پخش زنده
امروز: -
وضعیت قرمز پلیس بین الملل ایران برای دستگیری یکی از اعضای باند کلاهبرداری در امارات صادر شده است که به نام مهاجرت، پول مردم را صرف هیچ میکردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وحید یک مالباخته است. میگوید شنیده بودم امارات کشور معتبری برای مهاجرت یا سرمایه گذاری است، با تبلیغ ماهوارهای در شبکه تلویزیونی جم با این شرکت اماراتی که کار مهاجرت انجام میداد، آشنا شدم.
حمید مالباخته دیگر است و میگوید: برای اطمینان از اینکه این شرکت معتبر است یا نه همه اسناد و مدارک شرکت اماراتی را بررسی کردم و حتی حضوری برای عقد قرار به آن جا رفتم. بعد از بررسیهایی که از راه سایتهای اینترنتی و معتبر دولت امارات انجام میشود، مشخص شد این شرکت کاملا معتبر و فعال است و همه فعالیت اش طبق آن سایت قانونی به نظر میآمد.
وحید ادامه میدهد: بنابراین به امارات رفتم و قرارداد سرمایه گذاری با شرکت جبل النور امارات را امضا کردم.
قرار است افراد در این سرمایه گذاری سهام یک شرکت ساخت و ساز لیتوانیایی را از راه شرکت «جبل النور» خریداری کنند. به گفته مالباختگان، اگر افراد دستکم ۱۰ برگه اوراق ۵ هزار یورویی را میخریدند، میتوانستند اقامت دولت لیتوانی را به دست بیاوردند، بعلاوه اینکه ماهانه سودی تحت عنوان سود مشارکت به حسابشان واریز میشود.
افرادی تحت عنوان رابطان فارسی زبان شرکت «جبل النور» با مالباختگان در ارتباطند.
حمید، یکی از مالباختگان میگوید: هر ماه پس از دریافت سود مشارکت با ما تماس میگرفتند و میگفتند سود به حسابتان واریز شد؟ راضی هستید؟
دریافت ماهانه سود در موقع معین، اعتماد مالباختگان را بیشتر میکند؛ بنابراین آنان اقدام به سرمایه گذاری بیشتر میکنند. آنطور که مصاحبه شوندگان به خبرنگار ما گفته اند، مبلغ این سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیون تا ۱۸ میلیارد تومان بوده است.
اما پس از ۱۲ ماه، مالباختگان سودی دریافت نمیکنند و پس از پیگیری، رابطان فارسی زبان ارتباط مالباختگان را در فضای مجازی مسدود میکنند.
بعد از یکسال آنان متوجه یک کلاهبرداری میلیاردی شده اند.
وحید میگوید: آنقدر همه چیز درست به نظر میرسید که به این شرکت شک نکردیم، اما بعد از قطع ارتباطمان برگههای اوراق قرضه را از سفارت لیتوانی در آذربایجان و ترکمنستان استعلام گرفتیم.
سفارت لیتوانی در پاسخ به انان مینویسد: برگههای اوراق قرضه شما جعل است و کشور ما چنین هولوگرامی ندارد.
مالباختگان برای پیگیری مطالباتشان به امارات میروند، اما با جای خالی شرکت جبل النور مواجه میشوند.
از طریق مدیریت برجی که آن شرکت اجاره کرده بود، متوجه میشوند که کارکنان شرکت جبل النور به ساختمانی به نام «کنترل تاور» رفته اند و این بار تحت عنوان «آریان» فعالیت میکنند.
پیش از رفتن مالباختگان به کشور امارات، در هماهنگی خبرنگار ما با پلیس بین الملل کشورمان و ارائه مدارک قضایی، حکم اعلان قرمز یکی از کلاهبرداران که خود را رابط فارسی زبان معرفی کرده بود، صادر میشود.
مالباختگان به اداره پلیس رفته و برگه «اعلان وضعیت قرمز» م. خ را به پلیس امارات میدهند و پلیس هم فرد مذکور را دستگیر میکند.
#مهشید_خرمپور