پخش زنده
امروز: -
دیار علویان، در سالروز وفات عقیله بنی هاشم، حضرت زینب کبری (س)، سیاهپوش ام المصائب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، همزمان با پانزدهم رجب سالروز رحلت جانسوز الگوی عفت و حیا ،پیام آور قیام کربلا ، حضرت زینب کبری سلام الله علیها مازندران سوگوار عقیله بنی هاشم است.
ولادت بانوی بزرگ علوی و فاطمی
زینب دختر امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است. زینب به معنای «درخت نیکو منظر و خوشبو» یا «زینت پدر» است.
حضرت زینب سلام الله علیها در سال ششم و به روایتی در سال پنجم قمری، دو سال پس از تولد امام حسین علیهالسلام در حیات جدش حضرت محمد (ص) در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
پس از شهادت امام حسین (ع) فصل نوینی در حیات سیاسی و اجتماعی حضرت زینب سلام الله علیها آغاز گردید و وی با سرپرستی اسیران و بازماندگان شهیدان کربلا و تحمل اسارت کوفه و شام و خواندن خطبههای غرّا در مجلس عبیدالله بن زیاد در کوفه و در مجلس یزید بن معاویه در شام، قیام برادرش امام حسین علیهالسلام را به کمال رسانید.
وفات عقیله بنی هاشم، حضرت زینب (س)
او به افشاگری حکومت جائرانه یزید پرداخت و چنان صحنه را بر وی تنگ کرد که که یزید با تمام تکبرها و غرورهای شیطانی اش، سر تسلیم فرود آورد و از کشتن امام حسین (ع) و یارانش اظهار ندامت کرد و آن را به گردن عبیدالله بن زیاد انداخت و بدین لحاظ در صدد دلجویی از اسیران و بازماندگان واقعه کربلا برآمد و آنان را محترمانه به مدینه منوره برگردانید.
حضرت زینب سلام الله علیها پس از بازگشت به مدینه بر اثر داغ از دست دادن عزیزان و اندوه بی پایان واقعه کربلا، از نظر جسمی روزبه روز ضعیف و ناتوان می شد که او را به سبب مصیبتهای فراوانی که دیده، اُمّ المَصائب لقب دادهاند. درگذشت جدش پیامبر(ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش زهرا(س) ، شهادت پدرش امیر المومنین (ع)، شهادت برادرش امام حسن (ع)، واقعه کربلا و به اسارت رفتن در کوفه و شام از جمله وقایع سخت و تلخ زندگی وی به شمار می رود.
بانوی علوی و فاطمی ،سرانجام پس از ۱۸ ماه و پنج روز از واقعه کربلا و در ۵۶ سالگی در ۱۵ رجب سال ۶۲ قمری وفات یافت.