آمادگی جهاد دانشگاهی برای راهبری طرحهای فناورانه حوزه گیاهان دارویی
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی: این پژوهشکده میتواند راهبری طرحهای فناورانه در حوزه گیاهان دارویی کشور را بعنوان مرجع علمی عهده دار شود و به این ترتیب به پیشرفت صنعت گیاهان دارویی کشور کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر رضا غفارزادگان، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در برنامهای رادیویی با موضوع عملکرد توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی، با اشاره به پتانسیل بالای کشور ایران در زمینه فرآوری گیاهان دارویی عنوان کرد: از ۸۰۰۰ گونه گیاهی که در کشور وجود دارد ۲۳۰۰ گونه آن دارویی میباشد و پژوهشکده گیاهان دارویی در حال تهیه نقشهای از گیاهان دارویی پرمصرف و استانداردسازی آنها میباشد.
وی با اشاره به تولید پنج استاندارد گیاهی در سال گذشته در این پژوهشکده، از احداث کلینیک گیاهپزشکی جهت شناسایی بیماریهای گیاهان و کاهش ریسک تولید آنها خبر داد.
دکتر غفارزادگان، مشاور علمی فراکسیون توسعه متوازن مجلس شورای اسلامی، مهمترین خلا در حوزه گیاهان دارویی را آموزش در زمینه کشت گیاهان دارویی دانست و اظهار کرد زمانی که این آموزشها انجام نشود ریسک کشت بالا رفته و گیاه باکیفیتی تولید نخواهد شد.
وی در ادامه و در پاسخ به دکتر خدابخشی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس فراکسیون توسعه متوازن کشور که یکی از مسائل و مشکلاتی که باعث عدم رونق صنعت گیاهان دارویی در ایران شده است را عدم مطالعه فنی و اقتصادی بر روی گونههای مختلف گیاهان دارویی علیرغم گونههای بیشماری که در کشور ما ایران وجود دارد، دانست، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کار جامع اقتصادی زمینه شناسایی گونههای مهم گیاهان دارویی در کشور انجام نشده است، از انجام دو طرح و توجیه فنی و اقتصادی آنها در زمینه کشت و فرآوری گیاهان دارویی در منطقه لرستان توسط این پژوهشکده خبر داد.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در صورت حمایت مجلس شورای اسلامی از این پژوهشکده، فناوریهایی که در این پژوهشکده در حوزه گیاهان دارویی بدست میآید را میتوانیم در اختیار فعالان این حوزه در سراسر کشور قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، محمدرضا دشتی اردکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات نیز در این گفتگو بر توجه به سند گیاهان دارویی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و با اشاره به اینکه ایران بهشت گیاهان دارویی است اظهار کرد: از سیزده اقلیم موجود در جهان، یازده اقلیم آن در ایران وجود داشته و این پتانسیل فرصت مناسبی برای تولید گیاهان دارویی در کشور میباشد.
دکتر خدابخشی در پایان ضمن تاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و کامل در کشور، دلیل آنرا جمع آوری اطلاعات تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و بازرگانان در این حوزه عنوان کرد تا بر اساس مزیتهای نسبی که در کشور وجود دارد، تولیدکنندگان در مناطق مختلف کشور مورد حمایت قرار گرفته و با نرخ مناسبی خرید تضمینی انجام شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزان و تولیدکنندگان راباید بتوانیم به سمت تولید گونههای دارویی مورد نیاز کشور هدایت کرده و صنعت بیمه را در تولید گیاهان دارویی فعال و دستگاههای مورد نیاز برای تولید مکانیزه کشت گیاهان دارویی و همچنین استخراج عصارهها و اسانسهای آن را طراحی و جایگاه گیاهان دارویی را در کشور ارتقا دهیم.