افتتاح سامانه راهبر ؛
ارایه خدمات امور ساخت و ساز روستایی از طریق پست
عضو هیات مدیره شرکت ملی پست ایران گفت: روستاییها و ساکنان مناطق کمتر توسعه یافته میتوانند هرگونه درخواست خود مرتبط با خدمات فنی مهندسی و ساخت و ساز روستایی را از طریق دفاتر آی سی تی روستایی انجام دهند و نیازی به مراجعه به دفاتر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا زرگوش در حاشیه آیین رونمایی از درگاه سامانه راهبر (سامانه مدیریت خدمات فنی و مهندسی ساخت و ساز روستایی) در جمع خبرنگاران افزود: در گذشته تعامل خوبی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای اجرای طرح جی نف (پایگاه نشانی استاندارد مکان محور) برقرار شده است و پیرو این تعاملات تفاهم نامهای منعقد شد که باتوجه به حضور پست در اقصی نقاط کشور از طریق دفاتر آی سی تی روستایی و برای جلوگیری از تردد روستاییان و برای کاهش هزینهها و ترافیک و آلودگی هوا، همه امور مربوط به املاک در حوزه روستایی، پاسخ به استعلامات و حتی پرداخت تکمیل پرونده تسهیلات مقاوم سازی و سایر خدماتی که بنیاد مسکن به روستاییها میدهد از طریق درگاه پست و دفاتر آی سی تی روستایی انجام شود.
وی گفت: امروز سامانه راهبر رونمایی شد تا روستاییان بتوانند از محل سکونت خودشان درخواست هایشان را از طریق دفاتر آی سی تی روستایی ارسال کنند و نیازی به حضورشان در ادارات و دفاتر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نباشد که با این کار امور روستاییان تسریع و تسهیل میشود.
آقای زرگوش افزود: خدماتی که بنیاد مسکن به روستاییان ارایه میکند براساس این سامانه از طریق پست خواهد بود و امروز این طرح به عنوان نمونه در یکی از روستاهای استان اصفهان (روستای برکان) به بهره برداری رسید و آموزشهای تکمیلیتر برای کارشناسان پست و بنیاد مسکن صورت خواهد گرفت و قطعا این خدمت در همه روستاها و در دفاتر آی سی تی روستایی ارایه میشود و در آینده تلاش میکنیم روستاییان از هر نقطه و حتی در محل زندگی خودشان بتوانند این خدمات را دریافت کنند و حتی نیازی به مراجعه به دفاتر آی سی تی روستایی هم نباشد.
تعامل بنیاد مسکن با پست برای خدمت رسانی به روستاییان
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در تعامل با پست از چندی پیش مقرر شد که خدمات بنیاد مسکن به روستاییان از طریق پست انجام شود و در همین ارتباط امروز سامانه راهبر رونمایی شد.
آقای محمدرضا شاملو در حاشیه آیین رونمایی از درگاه سامانه راهبر (سامانه مدیریت خدمات فنی و مهندسی ساخت و ساز روستایی) در جمع خبرنگاران افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خدمات متنوع و متعددی در بحث تسهیلات مسکن روستایی از جمله نوسازی، تعمیرات و بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث، صدور اسناد مالکیت برای املاک واقع در محدوده روستاها و تهیه و اجرای طرحهای هادی و گردشگری روستایی ارایه میکند.
وی گفت: هم اکنون بیش از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار واجد طرح هادی هستند که بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت را شامل میشود و برای هرگونه ساخت و ساز و اقدامات عمرانی باید در چارچوب طرحهای هادی اقدام کنند بنابراین وقتی اینها پروانه ساختمان بخواهند بگیرند قطعا باید طبق قانون از بنیاد مسکن استعلام کنند و نظر فنی بنیاد را بگیرند تا بعد پروانه صادر شود بنابراین ما با حجم گستردهای از متقاضیان در سراسر کشور مواجهیم.
آقای شاملو افزود: با توجه به پراکندگی و بعد مسافت مناطق روستایی و حجم درخواست ها، در هماهنگی و مذاکره با مسئولان شرکت ملی پست مقرر شد بخش عمدهای از این خدمات از طریق درگاههای موجود و دفاتر پستی و آی سی تی روستایی انجام شود.
وی گفت: به همین منظور تفاهم نامهای میان پست و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ۲۰ مهر امسال امضا و چارچوب کار مشخص شد و کمیته اجرایی شکل گرفت که امروز در راستای پیگیری این تفاهم نامه سامانه راهبر رونمایی شد و از این طریق همه استعلامهای تعیین وضع و کاربریها و ساخت و سازها که باید در بنیاد مسکن طراحی شود با همکاری شرکت ملی پست صورت نیابتی در دفاتر آی سی تی پستی انجام میشود و دیگر نیازی به مراجعه روستاییان به دفاتر بنیاد نیست.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: البته نیازمند همکاری سایر دستگاههای اجرایی به ویژه دهیاران و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور هستیم تا بتوانیم در آینده نزدیک خدمات رسانی شفاف تری را به مردم ارایه کنیم و از ترددهای مردم و خطرات جادهای و اتلاف وقت آنها جلوگیری شود.
آقای شاملو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاکنون برای چه تعداد از روستاییان سند تک برگی (کاداستری) صادر شده است؟ گفت: حدود ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار واحد روستایی در اجرای تفاهم نامه همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سند دریافت کرده اند که تعدادی هم در سنوات گذشته سند داشته اند و هم اکنون حدود ۷۰ درصد واحدهای روستایی دارای سند دفترچهای و یا تک برگی هستند.
وی افزود: در تفاهم نامهای که با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور داریم طبق برنامه زمان بندی شده دارندگان سندهای دفترچهای برای تبدیل آن به سند تک برگی اقدام کردند و قرار شد ما هر سال فراخوان دهیم و اهالی روستاها سندهای دفترچهای خود را برای تبدیل ارایه دهند و برای ارسال حدود ۱۰۰ هزار مورد را پیش بینی کرده ایم.