پخش زنده
امروز: -
شوید بهعنوان سبزی و ادویه مصرف فراوانی دارد و آنرا برای طعم دهی به غذاهای مختلف نیز به کار میبرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ بنابر تحقیقات کارشناسان گیاهان دارویی شوید تازه کالری بسیار کمی دارد، اما منبع مهمی از چند ویتامین و ماده معدنی ضروری ازجمله ویتامین ث، منگنز و ویتامین A به شمار میرود که تنها ویتامین A یک ماده مغذی ضروری مهم برای کمک به حفظ بینایی و حمایت از سلامت سیستم ایمنی بدن است.
ویژگیهای منحصر به فرد شوید تنها محدود به مصارف آشپزی نیست و به طور سنتی برای درمان بیماریهایی مانند مشکلات گوارشی، کولیک نوزادان و بوی بدن دهان استفاده میشود.
هرچند بدن انسان به مقادیر بسیار کمی از آن نیاز دارد، اما منگنز برای عملکرد طبیعی مغز، سیستم عصبی و متابولسیم قند و چربی حیاتی است.
شوید غنی از آنتیاکسیدانهاست که مصرف مواد غذایی و مکملهای آن مستقیماً به کاهش التهاب و پیشگیری یا حتی درمان برخی از اختلالات خاص مانند امراض قلبی- عروقی، آلزایمر، آرتریت روماتوئید و برخی از انواع سرطان کمک میکند.
شوید کاهنده چربی، قندخون و پیشگیری از امراض قلبی- عروقی است.
سطح بالای چربی و قندخون به ویژه به صورت مزمن بسیار نگران کننده است و این وضعیت به بیماریهای قلبی عروقی، مسدود شدن عروق خونی، مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ منجر میشود.
شوید یکیاز مؤثرترین گیاهان در راستای کمک به کاهش چربی و قند خون محسوب میشود و مصرف روزانه دوزهای کنترل شده از عصاره شوید میتواند به طرز معنیداری قند خون ناشتا و سطح چربی در بیماران را کاهش دهد.