویی خاص برای کرونا بدون نسخه پزشک تجویز شود، کاری اشتباه خواهد بود.
نیکوکار ادامه داد: داروهایی مانند مسکن یا ویتامینها را مردم میتوانند در داروخانهها تهیه کنندو مابقی داروها باید حتما با تجویز پزشک عفونی، داخلی یا اطفال وهمراه با نسخه پزشک باشد.