پخش زنده
امروز: -
استان مرکزی به وعده خود مبنی بر مشارکت در ساخت صحن حضرت زهرا (س) حرم مطهر امیرالمؤمنین (ع) عمل کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ جانشین ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالبات استان مرکزی گفت: استان مرکزی از شروع طرح در گود برداری و آمادهسازی مکان نقش داشته و این ایفای نقش تا انتهای طرح تداوم داشته است.
صفریان نقش استان مرکزی در بازسازی عتبات را در سه محور ساخت ستون، ارسال کالا و مشارکت در سایر ابعاد دانست و افزود: تأمین، طراحی و ساخت ۶۰۴ ستون که هر یک ۴ متر ارتفاع و ۸۰ سانتیمتر قطر دارند، شامل ۴ قسمت پایه، ستون، قلمه، رینگ و سرستون با اشکال مقرنس هندسی است.
وی گفت : این هنر به همت خیران خاص و عام استان به خصوص شهرستان محلات انجام و همچنین بدست استاد کاران استان مرکزی نصب شدهاند.
وی ادامه داد: ساخت این ستونها بر اساس تفاهمنامه اولیه بنا بود در کشور چین انجام پذیرد، اما با اعلام آمادگی ستاد عتبات استان، این اقدام ارزشمند به اسم مردم شریف و ولایتمدار استان رقم خورد.
شایان ذکر است، فرآیند ساخت ستونها از نظر فناوری در سطح کشور و بلکه منطقه منحصر به استان است.
جانشین ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات استان مرکزی اظهار داشت: شیشههای مورد نیاز به همت مردم شریف شهرستان ساوه و عایق ایزوگام از شهرستان دلیجان تأمین شده است.
صفریان صحن حضرت فاطمه (س) را بزرگترین بنای مذهبی جهان اسلام بعد از مسجد النبی (ص) و مسجد الحرام اعلام کرد و افزود: بزرگترین بنای عمرانی شیعه به مساحت ۲۲۰۰۰ متر زیر بنا که ۱۰۹۰۰ متر آن زیارتی است، در سال ۱۳۹۰ شروع و در کمتر از ۵ سال بهره برداری اولیه ان اغاز شد و نهایتاً در سال ۱۴۰۰ به اتمام رسید.
جانشین ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات استان مرکزی خصوصیات این طرح را در طراحی و مهندسی توسط مهندسان ایرانی و با نگاه به معماری اسلامی- ایرانی دانست و اضافه کرد: کاشیکاری، سنگ کاری، زیرساختهای رفاهی و حرارتی و برودتی، مجموعههای فرهنگی و تحقیقاتی، پارکینگها، سرویسهای بهداشتی و وضوخانهها، زیرگذر، رواقهای متعدد، نوع نورپردازی و غیره چشمنواز و منحصر به فرد است .