دستگاههای اجرایی اختیار جلوگیری از ورود کارمندان واکسن نزده را ندارند
مدیر روابط عمومی دیوان عدالت اداری گفت: مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره لزوم واکسن زدن کارکنان دولت، صرفاً تخلف انگاری کرده است و متضمن حکمی که دلالت بر اختیار دستگاه اجرایی نسبت به جلوگیری از ورود کارمندان دولتی به ادارات باشد نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مجید بشیری در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما درباره متن رای این دیوان در زمینه یکی از مصوبات وزارت نفت و اینکه آیا این رای در همه ادارات قابل استفاده است و شامل همه کارمندان دولت در همه دستگاهها میشود یا خیر؟ افزود: شخصی تقاضای ابطال بند ۳ بخشنامه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ مدیر کل تنظیم و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت را مطرح کرد که در آن، مقام واضع این بخشنامه به همه مجموعههای وزارت نفت ابلاغ کرده است به روشهای مختلف از جمله بر اساس اطلاعات کارت واکسن مورد تائید سامانه اعلامی وزارت بهداشت، ترتیبی اتخاذ کنند که از شنبه اول آبان از حضور کارکنانی که حداقل یک دُز واکسن را دریافت نکردند؛ در محل کار جلوگیری شود و مستند خود را بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرد و این مصوبه سازمان ادرای استخدامی کشور، مستند بالادستی را مصوبه بند سوم هشتاد و نهمین جلسه ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا قرار داده که تاریخ آن ۲۴ مهر ۱۴۰۰ است.
او ادامه داد: این مصوبه به سازمان اداری و استخدامی، این طور تکلیف کرده است که مصوبات قبلی خود را بازنگری کند و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بخشنامه جدید تنظیم و ابلاغ کند به گونهای که کارکنان دولت، عموماً نسبت به تزریق واکسن، اقدام کنند و در محل کار خویش هم حضور داشته باشند و در پایان این مصوبه مقرر میدارد که برای متخلفان، ضمانت اجرایی لازم پیش بینی گردد.
آقای بشیری افزود: در رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری گفتیم هر چند بند ۲ بخشنامه مورد شکایت در اجرای این مصوبات، وضع شده است، اما مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا صرفاً اقدام به تخلف انگاری کرده است و متضمن حکمی که دلالت بر اختیار دستگاه اجرایی نسبت به جلوگیری از ورود کارمندان دولتی به ادارات باشد، نیست بنابر این دیوان عدالت اداری تصویب بند ۳ بخشنامه مورد شکایت را خارج از صلاحیت مقام واضع مقرره و مغایر با مصوبه مذکور ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا دانسته است و ابطال شد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا در هیچ دستگاه اجرایی نمیشود چنین بخشنامهای را صادر و از ورود کارمندان جلوگیری کرد؟ گفت: اگر دستگاه اجرایی بخواهد مستند خود را مصوبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا قرار میدهد، اختیار این کار را ندارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در ارتباط تلفنی با این بخش خبری در این باره گفت: بر اساس طرح مدیریت هوشمند بیماری کرونا یا باید کارکنان، کارت واکسن را داشته باشند یا تست پی سی آر منفی را در هر ۱۵ روز یک بار ارائه کنند و اگر هر کدام از این ۲ مورد را داشته باشند حضورشان در دستگاه اداری مشکلی ندارد.
آقای عباس شیراوژن با بیان اینکه رویکرد ستاد هم اقناعی، ترویجی و دعوت به تزریق واکسن است، افزود: کسانی که واکسن نزدند یا علاقهای به زدن واکسن نداشته باشند برای ورود به ادارات خود باید در هر ۱۵ روز یک بار تست پی سی آر منفی ارائه کنند.
آقای شیراوژن در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نیست مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا به گونهای اصلاح شود که دیوان عدالت اداری هم بتواند آن را پشتیبانی کند؟ گفت: شاید بررسی دوباره درباره مصوبه ستاد ملی کرونا لازم باشد.
و این که چرا باید واکسن اجباری باشد ؟؟
جز این لست که یک عده بخواهند در وزارت بهداشت از این قضیه سوء استفاده ی مالی داشته باشند و کارت واکسن را به قیمت گزاف بفروشند ؟؟
به خدا این پول ها خوردن ندارد و روزی از حلقو متان کشیده می شود ، این ظلم را نکنید و اجباری بودن واکسن را بردارید ، دیری نیست که پاگیرتان شود!!